Viber iPhone-app: gratis bellen met nieuwe Skype-concurrent

·

viber telefoonVandaag is Viber gelanceerd, een VoIP-applicatie voor de iPhone die het enorm gemakkelijk probeert te maken. Viber lijkt qua functionaliteit op Skype, maar met een aantal nuttige extra’s. Je kunt gratis bellen via 3G en Wi-Fi naar andere Viber-gebruikers. De app draait op de achtergrond zonder je batterij leeg te trekken, levert goede audiokwaliteit en legt snel verbinding, beloven de makers. De eerste reacties op Viber zijn veelbelovend, zowel bij de gebruikers als bij de media: TechCrunch verwacht dat het in korte tijd een enorme hit gaat worden en vindt dat elke iPhone-gebruiker de app moet hebben. Viber synchroniseert de contacten uit je adresboek en laat zien welke vrienden al Viber in gebruik hebben genomen. Je kunt ze meteen gratis bellen.

Het gemak van de app blijkt uit het feit dat je niets hoeft te registreren: je kunt de vrienden uit je adresboek meteen bellen, zonder te registreren. Dat is anders dan Skype, waar je eerst een netwerk van vrienden moet aanmaken. Je moet de gebruikersnaam achterhalen en eerst toestemming vragen. Bij Viber werkt alles meteen: je telefoonnummer is je unieke ID en als je iemands nummer weet kun je hem/haar bellen, zoals de normale telefoon ook werkt. Het mooie is dat het werkt op elke iPhone met iOS 3.0 of hoger, dus ook voor de oudere modellen.

viber-iphonesNatuurlijk werkt Viber ook op de achtergrond: als de app is afgesloten en niet op de achtergrond draait kun je alsnog gesprekken ontvangen. Gebruikers krijgen een push notificatie met belgeluid. Klik je op de knop ‘Answer’, dan wordt er meteen een gesprek tot stand gebracht, binnen een paar seconden. Verder belooft Viber dat de iPhone-applicatie je batterij niet leegslurpt, als het op de achtergrond draait. Bij de iPhone-applicatie van Skype is dat momenteel wel een probleem. Skype heeft nog wel een pluspunt: chatberichten sturen tussen Viber-gebruikers is nog niet mogelijk, maar staat wel op de planning.

Viber gaat op termijn geld verdienen door extra diensten aan te bieden. Welke dat zijn, hebben ze nog niet bekendgemaakt. Het bedrijf is opgericht door mensen achter iMesh, een peer-to-peer-dienst voor het uitwisselen van bestanden. Ze zouden dus de kennis in huis moeten hebben om veel gebruikers te bedienen. Binnenkort komt er ondersteuning voor iPod touch en iPad en in het eerste kwartaal van 2011 volgt er ook een Android-app, zodat het aantal vrienden dat je gratis kunt bellen nog groter wordt.

Downloaden: Viber (gratis)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

143 reacties

 1. door kneusteun

  Het geluid is wat aan de zwakke kant.

  Beantwoorden Quote

 2. door Marcel van den Berg

  Ze claimen dat ze bleutooth support hebben. Betekend dit dat je ook handsfree kan bellen in de auto!? hope so, dat is dit volgens mij de eerste! ben benieuwd! ik ga hem in ieder geval proberen!

  Beantwoorden Quote

 3. door Gijs

  Een desktop versie vind ik belangrijk. Niet iedereen heeft een smartphone en weet hoe die daarop apps zet (nee, niet iedereen is 30-).

  Beantwoorden Quote

 4. door Dpaki

  Werkt het ook op de iPad? Dat is de vraag. Dan is het wel handig zou ik zeggen. Bluetooth headsetje en gaan met die banaan.

  Beantwoorden Quote

 5. door Gemert Mellemans

  Fijn dat die lamé gasten van Skype eens wat concurrentie krijgen.

  Beantwoorden Quote

 6. door lhy

  Die sms krijg ik niet :-/ overbelasting?

  Beantwoorden Quote

 7. door Jeffrey

  Ook hier geen sms

  Beantwoorden Quote

 8. door Daejji

  Heb skype nooit echt geprobeerd, maar zo te lezen werkt dit net zo makkelijk als Whatsapp..dus ga dit zeker proberen. Geluid wat aan zachte kant of niet, dat wordt allemaal vast wel verbeterd.

  Beantwoorden Quote

 9. door normalis666

  De sms kan ff duren
  Maar gisteren was de wacht tijd ongeveer 25min
  I’m using Viber to make free phone calls on my iPhone http://t.co/zyNXLUn via @viberapp

  Beantwoorden Quote

 10. door Gerrit

  Wat ik mij afvraag is wat gebruikt dat aan bandbreedte als je zo VoIP beld? Iemand hier een idee van?
  tnx

  Beantwoorden Quote

 11. door Tom D

  Als je zo leest lijkt wel goed.
  Maar je hebt ook app Tango, daarmee kan je precies het zelfde, ook daar wordt automatisch Tango gebruikers uit je contactenlijst erin gezet. Maar nog extra is dat je met Tango over wifi als 3G facetime kan gebruiken (videogesprek).

  Beantwoorden Quote

 12. door Tom D

  Dus zal ik voor app Tango gaan.

  Beantwoorden Quote

 13. door gerrit

  weet iemand wat dit verbruikt aan bandbreedte als je beld over VoIP? tnx

  Beantwoorden Quote

 14. door pinokkia

  Bij mij geeft het aan bussy

  Beantwoorden Quote

 15. door dries6951

  LET OP: je moet jouw telefoonnummer opgeven, om een activatiecode te ontvangen via SMS.
  Op de site van Viber kun je nergens hun privacy policy lezen. WAT doen ze (in de toekomst) nog meer met jouw telefoonnummer ? Ad push lijkt me nog het minst schadelijke wat er met jouw telefoonnummer gedaan kan worden :-( lijkt me erg vervelend om telkens gebeld/geSMSt te worden door fabrikanten of voor een enquete, of door Viber zelf om hun extra diensten te promoten.

  Beantwoorden Quote

 16. door Daejji

  Ach, wat willen ze met mijn telefoonnummer doen dan? Je moet dit ook bij whatsapp..heb nog nooit ergens last van gehad.

  Beantwoorden Quote

 17. door posttoast

  Op zich interessant, maar hetzelfde probleem als WhatsApp: wat gebeurt er met je gegevens? Al jouw contacten worden naar de server van Viber gestuurd om te checken of zij ook Viber hebben. Je geeft dus niet alleen je eigen gegevens aan Viber, maar de gegevens van iedereen in je adresboek.

  Beantwoorden Quote

 18. door reca26

  Sms werkt nog niet staat op meerdere sites (binnenkort wel) en viber calls werkt bij mij niet altijd! Af en toe geen geluid

  Beantwoorden Quote

 19. door Garp

  Mag dit ook met Vodafone abonnementen gebruikt worden? Daar staat toch in de voorwaarden dat je geen VOIP en SMoIP mag gebruiken op hun netwerk zonder een extra BLOX af te sluiten?

  Je mag de mobiele telefoon niet gebruiken voor VoIP, SMoIP of als modem voor een pc, laptop of tablet. Wil je toch gebruikmaken van VoIP en SMSoIP? Activeer dan de ‘Internet Bellen BloX’ (beschikbaar voor abonnementen van € 39,50 en meer).

  Beantwoorden Quote

 20. door Thomas

  Wat kunnen ze met je gegevens doen? Viber zal echt geen kwade bedoelingen hebben.. Gewoon downloaden en allemaal gratis bellen! ;)

  Beantwoorden Quote

 21. door Johannes

  Hier werkt het super.. Aleen nog op wifi getest dan. Maar kwaliteit goed. Als ik app open heb staan krijg ik net als normaal bellen een belscherm. Heb ik em gelockt krijg ik pushbericht met ringtone.. Lijkt tot nog toe goed te werken.. Hoop dat hij ook snel voor andere platforms komt.. Ik gebruik whatsapp al hrel veel voor sms.. Als ik dan viber voor bellen kan gebruiken(ook naar android) zou super zijn..

  Beantwoorden Quote

 22. door Donstil

  Nou net even getest tussen twee iPhone4’s

  Werkte niet. Ik hoor de andere kant wel maar ze lijken mij niet te horen.

  Nog ff wat werk in de App

  Beantwoorden Quote

 23. door Gerd

  Tango is er al langer en is beter, synchroniseerd ook meteen met contacten uit je telefoon. Werkt al bij Android en met Tango kun je ook nog eens video bellen. Tevens heeft Tango bluetooth ondersteunig. Geluidskwaliteit bij Tango ook uitstekend.

  Beantwoorden Quote

 24. door robert

  Bij mij werkt die ook goed
  en sms ook
  en straks op ipad
  voor face time gebruik ik ook FTFun
  is leuk

  Beantwoorden Quote

 25. door patrickje

  Als het ook voor android komt wordt dit een Hit!

  Beantwoorden Quote

 26. door Donstil

  Origineel geplaatst door patrickjeAls het ook voor android komt wordt dit een Hit!

  denk dat het iOS platform sterk genoeg is om ook zonder android ergens een hit van te maken.

  Beantwoorden Quote

 27. door Avigail

  Werkt perfect met TMOBILE 3G iPhone 4 naar 3GS .

  Beantwoorden Quote

 28. door Tim

  Jongens wat een mooie app is dit zeg, werkt heel goed hier. In de toekomst alleen een data abonnement nodig lijkt mij? :)

  Beantwoorden Quote

 29. door Robin

  Net geprobeerd met 2 iPhones. 1 op 3G en 1 op WiFi. Ging wel over maar werd niet opgenomen.

  Beantwoorden Quote

 30. door Rick

  nice! tuurlijk werkt het niet in 1 keer haha komt vast wel een update voor en wederom ben ik blij met mijn T-mobile abbo-tje je zou maar moeten nadenk of je al aan je datalimiet zit gngngn (mensen niet te hard klagen! het is immers gratis)

  Beantwoorden Quote

 31. door Flex

  Volgens mij bel ik gewoon via T-mobile als ik via Viber bel.

  Beantwoorden Quote

 32. door WILLEM1509

  Zojuist gesprek gevoerd met een vriend.. Hij heeft T-mobile en ik Hi.. Het werkte perfect.. (het geluid mag ietsje harder, maar verder goed verstaanbaar)

  Beantwoorden Quote

 33. door Excellence

  Origineel geplaatst door Donstil
  Origineel geplaatst door patrickjeAls het ook voor android komt wordt dit een Hit! denk dat het iOS platform sterk genoeg is om ook zonder android ergens een hit van te maken.

  Ik weet niet of al je vrienden een iPhone hebben maar ik in ieder geval niet. Binnenkort komt hij uit voor de blackberry en android dus dan word het lekker door bijna iedereen in gebruik genomen net als whatsapp!! :D

  Beantwoorden Quote

 34. door atheenow

  Werkt perfect! En je krijgt meteen op je conractenlijst te zien wie er mog meer zijn aangesloten. Gaan liggen is moeilijker.

  Beantwoorden Quote

 35. door Mobidick

  Bellen werkt wel! Maar dan wordt het zeker afgerekend bij mijn provider KPN. Dit gebeurde ook al via Fring. Dit is zeker ook weer nep!

  Beantwoorden Quote

 36. door El_Salvad0r

  @Donstil: had ik net ook, hij ging wel over maar ik zag niks o_O

  Beantwoorden Quote

 37. door Nigel

  voor de mensen die geen sms krijgen; volgens mij moet je je telefoon nummer zonder 0 ervoor intikken dus 6———-
  heb ik gedaan en kreeg gelijk een sms. de app zet er namelijk zelf al +31 voor.

  Beantwoorden Quote

 38. door Bas

  @ Mobidick, hoe bedoel je nep? Heb je wel een data abonnement?

  Beantwoorden Quote

 39. door Mike

  Net geprobeerd maar als je iemand opgeslagen hebt zonder +31 ervoor dan herkent hij het niet en bel je nog steeds via T-mobile.

  Beantwoorden Quote

 40. door Mobidick

  Ja, zeker! Maar met Fring bellen ging wel via de nota van KPN mobiel en dus dokken!@Bas:

  Beantwoorden Quote

 41. door Lars Nimmegeers

  Ik heb een zaak en mijn telefoonnummer staat op verschillende reclame borden e
  Websites dat ze hun plan er mee trekken ^^

  Beantwoorden Quote

 42. door Pragmarc

  Echte killer-app: Gisteravond gedownload, werkt perfect zowel via wifi als 3G (#MobileVikings).

  Beantwoorden Quote

 43. door Machiel

  Net gedownload via appstore. Per ongeluk “sta niet toe” bij pushberichten toestaan gedrukt. Nu krijg ik hem met geen mogelijkheid meer aan de praat. Zelfs na 5 x opnieuw downloaden. Heel slecht dus.

  Beantwoorden Quote

 44. door Ahmet

  ik heb viber ook gedownload maar heb per ongelijk pusht notifications niet aangegeven inplaats van wel wat moet ik nu gaan doen. hij zegt nu you needed notification…??

  Beantwoorden Quote

 45. door El_Salvad0r

  inmiddels werkt het wel aardig, na eerder wat moeite te hebben gehad een gesprek tot stand te brengen; hij ging wel over maar onzichtbaar voor ontvanger.

  over wifi was kwaliteit prima, vergelijkbaar met skype! enige rare is dat hij niet automatisch viber contacten herkent (totdat je ze handmatig nog eens toevoegd, beetje raar)

  al met al wordt dit wel een blijvertje gok ik!

  Beantwoorden Quote

 46. door roy

  Programma geïnstalleerd. Vervolgens per ongeluk push toestaan weggedrukt. Hoe kan ik nu push berichten toestaan voor dit programma. Ik vind het nergens. Alvast bedankt.

  Beantwoorden Quote

 47. door Ben

  Zucht…

  Push kun je ook instellen bij: Instellingen -> berichtgeving
  En de andere optie is natuurlijk ff opnieuw installeren…

  Beantwoorden Quote

 48. door Boxerip

  Ik ga er vanuit, dat als ik zo een program download, er niet met mijn foonnummer word geknoeid.apple is de gene die zorgt wat wel en niet in de appstore komt.heb alle apps eerlijk betaald.ga ervan uit dat ik niet gekl**** word.

  Beantwoorden Quote

 49. door Henk

  Mensen let op, dit is niet zo gratis ala het lijkt. Het maakt gebruik van voip en providers als kpn, heb ik, worden deze gesprekken in de vorm van extra kosten in rekening gebracht! Heel jammer maar wees gewaarschuwd!!

  Beantwoorden Quote

 50. door Dennis

  @Machiel: @roy: gewoon in je settings, de push instellingen van individuele apps lijkt me

  Beantwoorden Quote

 51. door Ron

  Ik heb hem geinstalleerd vanmiddag, sms was direct binnen en heb hem daarna meteen met een kennis getest. Klinkt perfect, geluid is goed.
  Hij gaat wel lang over tot je verbinding hebt, maar goed, als dat alles is.
  Blijvertje wat mij betreft.

  Beantwoorden Quote

 52. door remco

  @Henk hoe zit dat dan met die voip extra kosten?

  Beantwoorden Quote

 53. door Fred de vlo

  Werkt hier perfect op de iPad wifi. Heb net een iPad naar iPad gesprek gevoerd( bijde alleen WIFI ) beetje onhandig vast houden maar leuk en gratis. Dus super app

  Beantwoorden Quote

 54. door Gphone

  Prima audio voor mij super App. Viber ga door ben benieuwd wat er nog komt.

  Beantwoorden Quote

 55. door Koen

  Onzin! Origineel geplaatst door HenkMensen let op, dit is niet zo gratis ala het lijkt. Het maakt gebruik van voip en providers als kpn, heb ik, worden deze gesprekken in de vorm van extra kosten in rekening gebracht! Heel jammer maar wees gewaarschuwd!!

  Beantwoorden Quote

 56. door august

  SMS komt niet. ook niet na herstart applicatie, niet na herstart Iphone, niet met 0 en ook zonder 0 , ook niet niet na deleten en herinstalleren. NIET dus ! iemand suggesties ?

  Beantwoorden Quote

 57. door Rene Nieuwenhuis

  Weer jammer dat contactpersonen die je uitnodigt het niet installeren. Heb zeker 15 iPhone contacten maar ja… Zijn allemaal rond de 40 en dan word het zeker te moeilijk :(

  Beantwoorden Quote

 58. door pinokkia

  Ik heb dit ook gisteren geinstalleerd. het werkt inderdaad perfect. Maar ik had de battery op 100% en vandaag totaal leeg.
  Edit: vergeten erbij te vermelden: Alleen deze viber draaid op de achtergrond. Het is dus een batterij vreter!! U bent gewaarschuwd!
  (Red.) Reactie aangepast.

  Beantwoorden Quote

 59. door LightPhoenix

  Viber + whatsapp = epic win :)

  Beantwoorden Quote

 60. door Dirk

  @pinokkia: Ik geloof er geen bal van. Je hebt vast wat anders in de achtergrond lopen waarvan je het bestaan niet bewust was.
  (Red.) Reactie aangepast.

  Beantwoorden Quote

 61. door Stein

  Ik heb het net geïnstalleerd, maar op m’n 3GS kan ik niet zien wie al viber heeft terwijl al 3 mensen uit m’n contacten het hebben en ben net al gebeld door iemand met viber. Iemand hetzelfde probleem?

  Beantwoorden Quote

 62. door goodlives

  Bij mij vanochtend de batterij ook helemaal leeg, gisteravond was deze rond twaalf uur nog op 60%. App dus maar weer eraf gehaald, gratis bellen met een lege phone schiet ook niet op.

  Beantwoorden Quote

 63. door Ginodebroux

  @Gijs: Ofwel ben ik een uitzondering ofwel ben ik dan toch jonger dan 30 ;-)

  Beantwoorden Quote

 64. door Kimmie

  Je kan de App ook gebruiken ook al laat je het niet op de achtergrond draaien! Ik heb het getest en het werkt dan ook gewoon hoor!

  Beantwoorden Quote

 65. door ja

  Stein,

  Ik heb hetzelfde, ik zie niet wie viber in mn telefoonlijst heeft. Komt vast goed in een update!

  Beantwoorden Quote

 66. door hans

  Gijs, ik hoop dat dit een tikfout was en je 80-(tachtig min) bedoeld.

  Beantwoorden Quote

 67. door hans

  Henk, ook last van de klok en de klepel. Brengt KPN ook jouw gebruik van internet extra in rekening? Stop toch eens met berichten plaatsen zonder enige kennis van zaken.

  Beantwoorden Quote

 68. door nib

  @Machiel: had ik ook maar als je bij je instellingen en dan berichten en dan bij de app alles “aan” zet kom je er door zonder opnieuw te installeren.

  Beantwoorden Quote

 69. door jetgadget

  TIP: hij zei dat de code niet klopte, toen de 0 voor de 06 weggehaald en het werkt.
  prima appje…

  Beantwoorden Quote

 70. door robbin

  He concept is leuk maar het programma is nog njet af !
  Gister even gebeld en het klonkt goed maar later werkte het bellen al niet meer!

  Beantwoorden Quote

 71. door Leon

  Na installeren kan ik alles zien, ook wie ook viber heeft. Het rare is dat diegenen mij niet kunnen zien, als ik wil bellen gooit hij viber eruit. Als diverse malen opnieuwe erop gezet maar blijft hetzelfde probleem. Iemand een idee wat dit kan zijn??

  Beantwoorden Quote

 72. door ram

  Uitgeprobeerd werkt goed! :)

  Beantwoorden Quote

 73. door draude

  Vanavond even geprobeerd op een ipad en dat werkt zowaar :-)
  Beetje vreemd om met je ipad te bellen, maar het geluid is nog goed verstaanbaar ook :-)

  Beantwoorden Quote

 74. door DutchVince

  Werkt erg goed!!
  Erg vet gratis bellen :)

  Beantwoorden Quote

 75. door Pete

  Werkt goed, maar Skype werkt beter…..

  Maar dat kan komen omdat ik 45 ben.

  Beantwoorden Quote

 76. door Barry

  @Dpaki: Werkt perfect op de iPad !!!! Gewoon de sms code naar een mobieltje sturen en die gebruiken

  Beantwoorden Quote

 77. door muriel

  Iemand een id hoe ik Viber kan installeren, als ik in 1e instantie per ongeluk op Pushberichten weigeren heb gedrukt? Krijg nu continue de melding, pushberichten vereist, is is niet weg te drukken.. Opnieuw opstarten helpt niet!

  Beantwoorden Quote

 78. door wartaal677

  Hey lui ga ook zo viber downloaden. werkt dit ook overigens internationaal, dus als ik iemand in usa bel via viber, is het dan ook nog gratis?

  Beantwoorden Quote

 79. door Johan

  Ik zie niet wie viper heeft zoals in whatsapp…?! Klopt dit?

  Beantwoorden Quote

 80. door Sven

  Viber is helemaal te gek! Enige vervelende is dat ik iedereen die zich ná mij heeft aangemeld niet zie. Pas na reinstall verschijnen ze wel in de contactlist… Naja, als dat het enige minpuntje is…. reinstall duurt 20 seconden…..;) heb al diverse gesprekken over de hele wereld gevoerd en de kwaliteit is briljant… Niet te zacht zoals ik hier vaak lees….

  Beantwoorden Quote

 81. door jim

  echt geweldig!!!!! als je belt hoor je een kleine vertraging maar verder perfect !! echt de moeite waard

  Beantwoorden Quote

 82. door Caroline

  @Sven:

  Hi Sven, bedoel je helemaal opnieuw de app installeren om de nieuwe viber contacten te kunnen zien? Of is er een soort van Re-install toets?

  Beantwoorden Quote

 83. door Mask

  Werkt op mijn iPhone 4 met versie 4.2.1 niet. Ik krijg in het begin steeds de melding;
  Push notifications needed
  Push notifications are required
  in order to operate Viber app
  http://viber.com/ntifications
  (klik op OK) dit heb ik tientallen keren gedaan maar ik kom niet verder dan dit.
  Heb ook het YouTupe filmpje bekeken, het is erg makkelijk om te zien hoe het moet, bij mij kom ik niet verder zoals hierboven beschreven staat, heeft iemand een idee hoe dit komt?

  Beantwoorden Quote

 84. door Robert

  Origineel geplaatst door MaskWerkt op mijn iPhone 4 met versie 4.2.1 niet. Ik krijg in het begin steeds de melding;
  Push notifications needed
  Push notifications are required
  in order to operate Viber app
  http://viber.com/ntifications
  (klik op OK) dit heb ik tientallen keren gedaan maar ik kom niet verder dan dit.
  Heb ook het YouTupe filmpje bekeken, het is erg makkelijk om te zien hoe het moet, bij mij kom ik niet verder zoals hierboven beschreven staat, heeft iemand een idee hoe dit komt?

  Misschien moet je je berichtgevingen in instellingen -> berichtgeving aan zetten voor viber…….zucht

  Beantwoorden Quote

 85. door Sven

  @Caroline:
  Ja, ff weggooien en daarna opnieuw installen…

  Beantwoorden Quote

 86. door Caroline

  @Sven:

  Oke Sven, bedankt!

  Beantwoorden Quote

 87. door Hellas

  Om de pushberichten te laten verdwijnen moet je bij instellingen, berichtgeving.. alle viber opties op aan zetten… Toen deed hij het bij mij.

  Succes

  Beantwoorden Quote

 88. door Mask

  @Robert:
  Bedankt voor jullie reactie, zover was ik ook al gekomen en de app wissen en opnieuw installeren had ik ook al geprobeerd zucht….

  Beantwoorden Quote

 89. door Kimmie

  Origineel geplaatst door Mask
  @Robert: Bedankt voor jullie reactie, zover was ik ook al gekomen en de app wissen en opnieuw installeren had ik ook al geprobeerd zucht….

  Inderdaad. Nu nog hopen op een update die ervoor zorgt dat dit niet meer hoeft!

  Beantwoorden Quote

 90. door Caroline

  Misschien overbodig, maar mocht je je telefoon altijd aan laten staan, dan kan je hem even uit en aanzetten en dan staan de nieuwe Viber contacten er wel bij heb ik gezien.
  Weet niet of dit altijd lukt, maar ja.;-)

  Gr, Caroline

  Beantwoorden Quote

 91. door Mask

  Origineel geplaatst door Mask
  @Robert: Bedankt voor jullie reactie, zover was ik ook al gekomen en de app wissen en opnieuw installeren had ik ook al geprobeerd zucht….

  Ben ik even blij dat ik niet de enige ben!
  http://support.viber.com/entries/344085-push-notifications

  Beantwoorden Quote

 92. door Julthelma

  Hallo, heb gisteren viber geïnstalleerd doet het prima. Een vriendin heeft het vandaag geïnstalleerd maar ik krijg haar niet te zien als viberklant in mijn contacten. Hoe los ik dit op!! Thanks

  Beantwoorden Quote

 93. door Bob

  @dries6951: Het is nog veel erger dan alleen maar je nummer geven. Lees de policy (die ze op elk moment onaangekondigd kunnen wijzigen) er maar eens op na: Viber Privacy policy.
  Highlights:

  - Belgeschiedenis wordt eeuwigdurend bewaard.
  - Data wordt uitgewisseld met iedereen die ZIJ vertrouwen
  - Je hele adresboek wordt opgehaald en op hun servers bewaard
  - Policy kan aangepast worden wanneer zij willen, zonder notificatie

  Ik ga Viber in ieder geval NIET installeren.

  Beantwoorden Quote

 94. door stef

  Hallo, heb gisteren viber geïnstalleerd doet het prima. Een collega heeft het vandaag geïnstalleerd maar ik krijg hem niet te zien als viberklant in mijn contacten.

  Synct ie automatisch zodat ik dat later wel kan zien?
  Wat wel werkte is het progje eraf halen en opnieuw intalleren en de contacten laten vullen in viber, dan herkent ie de nieuwe weer wel.
  Zou eigenlijk moeten kunnen refreshen

  Beantwoorden Quote

 95. door PolicyPolice

  @Bob: Eindelijk is iemand die privacy policies is door leest.

  Zo zie je maar, wat er allemaal met je gegevens (en van al je vrienden/famillie) gebeurd. Kijk dan niet verbaasd op als jij of je vrienden/famillie dood gespammed wordt via je e-mail of vage sms berichten gaat ontvangen.

  Alleen de zon gaat voor niks op…

  Beantwoorden Quote

 96. door rgs

  Origineel geplaatst door Flex
  Volgens mij bel ik gewoon via T-mobile als ik via Viber bel.

  volgens mij ook!!!!

  staat gewoon in mijn recente telefoonlijst

  Beantwoorden Quote

 97. door Qim0

  @stef: Je moet net als bij Whatsapp zelf syncen.

  Beantwoorden Quote

 98. door Moos

  Krijg idd ook dat ik pushberichten moet toestaan
  maakt niet uit hoe vaak ik op oke druk het blijft terug komen.
  Bij de instellingen staat viber er niet bij kan dus daar ook niet open zetten.
  Heb het er af gegooid en weer opnieuw gedaan zelfde probleem.
  heeft iemand nog een oplossing voor mij??

  Beantwoorden Quote

 99. door tarik

  Ben ik de enige blije viber gebruiker? ik kreeg de sms GELIJK ik heb geen problemen, deze app heeft zelfs mijn normale phone app vervangen, het enige probleem nu nog is dat niemand in mijn contacten lijst viber heeft LOL

  Beantwoorden Quote

 100. door jip

  Origineel geplaatst door Dpaki
  Werkt het ook op de iPad? Dat is de vraag. Dan is het wel handig zou ik zeggen. Bluetooth headsetje en gaan met die banaan.

  nope… helaas.

  Beantwoorden Quote

 101. door dennis

  @Ahmet: Ga naar je instellingen om push aan te ztten

  Beantwoorden Quote

 102. door wb

  werkt zeer goed, ik heb thuis geen bereik voor bellen en sms, dus whatsapp en viber zijn dus zeer handig.
  gister gesprek gevoert met iemand en volume was zeer goed en ook goede kwaliteit van stem ook.

  Beantwoorden Quote

 103. door Anny

  Ik heb me voor viber aangemeld en moest mijn telefoonnummer invoeren. Ik per ongeluk een 0 ervoor gezet en nu kan niemand mij bellen via viber. Hoe kan ik dat oplossen, kan iemand mij dat vertellen?

  Beantwoorden Quote

 104. door walter c.

  Viber vrienden niet zichtbaar in tel.boek. Hoe zie ik dan dat ik werkelijk aan het skypen ben ? of bel ik gewoon via abonnement van TM.

  Beantwoorden Quote

 105. door walter c.

  @Moos: opnieuw installeren en push accepteren

  Beantwoorden Quote

 106. door walter c.

  @Sven: reinstall ? hoe doe je dat ?
  synchro of zo of eraf halen ? hellup

  Beantwoorden Quote

 107. door Ylse

  Ik krijg nu al twee dagen geen smsje…
  Heb em al meerdere keren verwijderd en weer opnieuw op mn iphone gezet…
  iemand tips?
  als ik viber dan afsluit komt er bovenin mn scherm een rood balkje met viber erin…

  Beantwoorden Quote

 108. door poesie

  Ik was heel blij met viber.
  Werkt prima.
  Maar ineens is er €12,00 van mn beltegoed af, en heb alleen geviberd.
  Ik kan nog niet achterhalen waar dat vandaan komt (heb factuur nog niet binnen) Maar ik leg nu de link naar viber, aangezien ik nooit gewoon bel of heb gebeld met mn normale iphone beltegoed, omdat ik wilde sparen voor mn vakantie en dan genoeg heb om te bellen. ( heb abbo 1 maand en 4 dagen)

  Beantwoorden Quote

 109. Word het niet onoverzichtelijk allemaal ? Fijne apps allemaal maar de ene vriend verkiest Viber mss boven Whatsapp of andersom… ???

  Beantwoorden Quote

 110. door eva

  Hoe zit het met kosten naar het buitenland? Mijn vriendin heeft ook viber geïnstalleerd en we bellen nu hiermee Naar elkaar via iPhone maar Nederland- Aruba…….. Hoge rekening????

  Beantwoorden Quote

 111. door henri achterkamp

  Prima App.
  Meerdere gesprekken mee gevoerd en glasheldere spraak-kwaliteit.
  Je moet alleen met het opnemen even geduld hebben. Je hebt nl het idee dat de ander niet opneemt en bent geneigd meteen “op te hangen”.
  De Chatfunctie kan ondervangen worden door WhatsApp.
  Misschien moeten Viber en WhatsApp maar integreren.

  Beantwoorden Quote

 112. door loes

  Bij mij werkt het (nog) niet, geen geluid.

  Beantwoorden Quote

 113. door edith

  hij pakt mijn code niet?

  Beantwoorden Quote

 114. door Gwynneth

  - Belgeschiedenis wordt eeuwigdurend bewaard.
  – Data wordt uitgewisseld met iedereen die ZIJ vertrouwen
  – Je hele adresboek wordt opgehaald en op hun servers bewaard
  – Policy kan aangepast worden wanneer zij willen, zonder notificatie

  Ik ga Viber in ieder geval NIET installeren.

  Beantwoorden Quote

 115. door ch8ntal

  Als ik viber open blijft hij steeds een beltoon geven.
  Is dat normaal?
  Zo nee, wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden Quote

 116. door ch8ntal

  @ch8ntal:

  Ik heb de oplossing zelf gevonden.
  Gewoon even helemaal uit zetten en opnieuw aanzetten.

  Beantwoorden Quote

 117. door Looney

  Nieuw aangemelde Viber-contacten verschijnen niet in de lijst met Viber-gebruikers… (2dagen geleden geïnstalleerd)

  Beantwoorden Quote

 118. door Hiker

  Viber geïnstalleerd en zojuist een telefoongesprek van 20 minuten gehad met een vriendin die ook Viber heeft.

  De kwaliteit van het geluid is erg goed! Klinkt stuk beter dan het gewone mobiele geluid.

  Wel kreeg ik vd vriendin te horen dat ik een enkele keer wegviel en ook een paar keer alsof ik stotterde. Ik kon haar tijdens het hele gesprek zonder problemen goed verstaan.

  Voorlopig lijkt het me een prima applicatie.

  Maar over bellen in het buitenland met Viber kan ik niet veel informatie vinden.
  Wat moet wel/niet aanstaan in het buitenland om gratis te kunnen bellen of gebeld te worden met Viber in het buitenland?

  Beantwoorden Quote

 119. door Makstra

  Origineel geplaatst door henri achterkamp
  Prima App. Meerdere gesprekken mee gevoerd en glasheldere spraak-kwaliteit. Je moet alleen met het opnemen even geduld hebben. Je hebt nl het idee dat de ander niet opneemt en bent geneigd meteen “op te hangen”. De Chatfunctie kan ondervangen worden door WhatsApp. Misschien moeten Viber en WhatsApp maar integreren.

  Helemaal mee eens, die 2 moeten maar eens gaan viberen over een eventuele samenwerking.

  Beantwoorden Quote

 120. door marc

  ik krijg geen Viber sms op de iphone 3GS van mijn vrouw, bij mij op de Iphone 4 werkt het wel, iemand ook ervaring hiermee?

  Beantwoorden Quote

 121. door Esther

  Bij je instellingen notificaties toestaan voor deze app. Klaar!

  Beantwoorden Quote

 122. door Zs

  Heb Viber gedownload, blijkbaar een verkeerde optie gekozen bij het eerste keer opstarten. Nu wekrt het helemaal niet, zelfs niet na opnieuw installeren. Heeft iemand een idee, hoe ik het toch kan gebruiken?

  Beantwoorden Quote

 123. door hillyhill

  Als ik dit zo lees gebruiken veel mensen Viber ook via 3G? Maar er is geloof ik geen een provider meer waarbij dit mag volgens de algemene voorwaarden toch?

  Beantwoorden Quote

 124. door bavihoane

  Origineel geplaatst door Gemert Mellemans
  die lamé gasten van Skype

  wel eens gehoort van voip?
  (voice over ip)

  bestaat volgens mij ook al langer dan skype. iets minder bekend dat dan weer wel.

  Beantwoorden Quote

 125. door jolanda30

  @Ben:

  fff zucht, maar al een aantal keer verwijdert nieuw geinstalleerd, maar krijg direct melding Push Notifications needed. en niet eerst weer de mogelijkheid om pushberichten toe te staan.

  helaas werkt het niet op die manier.
  iemand nog opties???

  Beantwoorden Quote

 126. door Rogier

  Iemand iets gehoord over Viber en dat zij gebruik maken van je gegevens en alle gesprekken en berichten zouden opslaan voor verkoop aan derden??

  (Red.) Lees ons artikel daarover: ‘Ervaringen met Viber

  Beantwoorden Quote

 127. door Flipper

  Origineel geplaatst door Rogier
  Iemand iets gehoord over Viber en dat zij gebruik maken van je gegevens en alle gesprekken en berichten zouden opslaan voor verkoop aan derden??(Red.) Lees ons artikel daarover: ‘Ervaringen met Viber‘

  Zoals in de voorwaarden staat:

  “A copy of your address book will be stored on our servers and will be used to 3rd parties we trust”

  Beantwoorden Quote

 128. door Func

  Mensen, neem toch gewoon een voip provider en flikker je vaste en mobile nummer eruit. Ik bel al jaren gratis met voipbuster; zowel vast als mobiel. Ja, wel lastig hoor om ff je contacten erin te zetten, maar er bestaan al goede apps die je contactlijst gewoon kunnen benaderen. Kortom; niks nieuws onder de zon!

  Beantwoorden Quote

 129. door heijdemann

  Nieuwe Viber contacten toevoegen doe je door tel uitzetten en vervolgens weer aan, is al meerdere keren vermeld maar lezen is moeilijk.
  Kijken op viber.com voor help vragen etc. wil ook weleens helpen.

  Zit momenteel in Indonesie en werkt fantastisch vrijwel dagelijks ff bellen met Nederland met mijn Simpatie simkaart en flash modempje zelfs met de lage speed hier goed verstaanbaar voor beiden partijen.
  Ook vrijwel dagelijks contact met een vrienden in Egypte en Bonaire

  Beantwoorden Quote

 130. door andy

  Heb een Iphone 2 draait op 3.1.2 probeer viber te installeren maar lukt niet voer het gsm nummer in maar hij gaat niet verder. Bij mijn 3GS is het wel goed gegaan.

  Raar dat hij niet verder gaat bij continue

  Beantwoorden Quote

 131. door Gerlo

  Dit stukje uit de privacy voorwaarden van de site is hier nog niet aangehaald:

  A copy of your address book will be stored on our servers and will be used to:
  (a) notify you when your contacts become active on Viber,
  (b) indicate which of your contacts that are already Viber users,
  (c) correctly display the name of each contact as it appears in your address book when a call is received.

  Ik weet niet of niet of dit nieuw is en of dit ook betekend dat ze het niet ergens anders voor mogen gebruiken.
  In dat geval hoeven ze trouwens alleen maar namen en (mobiele) telefoonnummers op te slaan…(maar ja, doen ze dat ook …)

  Beantwoorden Quote

 132. door Peter

  Naar de site van viber gaan en die instelling terug veranderen.

  Beantwoorden Quote

 133. door henri achterkamp

  Ik heb Viber inmiddels verwijderd. Eerst heel goed bereik en zo. Later al veel minder (veel meer gebruikers?)
  Toen het artikeltje op Twitter voorbij kwam van Het Parool (over de privacy voorwaarden), net zla Gerlo hier geplaatst heeft, heb ik besloten dat ik daar niet aan mee wilde doen. Ik geef niet mn gegevens weg, zodat een anderdaar aan kan verdienen. Tenminste van Apps waar ik het van weet!
  Dus ik raad iedereen aan, het er gewoon weer af te gooien.
  Succes allen! Doe er je voordeel mee!

  Beantwoorden Quote

 134. door pablo

  @andy: je push instellingen even na kijken ?
  en is hij JB of simlocked ? zo ja dan moet je even googlen op pushfix.info

  Beantwoorden Quote

 135. door Daan

  Op de website van iCreatemagazine.nl geven de mensen van Viber persoonlijk antwoord op alle vragen. Dus heb je vragen over de privacy policy o.i.d., dan kun je ze daar stellen.

  Beantwoorden Quote

 136. Beste,

  Hoe zit het eigenlijk: bv. wifi naar wifi is altijd gratis en wifi naar 3g gewoon kost dan geld voor de gene die de telefoon krijgt? of niet?? of is het voor iedereen gratis. de beller & ontvanger??

  gewoon wifi werkt echt perfect! & snel…..

  Laat iets weten aub

  Beantwoorden Quote

 137. door Wendy

  Ik heb ook Viber.. Maar ik heb zeg maar 1024 mb met 3G. Is het dan ook gratis? Of gaat het van mijn mb af?

  Beantwoorden Quote

 138. door Nadia

  Weet iemand het volgende:

  Wanneer ik via Viber (Wifi) iemand bel die ook Viber heeft, maar diegene heeft op het moment dat ik hem bel geen internetverbinding, worden er dan bij mij (of bij hem) dan wel telefoonkosten in rekening gebracht?

  Deze ontvanger heeft namelijk geen internet op zn Iphone, maar maakt normaal gebruik van wifi als hij ergens is waar ze dat hebben.

  Beantwoorden Quote

 139. door Daan

  Maarre… Als het altijd online is, kost dat dan geen bakken met geld over de grens, hoe zet je er uit?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.