Week Calendar HD: krachtige iPad-agenda terug in de App Store

·

Week Calendar HD iPad terugkomst headerWe schreven vrijdag 10 juni 2011 dat de Nederlandse applicatie Week Calendar HD voor de iPad plotsklaps uit de App Store was verdwenen. Maar: nu is de agenda-app van ontwikkelaar UtiliTap terug op de iPad, met een nieuw uiterlijk en dezelfde gedetailleerde functies als op de iPhone en iPod touch. Ten opzichte van de standaard agenda-app kan je afspraken laten doorlopen, vaker laten terugkomen en kan je meer herinneringen instellen.

Kijk vooral even terug naar de afbeelding bij het stukje dat we over de verdwijning van Week Calendar HD plaatsten. En leg die nu eens naast de nieuwste screenshots in dit artikel. Week Calendar HD is een volwassenere app geworden. De verschillende agendaweergaven dag, week, maand en jaar staan nu links in een menu gegroepeerd – Utilitap heeft reeds toegezegd dat de ‘papieren’ agendaweergave er ook nog aan komt. De hoofdkleur van de applicatie is rood en net als in de iPhone-variant, heb je de andere kleuren volledig voor het zeggen. Je kan kiezen uit allerlei kleurenpaletten, zoals je bijvoorbeeld ook kan instellen dat agenda-afspraken binnen een bepaalde subagenda of met een bepaald steekwoord een eigen kleur of een eigen pictogram krijgen. Alle eigenschappen worden bewaard en gesynchroniseerd met Week Calendar voor de iPhone. Die heeft daartoe een nieuwe update met online synchronisatie gekregen.

Week Calendar HD iPad zoeken

Visueel is het handig om te weten dat je in Week Calendar kan pinchen om in te zoomen om zo dichter op de details van een afspraak terecht te komen. Je schakelt daarbij automatisch tussen de verschillende weergaven. De app behoudt zijn vormgeving daarvan overigens altijd, of je hem nou in de liggende of staande houding gebruikt.

Week Calendar HD maandoverzicht opties iPadWeek Calendar HD is echt een app voor mensen die méér uit hun agenda willen halen. De belangrijkste optie is misschien wel het kunnen aangeven dat afspraken automatisch doorlopen: ze gaan elke dag met je mee tot het moment dat je de taak als voldaan beschouwt en verwijdert. Maar ook de opties met een lange druk op een afspraak zijn indrukwekkend. Zo kan je eenvoudig een afspraak verplaatsen, dupliceren, maar hem ook naar verschillende todo-apps doorsturen die je op de iPad geïnstalleerd hebt staan. Een ander verschil zit hem in het laten terugkomen van afspraken. Daarbij heb je de keuze uit een dag (binnen een maand), wekelijks, maandelijks, jaarlijks en tweewekelijks.

Week Calendar HD dagoverzicht iPad

Week Calendar HD werkt samen met alle agenda’s die op de iPad denkbaar zijn: iCloud, Outlook, Google Calendar, Exchange, CalDAV en MobileMe. Daarnaast kan je vanuit de app een online winkel aan agenda’s raadplegen, met bijvoorbeeld constant bijgewerkte gegevens over de beurskoersen, het weer, voetbalspeelschema’s en vakanties. De meeste daarvan werken zelfs bij: zo zie je bijvoorbeeld de eindstand van een wedstrijd als die is gespeeld. De agenda’s zijn te implementeren tegen meerprijs en werken door in andere agenda-toepassingen op de iPad en iPhone.

Je hebt de toevoegingen echter absoluut niet nodig om profijt te hebben van Week Calendar HD. Het Nederlandse Utilitap heeft zich gerevancheerd op en in de App Store met een absolute top-app die je al snel de normale agenda-app doet wegmoffelen in een mapje.

Downloaden: Week Calendar HD (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

Met dank aan Eric en Ton voor de tip!

Onderwerpen
door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

16 reacties

 1. door XIII

  Fijn dat ze er een update van hebben gemaakt en geen nieuwe App. Jammer dat het uiterlijk zo druk is. Gaat daardoor toch niet mijn standaard agenda worden. Vanwege de templates blijft hij wel geïnstalleerd.

  Beantwoorden Quote

 2. door xdrew

  @XIII: top app. Had de eerdere versie ook al. Blij dat ie wr terug is van weggeweest.

  Beantwoorden Quote

 3. @Bart, bedankt voor de mooie review!

  Beantwoorden Quote

 4. door robenroute

  Origineel geplaatst door XIII: Jammer dat het uiterlijk zo druk is.

  Dat is precies mijn probleem. Ik vind Week Calendar (HD) een erg goede agenda app met veel mogelijkheden, maar qua styling/layout/vormgeving is het een problematisch gevalletje. En dat is toch erg jammer…

  Beantwoorden Quote

 5. door BrutusNLD

  @robenroute: En zo zie je maar dat gelukkig meningen verschillen. Ik vind het juist een topding. Kleuren, iconen, zoomniveau’s zijn allemaal naar eigen voorkeur in te stellen. Wat ik ook erg tof vind is dat je nu via iCloud de settings kunt synchroniseren tussen de iPhone en iPad app. Heb al wel een mailtje gestuurd met de vraag waar de weekcalender is, maar lees nu hierboven dat die eraan komt. Dan is het voor mij ook op de ipad vanaf nu de standaard agenda app.

  Beantwoorden Quote

 6. door Damellie

  Ik mis de agendaweergave, die ik juist zo fijn vond.
  Zoals je ook in de papieren agenda de tekst van een week kunt zien met de tijd ervoor.
  In 1 oogopslag alle afspraken van een week te zien.
  In de iPhone app is het namelijk wel zo, bij de iPad niet.
  Bij Pocket Informant heb je die weekweergave wel.

  Toch ben ik blij dat de app voor de iPad weer terug is, want ik vond het bijzonder storend, dat een app, waar je voor betaald hebt ineens niet meer te gebruiken is omdat het Apple niet zint.

  Beantwoorden Quote

 7. door Tjeerd Pietersma

  Prima agenda, snel en eenvoudig. Ik zie alleen geen optie/mogelijkheid om te synchroniseren met Microsoft Outlook. Of zie ik dat over het hoofd? Dit zou volgens het artikel wel mogelijk moeten zijn!

  Beantwoorden Quote

 8. door Damellie

  Goed nieuws.
  Op het forum van Week Calendar HD werd als antwoord gegeven:
  “The Agenda View is coming to the iPad also. We want to make it perfect for the iPad as well, and that takes time. We didn’t want to release a non-optimized agenda view for iPad. It’s coming soon, promised :)”

  Beantwoorden Quote

 9. door eugje

  Ik ken geen agenda die aan Pocket Informant pro kan tippen. Dat is pas een agenda.

  Beantwoorden Quote

 10. door fzuijdendorp

  Pocket Informant gebruik ik al een aantal jaren. Er is in mijn optiek geen betere.

  Beantwoorden Quote

 11. door Alex

  Weekweergave zit er gewoon nog op hoor! En die kleuren, dat is een kwestie van smaak, het is misschien iets minder fraai, maar wel zeer functioneel.

  Het blijft wat mij betreft de beste calandar app, alleen niet meer met de grote afstand zoals voorheen, omdat Apple alle goede dingen van weekcal heeft afgekeken en in hun standaard agenda heeft verwerkt.

  Eindelijk issie weer terug!

  Beantwoorden Quote

 12. door MennoV

  De maker heeft een aardig uithoudingsvermogen zoals gebleken. Tot mijn grote verassing vandaag weer terug op de iPad. Het is de beste agenda die ik ken voor de iPad! De drukke vormgeving reacties kan ik niet begrijpen. Er zijn genoeg settings op dit naar eigen zin in te stellen.

  Beantwoorden Quote

 13. door Henny van Arkel

  Wat ben ik blij dat die agenda view weer terug gaat komen, nu maar hopen dat deze keer “it’s comming soon” niet weer 21 maanden gaat duren!

  Beantwoorden Quote

 14. door fzuijdendorp

  Op 6 maart zei ik…Pocket Informant, er is geen betere.
  Ik heb uit nieuwsgierigheid Week Calendar HD geinstalleerd. Ik moet zeggen…ziet er prima uit. Een uitermate goede alternatief. Ga er een poosje mee werken. Bevalt mij tot nu toe prima. Sync ook goed met iPhone.

  Beantwoorden Quote

 15. door Tante Jan

  Toen Week Calendar tot mijn verdriet verdween heb ik gezocht naar een alternatief en kwam uiteindelijk bij Pocket Informant terecht. Geweldige agenda, zeer uitgebreid. Waar ik echter nog steeds niet achter ben gekomen is hoe deze app zichtbaar te syncen met de Mac, zodat je daar ook een agenda hebt. Volgens mij bestaat dat niet. Misschien via de Cloud? Weet ieman dit? En ook of je de data vanuit Pocket Informant op de een of andere manier in Week Calendar zou kunnen krijgen?

  Beantwoorden Quote

 16. door Andre

  Misschien niet helemaal de plek om deze vraag te stellen maar hoop op een reactie.
  Ik ben op zoek naar een agende waarbij het mogelijk is om een contact als afspraak in de agenda “te slepen”.
  Ivm met vele huisbezoeken aan clienten lijkt me dit ideaal.
  Iemand die weet of een dergelijk programma bestaat?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.