Voxxo biedt ‘gratis’ visual voicemail iPhone-dienst in Nederland aan

·

voxxo iphoneIn Nederland kun je voor €2 per maand visual voicemail van T-Mobile gebruiken. Hi biedt voicemail aan via een app. De overige providers bieden visual voicemail niet eens aan. Voxxo zag daarom een gat in de markt: een Nederlandse app waarmee je visual voicemail op je iPhone kunt gebruiken, geschikt voor alle providers. Dat wil zeggen: bellers kunnen een bericht inspreken die jij in elke willekeurige volgorde kunt afspelen. Je ziet een lijst van mensen die een bericht hebben ingesproken en kunt ze naar wens afspelen of wissen. Voxxo omzeilt daarmee de betaalde visual voicemail-dienst van T-Mobile, maar werkt ook met andere Nederlandse providers. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Als je de Voxxo-app installeert komen de voicemails binnen op de iPhone, waar je ze kunt bekijken, beluisteren en beheren. Je kunt vanuit de voicemail terugbellen/sms’en of voicemailberichten doorsturen via e-mail. Voxxo is te gebruiken met alle bekende providers, zoals Vodafone, KPN, T-Mobile, Telfort, Hi, Ben en andere. Tot 31 januari is de app gratis te downloaden, daarna betaal je €2,69.

Wat is visual voicemail?

voxxo iphone 1Het handige van visual voicemail (in het algemeen) is dat de contactpersonen meteen zichtbaar zijn. Je ziet in één oogopslag welke contactpersonen een bericht hebben ingesproken. Bij normale voicemail moet je een ‘bandje’ afluisteren, waarbij er meerdere berichten achter elkaar staan en je moet alle berichten dan ook in een vaste volgorde beluisteren. Bij visual voicemail hoeft dat niet.

Apple biedt sinds de eerste generatie iPhone Visual Voicemail aan, maar je operator moet het wel ondersteunen op het netwerk. In Nederland is T-Mobile de enige grote provider die het tegen betaling ondersteunt. Dat lijkt samen te hangen met afspraken die met Apple zijn gemaakt: T-Mobile en Mobistar waren in Nederland en België de eerste partners van Apple die de iPhone mochten verkopen en dat zijn nou precies de operators die ook visual voicemail aanbieden.

Visual voicemail is dus nog lang niet zo wijdverbreid als je zou denken. Vandaar dat Voxxo een gat in de markt zag. Visual voicemail is overigens geen uitvinding van Apple, maar zoals met wel meer mobiele uitvindingen was Apple wel de eerste die het actief aanbood en de functie populair maakte. Apple kreeg in 2011 een patent op de voicemail-beheertoepassing, maar internationaal gezien claimt Klausner Technologies de patenthouder zijn. Dit bedrijf sleepte al heel wat bedrijven voor de rechter, omdat ze geld willen vangen voor gebruik van visual voicemail op toestellen.

Voxxo: nog wat onduidelijkheden

Na dit uitstapje over visual voicemail richten we de aandacht weer op Voxxo. Wat het verdienmodel van Voxxo is, blijft nog even onduidelijk. Het nieuwe bedrijf heeft in interviews nog niets daarover losgelaten. Sterker nog: we probeerden op internet meer informatie over deze nieuwe aanbieder te vinden, maar nog geen enkele Nederlandse krant of zakelijke nieuwssite lijkt Voxxo te hebben opgemerkt. Of je gegevens in goede handen zijn, is op het moment nog niet te zeggen. Voxxo heeft een privacystatement op de website staan, waarin ze zeggen dat alle “inkomende voicemails worden afgehandeld door een Nederlandse telecomoperator die voldoet aan de wettelijke voorwaarden m.b.t. privacybescherming en onder controle staat van het Agentschap Telecom.” Maar dat laat in het midden hoe Voxxo zelf met jouw privacy omgaat, als de berichten op de Voxxo-server staan.

Op de vraag hoe Voxxo visual voicemail zomaar gratis kan aanbieden, antwoordt de aanbieder ook wat ontwijkend:

De grote mobiele providers zoals T-Mobile hebben een voorkeur voor het gebruik van conventionele voicemail omdat dat meer belminuten genereert. Het lijkt erop dat T-Mobile €2/mnd vraagt ter compensatie daarvan.

T-Mobile wil volgens Voxxo het gebruik van visual voicemail dus eigenlijk ontmoedigen, omdat ze daardoor belminuten mislopen. Maar dat beantwoordt niet de vraag hoe Voxxo een compleet bedrijf uit de grond kan stampen, geld kan uitgeven aan technologie, huisvesting en salarissen, zonder een cent terug te willen zien van gebruikers. We zullen dat nader uitzoeken In de volgende paragraaf leggen we uit hoe Voxxo geld verdient. We willen hiermee niet suggereren dat Voxxo niet deugt of er duistere praktijken op nahoudt. Integendeel, het ziet er professioneel uit en we vermoeden dat de bedenkers goed over het concept en het verdienmodel hebben nagedacht. Maar na het lezen van de teksten op de website blijf je nog met een hoop vraagtekens zitten.

Update: gratis, maar toch kosten

Voxxo lijkt gratis, de app is gratis… maar toch kan je te maken krijgen met kosten. Dat werkt als volgt: telkens wanneer iemand jou belt wordt hij doorgestuurd naar de voicemail van Voxxo. Er is dan sprake van het doorschakelen van een telefoontje naar een extern nummer, namelijk het nummer van Voxxo. Providers brengen daarvoor kosten in rekening. Zo betaal je bij Vodafone €0,31 per minuut bij een doorgeschakeld gesprek. Die kosten vallen buiten je normale beltegoed, waardoor gebruik van Voxxo uiteindelijk duurder kan uitvallen dan bij de normale voicemaildienst van je provider. Bij normale voicemail moet je inbellen om de berichten af te luisteren en dat kost belminuten. Maar die vallen gelukkig wél gewoon binnen je normale belbundel. Bij het doorschakelen van telefoontjes is dat lang niet altijd het geval.

Vodafone is niet de enige provider die kosten voor het doorschakelen in rekening brengt. De meeste andere providers doen dat ook: KPN rekent bijvoorbeeld €0,25 per minuut. T-Mobile zegt dat er geen kosten in rekening worden gebracht, maar dat je wel betaalt voor het gesprek van jouw telefoonnummer naar het doorschakelnummer. Als Voxxo daarbij gebruik maakt van een premium 0900-nummer of de server in het buitenland neerzet, kost het dus nog steeds geld.

Wat ons betreft had Voxxo meer openheid van zaken moeten geven over de extra kosten, waar je mee te maken krijgt.

Voxxo bewaart 30 laatste berichten

Bij Voxxo verbruik je geen belminuten, omdat het beluisteren van de berichten via internet verloopt. Je kunt berichten onbeperkt lokaal opslaan en bepaalt zelf welke voicemailberichten je wilt bewaren. Online bewaart Voxxo alleen de laatste 30 berichten, de berichten die je lokaal bewaart zijn ook zonder internetverbinding te beluisteren. Voxxo berekent geen kosten voor het gebruik, maar bij het inspreken van voicemailberichten gebeurt dat natuurlijk wel op de traditionele manier: iemand hangt aan de telefoon en verbruikt belminuten om het bericht in te spreken. Daarna is de verdere afhandeling bij Voxxo digitaal, dus buiten de belbundels om. Haal je de berichten via je 3G-verbinding op, dan kost dat data. Tijdens de vakantie is het daarom slimmer om je Voxxo-voicemail pas te beluisteren als je op een Wi-Fi-hotspot zit. Als je dataroaming hebt uitgeschakeld merk je dus niet dat er nieuwe voicemailberichten zijn binnengekomen, maar krijg je pas een seintje als je weer verbinding met internet maakt. Eventueel kun je ook op de ouderwetse manier inbellen bij Voxxo. Het nummer daarvan staat in je adresboek onder ‘voicemail’.

Praktische zaken en beperkingen

voxxo iphone 2Door Voxxo te activeren schakelt je telefoon niet langer door naar de voicemail van je provider, maar naar de voicemailserver van Voxxo. Voxxo is geschikt voor de iPhone 3GS en nieuwere toestellen, voorzien van iOS 5.0 en hoger. Om te kunnen gebruiken heb je een postpaid-abonnement bij een Nederlandse (dus niet Belgische) provider nodig. Het werkt vooralsnog niet met prepaid-kaarten. De maximale gesprekstijd per voicemailbericht is 2 minuten en je kunt zelf een welkomstboodschap inspreken.

Stap je over naar een nieuwe telefoon, dan raak je de lokaal bewaarde voicemails op je oude telefoon kwijt. Eventueel kun je ze naar jezelf e-mailen, als je ze wilt bewaren. Na het inloggen op de nieuwe telefoon krijg je alleen de (maximaal 30) laatste voicemailberichten te zien. Als je meer dan drie maanden geen voicemailberichten binnenkrijgt, gaat Voxxo er vanuit dat je de dienst niet meer actief gebruikt. De nog achtergelaten voicemails worden dan gewist, maar lokaal bewaarde berichten blijven natuurlijk wel op je toestel staan, totdat je uitlogt.

Downloaden: Voxxo (gratis, iPhone 3GS en later, iOS 5.0+)

Tipgever: Wesley

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

47 reacties

 1. door Nigel

  Gelijk even testen! grappig dat dit mogelijk is!

  Beantwoorden Quote

 2. door Joris Evenepoel

  Ik heb een Belgische apple id en kan daarom niet voxxo downloaden want deze is enkel beschikbaar in Nederlandse store. Weet er iemand een oplossing voor? Voxxo ziet er wel heel veel belovend uit, spijtig dat deze nog niet in België beschikbaar is maar hopelijk is er wel een oplossing voor dit probleem.

  Beantwoorden Quote

 3. door Jarno

  Ik ontvang de contactgegevens niet…. nog meer mensen met hetzelfde probleem?

  Beantwoorden Quote

 4. door Wesley

  @Jarno: Had ik ook. Ik kreeg een email waarin staat hoe je het wel kan instellen. Dus zie je mail.

  Beantwoorden Quote

 5. door Jarno

  @Wesley: Oh ja, ik zag het mailtje idd. Thanks!

  Beantwoorden Quote

 6. door Ad

  Ik gebruik voxxo zelf al een tijd ik moet zeggen hij doet wat ie moet doen, let wel op er zijn providers die kosten berekenen voor het doorschakelen naar nummers. Ik weet bv vodafone rekent hier 0,30€ per doorschakeling voor, daarentegen is doorschakelen bij KPN gratis.

  Beantwoorden Quote

 7. door Henkie

  Het vcard bestand gebruikt, maar zie nu enkel de website en email adres in mijn contacten. Wat doe ik fout?

  Beantwoorden Quote

 8. door Bubbly

  Ik ga het zeker uitproberen!
  Daarbij vraag ik me af waarom de standaard VV interface niet gebruikt kan worden? Als je alle nummers verandert zou dat toch ook moeten kunnen?

  Ik had ook een probleem met de contacten. Ik heb een iPhone 5 met Vodafone. Wat hebben jullie?

  @Henkie: Download de vcard hier.

  Beantwoorden Quote

 9. door isar

  @Ad: berekenen ze ook kosten als je een belminutenbundel hebt en wordt het niet gewoon van je bundel afgetrokken? Dat wordt beschreven in de app store.

  Beantwoorden Quote

 10. door Jonathan

  Wat Voxxo volgens mij doet is al je gesprekken na een bepaalde tijd doorschakelen naar een speciaal telefoonnummer (dat voor de Voxxo-voicemail zorgt). Voor dit doorschakelen betaal jijzelf de kosten. Dat betekent dus dat je extra betaalt zodra iemand bij jouw Voxxo-voicemail uitkomt.

  Voxxo zegt dat deze kosten lager zijn dan de kosten om je voicemail te beluisteren. Je kan zeggen dat dit klopt, aangezien je nu alleen de kosten voor het inspreken betaalt (en niet de eindeloze keuzemenu’s en andere ongein die je tijdens het afluisteren van je voicemail hoort).

  Daarentegen betaal je nu ook elke keer wanneer iemand je voicemailbericht hoort (“Dit is de voicemail van …”) en vervolgens besluit op te hangen! Als je pech hebt en je provider rekent per minuut af, zou je zomaar een hele minuut kunnen betalen voor iemand die besluit niets in te spreken.

  Kijkend naar mijn eigen belgedrag komt het veel vaker voor dat ik ophang als ik een voicemail hoor, dan dat ik iets inspreek. Dat betekent dat wanneer de mensen die ik bel Voxxo zouden gebruiken, zij veel vaker een minuut aan kosten verliezen (doordat ik wel bij de voicemail kom), dan dat ze belminuten besparen (doordat ik wel iets in zou spreken en zij niet zo lang met hun voicemail hoeven te bellen).

  Ik weet natuurlijk niet precies hoe andere mensen met voicemails omgaan, maar ook de mensen die mij bellen hangen vaker op dan dat ze een voicemail achterlaten. Ik vermoed dus dat dit vrij algemeen gedrag is, en dat je zelfs zou kunnen zeggen dat dit in het algemeen voor extra kosten gaat zorgen.

  Om het nog erger te maken vallen deze doorschakelkosten niet altijd binnen je bundel (terwijl het bellen met je voicemail vaak wel binnen je bundel valt). Bij Vodafone betaal je € 0,31 per minuut en dit valt buiten je tegoed. Bij KPN zijn de kosten afhankelijk van je abonnement, maar in ieder geval betaal je bij de nieuwste abonnementen € 0,25 per minuut en valt dit ook buiten je tegoed. Bij T-Mobile is het niet helemaal duidelijk, maar de kosten lijken uit tegoed te komen.

  Beantwoorden Quote

 11. door Robintrackr

  Origineel geplaatst door Ad
  Ik gebruik voxxo zelf al een tijd ik moet zeggen hij doet wat ie moet doen, let wel op er zijn providers die kosten berekenen voor het doorschakelen naar nummers. Ik weet bv vodafone rekent hier 0,30€ per doorschakeling voor, daarentegen is doorschakelen bij KPN gratis.

  Goeie toevoeging! Ik ga het gelijk weer uitschakelen… al werkt dat toch een stuk minder eenvoudig dan het inschakelen. Weet iemand het nummer dat je moet draaien om het uit te schakelen? Die rotzooi met vcards werkt niet, dan voegt hij alleen het ‘vragen’-contact toe en niet het ‘annuleren’-contact.

  Beantwoorden Quote

 12. Hi heeft precies dit idee toch al met hun Hi Voicemail app?

  Beantwoorden Quote

 13. door nl0wnd2

  Vodafone

  Kpn is trouwens ook niet geheel gratis. Je betaalt voor het doorschakelen uit je bundel, maar bij Vodafone is het betalen buiten je bundel.

  Beantwoorden Quote

 14. door Niels Schooneman

  Weet iemand of het mogelijk is om de voicemailknop in je contacten app door te schakelen naar de voxxo app?

  Beantwoorden Quote

 15. door Mark

  En de app vraagt om toegang tot je contacten, betekent dat dat ze al je contacten ook kopiëren?

  Beantwoorden Quote

 16. door Tom

  Mooi concept, alleen jammer dat het inderdaad uit eindelijk nog steeds mogelijk duur uit kan vallen dan ze zeggen.

  Daarbij vindt ik het eigenlijk absurd dat providers als Vodafone deze dienst nog niet standaard aanbieden binnen je abonnement. Dit is toch gewoon een servers kwestie voor je klanten?

  Beantwoorden Quote

 17. door Bubbly

  Oh… Ja, bij nader inzien ga ik geen €0,31 per minuut betalen hiervoor.

  Overigens vraag ik me af of dit überhaupt als het doorschakelen wordt gezien waarvoor je dient bij te leggen.

  Beantwoorden Quote

 18. door Schrooten

  Voxxo app wordt gemaakt door Voxo BV, eigenaar daarvan is Lancelot Telecom BV. Blijkbaar hebben zij een telecom vergunning in NL, ik had er nog niet van gehoord. Ik denk dat zij ook de provider zijn zoals genoemd in de voorwaarden.

  Beantwoorden Quote

 19. door Cloverfield

  Tja, dat is mij geen geld waard. T-Mobile noemde visual voicemail een argument om bij hen te blijven.

  Visual Voicemail is leuk hoor, maar ik heb geen 80 berichten in de week om ze in mijn eigen volgorde af te luisteren… alleen het feit dat nu weer een nummer moet bellen is niet heel erg Apple-like.

  Begrijp trouwens niet waarom andere providers geen Visual Voicemail hebben…

  Beantwoorden Quote

 20. door nl0wnd2

  Origineel geplaatst door Cloverfield
  alleen het feit dat nu weer een nummer moet bellen is niet heel erg Apple-like.

  Als je goed had gelezen hoef je geen nummer te bellen alleen 1 malig om mensen door te laten schakelen naar de Visual Voicemail

  Beantwoorden Quote

 21. door Robintrackr

  Nogmaals mijn vraag: Weet iemand welk nummer je moet bellen om dit op te heffen?

  Beantwoorden Quote

 22. door gary

  waarom is de iPhone eigenlijk uberhaupt niet in staat om zelf offline een boodschap aan te nemen?

  Alles lijkt er voor klaar, maar toch is er iets of iemand die dat tegenhoudt?

  De telefoonapplicatie zou gewoon een optie “voicemail” moeten hebben die ervoor zorgt dat de verbinding tot stand komt en er een offline beschikbare welkomstboodschap wordt afgespeeld. Zonder gebruik te hoeven maken van internet zou de beller vervolgens iets kunnen inspreken wat door de bel-app wordt opgeslagen.

  Hoe moeilijk is dat nou???

  Beantwoorden Quote

 23. door Bert

  @Robintrackr: lukt het met #61# niet?

  Beantwoorden Quote

 24. door Janiks

  @gary: Hoe moet dat volgens jou dan in zijn werk gaan, als je telefoon uitstaat kan er toch nooit wat opgenomen worden ..

  Beantwoorden Quote

 25. door david

  Weet iemand hoe je dit allemaal weer ongedaan maakt? Ik heb nu dus die nummers ‘gebeld’ maar ik zie helemaal niets in de app binnenkomen. Ook hoor ik gewoon nog mijn oude welkomsboodschap. Ik heb nu 2 voicemails ingesproken maar als ik T-Mobile voicemail bel zegt ze dat ik geen nieuwe berichten heb..

  Beantwoorden Quote

 26. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Robintrackr
  Nogmaals mijn vraag: Weet iemand welk nummer je moet bellen om dit op te heffen?

  Bel naar ##002# om alles te resetten.

  Beantwoorden Quote

 27. door Ray

  Wat een sjeike naam weer. Het is dus gewoon een filmpje wat je naar iemand stuurt. Het lijkt mij niet dat je gaat vertellen : hallo ik heb je gebeld dus als je tijd heb bel mij even terug en als jij dan even niet kan opnemen krijg je hetzelfde terug van de ander. Ik zou bijna zeggen : maak een filmpje en verstuur die met What s App. Scheelt een hoop kosten.

  Beantwoorden Quote

 28. door Wesley

  @Ray: U begrijpt er werkelijk niets van. Als ik u was zou ik weer overstappen op de oude Nokia, dan heb je al die gekkigheid niet ;-)

  Beantwoorden Quote

 29. door edro

  Origineel geplaatst door Bubbly
  Bel naar ##002# om alles te resetten.

  Met ##002# reset je niet naar wis je de instellingen Je moet dan weer de oude VM instellingen activeren.

  Beantwoorden Quote

 30. door Ray

  @Wesley: Ik zie het mischien te simpel en jij hebt waarschijnelijk aandelen hierin? Er staat : bellers kunnen een bericht inspreken ( wat je doet als de ander onbereikbaar is) En ik geef Whats App alleen als voorbeeld aan. Hierin kan je iedereen na een filmpje ook terug bellen, mailen ,smsen, imessage Tangooen, Viberen, Skypen en zelfs Whats appen. Vergeet ik er nog 1 dan mijn excuus. Deze filmpjes ( hoe leuk ze kunnen zijn) kan je ook opslaan op je iphone, icloud, andere cloud servers,Mac, externe harddisk enz enz. Wat ik eigelijk wil meegeven is dat dit weer een manier is om geld uit je portomonee te verkrijgen. En nee ik wil niet terug naar de Nokia :-)

  Beantwoorden Quote

 31. door Wesley

  Origineel geplaatst door Ray
  Ik zie het mischien te simpel en jij hebt waarschijnelijk aandelen hierin? Er staat : bellers kunnen een bericht inspreken ( wat je doet als de ander onbereikbaar is) En ik geef Whats App alleen als voorbeeld aan. Hierin kan je iedereen na een filmpje ook terug bellen, mailen ,smsen, imessage Tangooen, Viberen, Skypen en zelfs Whats appen. Vergeet ik er nog 1 dan mijn excuus. Deze filmpjes ( hoe leuk ze kunnen zijn) kan je ook opslaan op je iphone, icloud, andere cloud servers,Mac, externe harddisk enz enz. Wat ik eigelijk wil meegeven is dat dit weer een manier is om geld uit je portomonee te verkrijgen. En nee ik wil niet terug naar de Nokia :-)

  beste ray, sorry dat ik misschien wat bot reageerde, maar Visual voicemail heeft echt niets met filmpjes te maken. Als u de beschrijving hier boven van iphoneclub hier boven goed leest, dan begrijpt u misschien een beetje wat de mogelijkheden met Visual voicemail zijn. En aandelen,… Had ik ze maar ! Hahah. Fijne avond.

  Beantwoorden Quote

 32. door Robintrackr

  Origineel geplaatst door Bubbly
  Bel naar ##002# om alles te resetten.

  Super, dat werkte zo te zien, bedankt!

  Beantwoorden Quote

 33. door JB

  Hallo allemaal,

  dank allemaal voor jullie reacties. Ik ben betrokken bij de Voxxo app welke idd van Voxo BV is. Ik zou graag kort willen reageren op een aantal opmerkingen en vragen. We zullen deze week zoveel mogelijk veranderingen proberen door te voeren om meer duidelijkheid te bieden.
  We zijn 2 weken geleden gestart met de Voxxo app omdat wij zelf de optie van Visual Voicemail erg missen en idd denken dat daar behoefte aan is. En onze bedoeling is om een hele gebruiksvriendelijke dienst aan te bieden die het ouderwetse gebruik van inbellen overbodig maakt. We zullen de kosten voor de doorschakelingen nadrukkelijker vermelden (ieg voor de grote operatoren), al heb je nu ook kosten voor het uitluisteren. Maar het is niet aan ons om een keuze te maken of het voor u voordeliger is, al denken we nog altijd dat dat vaak wel het geval zal zijn omdat je nu eenmaal meer uitluistert dan inspreekt. Daarnaast vragen wij geen maandelijkse vergoeding. Voxo verdient aan het feit dat de versturende operator moet betalen aan de ontvangen operator voor het gebruik van zijn netwerk. Simpel gezegd, bv Vodafone moet ons een klein bedrag per minuut betalen voor het ‘ontvangen’ van uw gesprek. Dat is in Nederland gereguleerd door de Opta dus er is geen sprake van kleine lettertjes. Vodafone betaald bv ook T-mobile exact hetzelfde als een Vodafone gebruiker een T-Mobile gebruiker belt. We hopen dat hiermee een aantal vragen voor nu zijn opgelost. We zullen komende week ons best doen om de website zo aan te passen dat er meer duidelijkheid komt. In de app kan dat langer duren doordat een nieuwe release langer duurt wegens de goedkeuring van Apple.

  Tot slot:
  we hebben momenteel nog problemen met een aantal versies van de Iphone waardoor u mogelijk geen gebruik kunt maken van de link in het instellingen menu om de Voxxo gegevens in uw adresboek te plaatsen. Als oplossing hiervoor sturen we u een visitekaartje per email na aanmelding. Daarmee heeft u exact dezelfde functionaliteit. Let er op dat dit een persoonlijk visitekaartje is (stuur deze dus niet door aan vrienden want dan komen hun voicemails bij u uit)!

  mvg,
  Voxxo

  Beantwoorden Quote

 34. door Tan

  @Jarno: Ik ontvang ook geen contact gegevens.. Er staat in de uitleg dat je op de knop “zet in contacten” moet drukken.. Doet ie niet bij mij!

  Beantwoorden Quote

 35. door Michaeloros

  @Ad: Vodafone rekent 0,30 voor een doorschakeling naar een mobiel nummer. De doorschakeling van Voxxo is naar een vast nummer en kost niks.

  Beantwoorden Quote

 36. door Erik

  Wel jammer dat iphoneclub vergeet te melden dat hi dit wel gratis aanbied.

  Beantwoorden Quote

 37. door Bubbly

  @edro: Oh ja, je hebt gelijk. Ik hoopte dat dit vanzelf ging.
  Ik heb Vodafone Voicemail ingeschakeld op de Vodafone website & het werkt direct. Dus het gaat wel vanzelf (mijn Voicemail stond nog niet aan) :)

  Beantwoorden Quote

 38. door Jan

  Inderdaad. Hi biedt ook visual voicemail middels een app aan. Op iphone en android. Werkt als een tierelier en is gratis!

  Beantwoorden Quote

 39. door Mauze

  Ik lees het al, het is niet voor niets gratis tot 31 jan! Wat een bagger ding!

  Beantwoorden Quote

 40. door Badjo

  De kleine lettertjes:
  Doorschakelen bij KPN is gratis. Ja. De Dienst. De functie.
  Maar voor de doorgeschakelde gesprekken moet je gewoon betalen. Wordt wakker mensen l!
  Er is verschil tussen enerzijds de dienst (en het gebruik ervan) en anderzijds de gesprekken die via de dienst gemaakt worden. Het is net zoiets als gratis een auto huren, maar wel voor de gebruikte kilometers betalen.
  Het is verwarrend en misleidend, ik ben het met jullie eens, maar technisch/juridisch korrekt.

  Ten tweede: vaak wordt voor een doorgeschakeld gepsrek naar de eigen voicemail niet door ons betaald, omdat dat bij onze provider blijft en daar gewoon intern naar een hard disk gaat. Elk ander binnenkomend gesprek dat naar een ander nummer gaat moet gewoon BETAALD worden. Waarbij de kosten gelijk zijn aan een uitgaand gesprek.
  WORDT WAKKER WORDT WAKKER WORDT WAKKKER

  Beantwoorden Quote

 41. door Wesley

  Mensen wat zijn we toch weer lekker negatief.
  Ik ben het er mee eens dat je deze app niet moet gebruiken om goedkoper uit te zijn. Maar als je het gemak inziet van de app, dan is het een top app. Ik krijg bv meerdere voicemails per dag omdat ik niet heel de tijd mijn telefoon op kan nemen. De ene persoon moet ik met meer spoed terug bellen dan de ander. Dus dan is Visual voicemail super ! En kan ik makkelijk al mijn berichtjes afwerken en zonodig terug bellen.
  Ik verwacht dat de kosten van extra gesprekken heel erg mee zal vallen. Mensen spreken toch vaak niet langer dan 1 minuut de voicemail in.

  Beantwoorden Quote

 42. door Willem van Assen

  Let op:
  Als je in het buitenland bent en gebeld wordt is volgens Europese regelgeving het doorschakelen gratis als je de VM van je provider (KPN, T-Mobile, Vodafone) gebruikt
  Gebruik je Voxxo dan betaal je het internationale tarief voor ” gebeld worden in” en “bellen vanuit” het buitenland.
  Dus Voxxo is dan VEEL duurder.

  Beantwoorden Quote

 43. door Karel van Staveren

  @nl0wnd2: Klopt niet wat kPN betreft, doorschakelingen naar VM vanaf een mobiele telefoon naar voicemail zijn gratis!
  Je geeft een referentie naar doorschakelingen van een vaste telefoon…

  Beantwoorden Quote

 44. door gary

  Origineel geplaatst door Janiks
  Hoe moet dat volgens jou dan in zijn werk gaan, als je telefoon uitstaat kan er toch nooit wat opgenomen worden ..

  maar jij krijgt toch ook gewoon alle opgehoopte sms-berichten als je je telefoon als je je telefoon weer aanzet. zelfde principe.

  Beantwoorden Quote

 45. door Badjo

  @Karel van Staveren: Klopt niet. Doorschakelingen van KPN naar VM kunnen wel gratis zijn, maar daarmee bedoelt men naar de EIGEN KPN voicemail. Voorheen was het niet mogelijk naar een ‘andere’ VM door te schakelen. Dus ook bij KPN mobiel: doorschakelen naar een ander nummer dan het eigen VM nummer van KPN kost elke keer gesprekskosten!!!!!!
  Lees de regels goed van de providers, ook al zijn ze heeeel erg ON doorzichtig. Zij houden van onduidelijkheid, dan gaan sommige mensen denken dat sommige dingen gratis zijn. Dat ligt in 1e instantie niet aan die mensen, maar aan de slechte en onvolledige en onjuiste info.
  En dat ze het zo ingewikkeld maken dat hun eigen mede werkers het soms niet meer weten.
  Ik werk 30 jaar in de telefonie. En weet hoe het werkt. Ik durf wel te wedden om 50 euro dat een doorgeschakeld gesprek naar een ander nummer dan het eigen VM nr van KPN WEL BETAALD MOET WORDEN. Het kan zijn dat het van een bundel af gaat, maar betaald worden, dat moet gebeuren.
  KPN en elk ander bedrijf kan gesprekken doorschakelen naar een ander nummer buiten hun systeem, daar moeten zij zelf ook voor betalen, zoals een medewerker van Voxxo zelf al schreef….

  Beantwoorden Quote

 46. door Kim

  @Joris Evenepoel: in België bestaat dit al sinds oktober gratis. Oa Mobistar biedt dit aan, je moet dit alleen aanvragen. Gewoon #129# bellen en na 24 uur kunt ge er gebruik van maken.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.