Voor het eerst écht bloggen op de iPhone met iBlogger

·

iBlogger brengt het échte mobiel bloggen voor het eerst naar de iPhone, althans, dat zeggen de makers. iBlogger ondersteunt niet alleen Blogger of Blogspot, wat de naam zou kunnen doen vermoeden, maar bijna alle blog-services en engines. De bekendste hiervan zijn natuurlijk WordPress, TypePad en Drupal en voor de Opera fans ook My.Opera.com. De omschrijving van de applicatie belooft in ieder geval veel goeds, maar of er wel het juiste prijskaartje aanhangt, is nog maar de vraag.

De applicatie met een prijs van maar liefst 8 euro kan niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen invoeren. Categorieën zijn natuurlijk ook te selecteren en tags worden eveneens ondersteund. Links zijn eenvoudig in te voeren, waarbij het toetsenbord meteen veranderd voor optimale URL-invoer.

Voor professionele bloggers die graag onderweg bloggen, is het de investering misschien wel waard, maar grote kans dat je al WordPress gebruikt en de gratis WordPress-applicatie gebruikt.

Kopen: iBlogger (€7,99)

door Ramy Mobarak

Ramy Mobarak (1992) zit op dit moment in het examenjaar van de HAVO, met als doel hierna HBO te gaan doen. Daar is hij van plan een computer- en/of internet-gerelateerde studie te volgen, zoals communicatie en multimedia design. Ramy was eerder initiatiefnemer en oprichter van iPhoned.nl, maar is na verkoop van die website op het aanbod ingegaan om voor iPhoneclub.nl te schrijven.

12 reacties

 1. Hoezo voor het eerst dan? WordPress had dit toch al voor hun eigen sites?

  Werkt best goed als je het mij vraagt, alleen er mogen wel wat meer functies in.

  Beantwoorden Quote

 2. Rickmeister: Lees het artikel, daarin wordt al gezegd dat WordPress er al was. De opmerking “voor het eerst écht” komt van de ontwikkelaars.

  Beantwoorden Quote

 3. door Bram

  Bestaat er niet iets gratis voor Blogger (blogspot)?

  Beantwoorden Quote

 4. door jan

  @bram

  lifecast is erg lekker om te gebruikken voor blogger…. je kan tekst en afbeeldingen gebruiken :)

  jan’

  Beantwoorden Quote

 5. door Bartig

  Het kan allemaal nog veel makkelijker en sneller. Maak een account aan op Posterous(.com) en laat de content die daar binnenkomt automatisch naar andere kanalen stromen. Het enige wat je moet doen om dan nog een blogbericht te maken is een emailtje naar post @ posterous.com verzenden. Een foto wordt automatisch geplaatst, tekst wordt opgemaakt en andere bestanden worden naar de website vertaald als download. I-d-e-a-a-l.

  Beantwoorden Quote

 6. door vincent

  bedankt bartig. :-)

  Beantwoorden Quote

 7. door Tom

  Tumblr? :'(

  Ik weet dat “Tumble” het ook doet, maar dit is toch wel erg aantrekkelijk.

  Beantwoorden Quote

 8. door Bram

  @jan:
  Thank you thank you thank you thank you !!!!

  Beantwoorden Quote

 9. Ik blijf gewoon de gratis WordPress versie gebruiken! Werkt ook goed genoeg

  Beantwoorden Quote

 10. door Bartig

  Ieder zijn ding natuurlijk. Er zijn veel snelle en gratis mogelijkheden. Ik hoop oprecht dat deze applicatie voor dit geldbedrag niet verkoopt.

  Beantwoorden Quote

 11. door Ronster

  Nouja, als je echt veel blogged is 8 euro natuurlijk ook een schijntje, Bartig. Het zou wellicht wel aardig zijn als je het even mag proberen (wellicht is er wel een soort van trial?)

  Beantwoorden Quote

 12. door Amp

  Precies dezelfde app bestaat al, maar dan gratis. Genaamd ShoZu. Werkt precies hetzelfde en goed

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.