Week Calendar 5.1.5: synchronisatie met Week Calendar HD op iPad

·

Week Calendar HD iPad zoekenHet lijkt maar een kleine update voor Week Calendar van de Nederlandse ontwikkelaar Utilitap, die doorgaans updates uitbrengt met een enorme waslijst aan verbeterpunten. Nu staat er naast een vermelding van bugfixes, maar één regel in de update-omschrijving: ‘iCloud compatibility with iPad version’. Ingrijpend genoeg dus: Week Calendar is terug op de iPad als de aparte app Week Calendar HD en die synchroniseert nu meteen met de iPhone-versie.

De synchronisatie tussen Week Calendar voor de iPhone en Week Calendar HD voor de iPad verloopt via Apple’s iCloud, en bestrijkt in tegenstelling tot wat je zou verwachten niet het zetten van afspraken in je agenda’s. Immers: dat doet Apple standaard al door de agenda via iCloud te synchroniseren tussen iOS en Mac OS X. Wel vallen alle sjablonen die je aanmaakt voor afspraken in je agenda’s onder de kersverse synchronisatie.

Je moet daarbij denken aan de mogelijkheid van beide apps om afspraken binnen een bepaald subagenda een kleur te geven, of afspraken te voorzien van een pictogram als ze een specifiek steekwoord bevatten. Naast de iPhone-app kan je ook de hernieuwde iPad-broer namelijk helemaal naar je hand zetten met kleurenpaletten en sjablonen. Doorlopende afspraken die automatisch een dag verder gaan totdat je ze hebt voltooid en weghaalt, worden eveneens doorgespeeld tussen de applicaties en hetzelfde geldt voor de uitgebreide herinneringsmogelijkheden.

Op zustersite iPadclub.nl hebben we een uitgebreider artikel over Week Calendar HD voor de iPad.

Downloaden: Week Calendar (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)
Nu ook downloaden: Week Calendar HD (€2,69, iPad iOS 5.0+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

5 reacties

 1. door Geert

  Eindelijk, wat hebben we helaas lang moeten wachten en kunnen alle net niet agenda apps verwijderd worden, nog maar een wens to do list koppelen…

  Beantwoorden Quote

 2. door Marco

  Naar mijn mening de beste agenda-app van dit moment. Overzichtelijk, snel en gebruiksvriendelijk. Bevat zoveel mogelijkheden dat ze nu een beetje tegen de grens aanlopen: hoe stop ik al die functies gebruiksvriendelijk in één app?

  Beantwoorden Quote

 3. door Mike

  Het volgende:
  1 iphone prive met week cal.
  1 iphone zakelijk met week cal (exchange server)
  Laptop (zakelijk) met outlook.
  Als ik een afspraak maak in zakelijke iphone synchroniseert week cal dit met iphone prive en outlook.

  een afspraak gemaakt in outlook komt wel in zakelijke iphone maar niet in prive iphone. omgekeerd komt afspraak gemaakt in prive iphone wel in zakelijk iphone, maar niet in outlook.
  zou het mogelijk zijn om alle afspraken in alle agenda’s te zien te krijgen?

  thanks

  Beantwoorden Quote

 4. door Bernard

  weet iemand of deze app of een andere app, die een bestaande afspraak kan kopiëren (niet verplaatsen) en dat je bij het aanpassen van de datum/tijd ook kan zien welke andere afspraken je op die dag hebt ?
  Ik ben net van android overgestapt naar een iPad en dit gebruikte ik heel veel. Ik heb al rond gekeken, maar vooralsnog niets kunnen vinden. Een betaalde app mag ook, zolang ik maar zeker weet dat dit er in zit !

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.