Voypi: gratis bellen en sms’en naar bekenden zonder login

· Bart Breij

Voypi VOIP bellen en berichten sturen gratis op iPhoneEr is al een aantal iPhone-apps waarmee je gratis kan bellen en berichten sturen, naar andere mensen die de applicatie ook geïnstalleerd hebben. Maar toch is Voypi een veelbelovende nieuwe speler in die markt. De applicatie is beschikbaar voor de iPhone en Android en bedient daarmee in potentie een gigantische markt. Wat Voypi sterk maakt, is dat je geen cijfercode of apart account nodig hebt om het te kunnen gebruiken. De applicatie maakt gewoon gebruik van je contactenlijst.

Dat betekent dat Voypi je telefoonnummer uitleest en die ‘uitleent’ aan andere gebruikers om te kijken of zij je nummer hebben. Door die techniek kan elke gebruiker in de contactenlijst in de applicatie snel zien of iemand Voypi gebruikt. Als dat het geval is, druk je op de naam van een persoon en krijg je de mogelijkheid om die persoon in de applicatie een bericht te sturen of te bellen.

Bellen in Voypi gaat op dezelfde manier als bijvoorbeeld Skype en maakt gebruik van Voice Over IP (VOIP, en vermoedelijk de oorsprong van de naam van de app), wat betekent dat je belt met je internetverbinding en niet met je telefoonverbinding. Als je je niet op een Wi-Fi-netwerk bevindt, wordt het verbruik van de applicatie verrekend met de databundel in je abonnement en niet met het aantal sms’jes of belminuten. Zoals gebruikelijk bij dergelijke applicaties kun je niet bellen met een GPRS-verbinding. Met 3G is dat wel mogelijk.

Voypi is gratis, heeft geen reclame en beweert in onderstaande trailer ook geen addertje onder het gras te hebben. Wel krijgt de applicatie inzicht in je telefoonnummer en contactenlijst.

Downloaden: Voypi (gratis)

Testte tussen 2011 en 2014 meer dan 20.000 apps voor iCulture en schreef er ruim 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appavies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!