Weathercube: eigenzinnige Nederlandse weer-app nu op iPad

Weathercube voor iPhone en nu ook iPad is een eigenzinnige Nederlandse weer-app waarin je een kubus bedient met het weerbericht.

Weathercube header iPadHet weer in blokken. Niet als items in een programma, maar écht in blokken. De Nederlandse weer-app Weathercube van ontwikkelaar Appsuperb heeft een eigenwijze presentatie. Dat had de applicatie al op de iPhone, maar na de laatste update is hij ook aangepast voor de iPad. In Weathercube bekijk je het weerbericht en de weersvoorspelling in een grote 3D-kubus die je navigeert met vingervegen op het scherm. Daarbinnen kan je weer blokken vastpakken om meer details over het weer te zien.


Weathercube heeft inmiddels 212 recensies met een gemiddelde beoordeling van 4 sterren in de Nederlandse App Store, en krijgt de handen van het publiek dus wel op elkaar. Toch is het geen app waar je zomaar even in stapt. Als je het ultieme overzicht zoekt in een weer-app, ben je aan het verkeerde adres bij Weathercube. Hier is de speelse bediening veel belangrijker.

Weathercube urenoverzichtGelukkig krijg je een goede instructie voordat je aan de slag gaat. Die leert je dat je ‘uit kan zoomen’ om de instellingen in beeld te roepen. Het weer delen doe je met een horizontale zoombeweging. Voor het dagelijkse gebruik veeg je de kubus naar links om naar het weer van morgen te gaan. En op het weer van een dag kan je naar boven vegen om het urenoverzicht te zien.

Die geeft het duidelijkste weerbeeld in de app. Je ziet per drie uur van 7.00 uur tot 22.00 uur het weertype, de temperatuur en de hoeveelheid neerslag. Het weekoverzicht dat je bereikt als je het dagweer naar onderen trekt, bestaat juist uit blokken waarop je veel moet drukken. Zes dagen vooruit kan je kijken. Elk blok toont eerst het weertype; met een tik zie je de datum, de neerslag, de hoogste en laagste temperatuur. Wat gemist? Vanuit de instellingen open je de instructies opnieuw.

Weathercube groen AmsterdamWeathercube laat met tikken op de blokken in dagoverzichten best wat details zien. Met een tik op een blok wijk je af van de huidige temperatuur, windsnelheid, neerslag, het wolkenpercentage en de luchtvochtigheid, en zie je de waarden per dagdeel. En dat dus een halve week vooruit! Imposant, maar daar staat het gebrek van een buienradar weer tegenover. Ook pushberichten voor extreem weer ontbreken bijvoorbeeld. Dat zijn twee opties die steeds meer gemeengoed worden in weer-apps. Weathercube is daarentegen misschien wel de leukste manier om het weer op te vragen op de iPad.

Downloaden: Weathercube (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Met dank aan Willem voor de tip.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.