Van der Valk hotelketen brengt eigen iPhone-app uit

·

Van der Valk iPone iPod touchDe grote Nederlandse hotelketen met de toekan op het dak heeft een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Daarmee zie je de dichtstbijzijnde hotels op een rij en kan je uitvoerig lezen en aan de hand van foto’s zien wat ze te bieden hebben. Van elk hotel krijg je informatie over de kamers, de faciliteiten, last minutes en de arrangementen die worden aangeboden. Je kan een hotel mailen en bellen vanuit de applicatie en via Google Maps plan je er een route naartoe.

Je kan de dichtstbijzijnde hotels zien op een kaart met het meest rechter tabblad; het meest linker zet ze op een rij met naam, adres, de vanafprijs en een foto. Met een groene balk in de foto zie je hoe ver je van het hotel vandaan bent. De applicatie gebruikt steeds andere kleuren op de verschillende pagina’s maar ziet er strak en zakelijk uit. Qua inhoud richt het zich qua arrangementen en hotelinformatie met name op niet-zakelijke hotelovernachters. Saillant detail is dat de pagina ‘hotels in de buurt’ knoppen en een navigatiebalk in de kleur van appelmoes hebben – een toefje waar de keuken van Van der Valk bekend om staat. Het middelste tabblad laat alle hotels in een overzicht zien, begeleid door een zoekfunctie.

Elk hotel wordt aangeduid met een of meerdere foto’s in een balk bovenin het scherm. Je kan de foto’s vergroten en er tussen swipen. Soms zijn ze voorzien van onderschriften zodat je weet waar je naar kijkt. Dat verschilt per hotel. Bij de faciliteiten zie je een checklist met punten die het filiaal biedt met eronder een grote belknop. Arrangementen leidt je naar acties van de hotelketen en kamers geven je, een beetje afhankelijk van het hotel, foto’s en een uitgebreide omschrijving van wat je krijgt voor welke prijs. Voor een exacte prijs en reservering moet je toch echt de iPhone aan je oor houden.

Downloaden: Van der Valk (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

7 reacties

 1. door Sam

  Tja je mot toch wat om klanten aan te trekken in deze economie!
  Dat krijg je als steeds meer werk naad het buitenland gaat NL’rs hebben minder om uit te geven!

  Beantwoorden Quote

 2. door Frankie

  Dat is nou het kersje op de taart. Ehh… appelmoes.

  Beantwoorden Quote

 3. door stijn1987

  De Bastion Hotel Groep komt zeer binnenkort ook met een eigen app!

  Beantwoorden Quote

 4. door Frankie

  Leuke toevoeging. Goed gedaan

  Beantwoorden Quote

 5. door Hoffa

  Accor hotels is al (voor)bij versie 2: lekker makkelijk zoeken & boeken, eventueel met ‘n persoonlijk account waarmee je voorkeuren worden bewaard. ‘n Gelikte App!

  Beantwoorden Quote

 6. door veugje

  Ik kan niet zoeken op hotelnaam

  Beantwoorden Quote

 7. door Sjelle86

  heb ook een hotelletje neergezet in Diegem(belgie). oorspronkelijk een golden tulip hotel maar overgenomen door van der valk.. wou het maar delen;)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.