VLC voor iOS: zo werkt uploaden van films en tv-series via Wi-Fi

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

vlc icoon iosVLC is een mediaspeler voor iOS die veel formaten aankan, zonder dat je ze hoeft te converteren. Een van de bijzondere functies in VLC voor iPhone en iPad is het uploaden via Wi-Fi. Je kunt meteen vanaf de desktopbrowser allerlei filmpjes naar VLC voor iOS sturen en daarna offline bekijken. Ideaal als je op vakantie bent niet via internet wilt streamen. Deze tip legt uit hoe je films en tv-series uploadt via een Wi-Fi-netwerk.


Om gebruik te maken van Wi-Fi-uploads moeten beide apparaten (dus iOS-apparaat en computer) op hetzelfde netwerk zijn aangemeld. Het uploaden via Wi-Fi werkt als volgt:

  1. Installeer de VLC for iOS-app op je iPhone, iPod touch of iPad.
  2. De mediabibliotheek is nu nog leeg. Tik op het VLC-icoontje linksboven in het scherm om het menu te openen.
  3. Zet de schakelaar bij ‘WiFi Upload’ om.
  4. vlc ipad uploaden

  5. Je krijgt nu een netwerkadres te zien. In het voorbeeld is dit http://192.168.1.102:8888. Tik dit in je desktopbrowser in. Als beide apparaten op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangemeld krijg je onderstaand scherm te zien.
  6. vlc wifi upload

  7. Sleep de gewenste bestanden naar het browservenster. Je kunt ook de knop ‘Upload files’ gebruiken, maar dit hoeft niet.
  8. Wacht tot het uploaden gelukt is. Dit kan een paar minuten duren bij grote mediabestanden.
  9. Zodra de upload klaar is, zie je de film of tv-serie verschijnen in de bestandenlijst en kun je de video afspelen.

file uploaden wifi vlc

Uploaden via Wi-Fi is de snelste en makkelijkste manier als je bestanden op een pc, Mac, NAS of externe harddisk hebt staan en ze naar een iOS-apparaat wilt kopiëren om offline te kunnen afspelen. Je hoeft de bestanden niet te converteren, maar stuurt ze rechtstreeks naar de iPhone of iPad. Daarna kun je zonder verdere internetverbinding naar de video’s kijken. Andere manieren zijn via Dropbox en iTunes-bestandsdeling.

Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.