Weather On: weer-app voor iPhone 5 met voorspelling als push

·

Weather On iPhone iPod touch iPhone 5 weer-appDat duurde niet lang: de eerste weer-app in het bijzonder toegespitst op de iPhone 5 is alweer in de App Store verschenen. Weather On draait ook prima op iPhones met een kleiner scherm, maar biedt dan minder ruimte voor de wallpapers die je op de achtergrond ziet. De gratis applicatie biedt de mogelijkheid de temperatuur in je homescreen te zetten en kan je elke ochtend een pushbericht geven met de weersverwachting die dag. Opvallend is dat de applicatie qua uiterlijk aan Windows Phone doet denken.

Weather On weekoverzichtDat is niet louter het gevolg van het grotere scherm dat de iPhone 5 heeft ten opzichte van de iPhone 4s en voorgaande modellen, maar is vooral te danken aan de visuele stijl van Weather On. De app voert vierkante, bewegende blokjes die in verschillende, consistente formaten. Ze schuiven net als bij de Metro-interface van Windows Phone sjiek het beeld in. Tegelijk wordt er veel gebruik gemaakt van transparante onderdelen zodat je de achtergrond er nog goed achter kan zien, iets wat weer-widgets op Android kenmerkt. Ook qua tabbladen onderin het scherm is Weather On geen typische iPhone-app: de tabbladen zijn kleiner dan gebruikelijk en bevatten geen pictogrammen, maar simpelweg tekst: simple, now, all, hour en week.

De Engelstalige applicatie is met geen mogelijkheid van het AM-PM tijdsstelsel te krijgen en dat is meteen het grootste minpunt van de app. Voor de rest is de applicatie vooral even wennen: zeker als je geen 1,59 euro in-app betaalt voor het verwijderen van de reclame en de blokjes die je wijzen op de Premium-mogelijkheden, is het scherm erg druk. Maar ook daarna zijn er nog genoeg vakjes in beeld. De Now-weergave bevat bovenin het scherm groot het type weer, de temperatuur en gelijkenis met gisteren (leuk!), de uv-straling, luchtvochtigheid, zichtbaarheid, windsnelheid, de luchtdruk, het dauwpunt, zonsopkomst en zonsondergang, maansopkomst en -ondergang, het tijdstip en de huidig geselecteerde locatie. Allemaal in een apart kader. De Simple-weergave is er niet voor niets: die laat in één oogopslag in vier gecentreerde vakjes zien wat het weertype is, hoe warm het is, het tijdstip en de locatie.

Weather On alarmmelding weerverwachtingDe All-pagina bevat een overzicht van nu, vandaag, het weer per dagdeel morgen en een weekoverzicht. Daarvan zie je alleen de eerste twee dagen in de gratis versie overigens. De Hour-pagina is zonder restricties en laat per uur het weertype, de regenkans, de hoeveelheid regen in millimeter en de temperatuur zien. Dat doet het in een overzichtelijke tabel met alle gegevens per uur naast elkaar, vanaf het huidige moment tot een dag later. Een prima overzicht. Het weekoverzicht in het laatste tabblad doet hetzelfde per dag in plaats van per uur.

Weather On schittert zowel op het gangbare iPhone-scherm als op het nieuwe grote scherm van de iPhone 5. Met name als je 1,59 euro hebt betaald voor het Premium-pakket, komt de applicatie met een scala aan achtergronden en de weggehaalde reclame, echt tot zijn recht. Je kan zelf kiezen of de achtergronden willekeurig of op basis van het weer geladen worden. Daarnaast geeft de in-app aankoop toegang tot een weekverwachting en de mogelijkheid om meerdere weersverwachtingen te versturen als pushbericht. Is Weather On gratis al de moeite waard; met de in-app aankoop is het een van de fraaiste weer-apps op de iPhone.

Downloaden: Weather On (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

15 reacties

 1. door Xavier

  App geïnstalleerd op m’n iPhone 5, helaas krijg ik de melding
  Temporarily unavailable try again later

  Beantwoorden Quote

 2. door Gys

  Dan moet je het later misschien nog eens proberen.

  Beantwoorden Quote

 3. door Jaap

  @Xavier: Inderdaad. Heb je het inmiddels al weer eens geprobeerd?

  Beantwoorden Quote

 4. door Brian

  Het wordt tijd dat er een weer app komt waarmee we het weer kunnen veranderen.. Want ik wil helemaal geen regenwolkjes ;)

  Beantwoorden Quote

 5. door Enrico

  Origineel geplaatst door Brian
  Het wordt tijd dat er een weer app komt waarmee we het weer kunnen veranderen.. Want ik wil helemaal geen regenwolkjes

  Die wil ik ook wel! LOL

  Beantwoorden Quote

 6. door Frans

  Ik heb geprobeerd te installeren, maar krijg de mededeling dat hij niet beschikbaar is in de Nederlandse store.
  alweer verwijderd?

  Beantwoorden Quote

 7. door Zil

  Niet beschikbaar in nederlandse winkel

  Beantwoorden Quote

 8. door Frans

  @Zil: jammer, eigenlijk het verhaal van die dode mus…

  Beantwoorden Quote

 9. door fantaon

  Hallo, wij zijn de ontwikkelaars van “Weather On”
  Hartelijk dank voor uw goede beoordeling.

  Helaas vonden we onze server is niet stabiel, zodat hebben we besloten om de verkoop te stoppen voor een tijdje om een ​​betere service te verkrijgen.

  Nu kan je niet downloaden van onze app, maar de gebruikers die al downloaden en het kan gewoon te gebruiken.

  We zullen vestigen dit probleem zo snel mogelijk.
  Onze excuses voor het ongemak.

  1 uur geleden hebben we geupload de nieuwe versie die de 24-uurs klok heeft.

  Na beoordeling van Apple, kunt u deze downloaden.

  Dank u.

  Beantwoorden Quote

 10. door Jerry

  Ik houd het wel bij Celsius, die doet het wel :)

  Beantwoorden Quote

 11. door Philip

  Heb hem gisteren gekocht met in app aankoop daarna iPhone 5 gekocht en backup teruggezet met iCloud en de app kon niet terug gezet worden. Nu is hij ook vertrokken uit de app store??? Geld kwijt?? Wie weet er wat over te vertellen

  Beantwoorden Quote

 12. door fantaon

  @Philip: Sorry voor het ongemak.
  We gestopt met de verkoop voor tijdelijke tijd voor besteden onze server.
  Maar we wachten op beoordeling van Apple nu, dus je kunt de nieuwe versie van onze app binnenkort downloaden.

  Dank u.

  Beantwoorden Quote

 13. We zijn blij te kunnen aankondigen dat de nieuwe versie van onze app is vrijgegeven.
  Nu, het is verkrijgbaar in de App Store.

  Beantwoorden Quote

 14. door dkeulen

  Van welke weer bronnen maakt deze app gebruik? oftewel hoe accuraat is deze vergeleken met andere? Ik zie dat er engels gebruikt wordt in de screenshots, levert deze app ook goede voorspellingen in de ochtend push voor nederlands weer?

  Beantwoorden Quote

 15. @dkeulen:

  Hartelijk dank voor uw interesse in Weer Op.
  Nu kunt u downloaden in AppStore.
  De weersverwachting wordt geleverd door CustomWeather, Inc, een Amerikaanse weer leverancier van wereldwijde weergegevens voor meer dan 11 jaar.
  Dank u.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.