Update voor GameBone, straks voor C64 en Amiga iPhone-games

· Gonny van der Zwaag

gameboneDe Australische hardwaremaker 22Moo heeft een bijgewerkte versie van de GameBone gemaakt, een accessoire met console-knoppen voor de iPhone en iPod touch. Het gaat hierbij om een rendering en niet een officieel product. De GameBone is nog niet op de markt. Het accessoire werd in juni 2009 aangekondigd en is geschikt voor elke iPhone met OS 3.0 of hoger. Gameontwikkelaars zullen zelf moeten zorgen dat hun games de GameBone ondersteunen.

De knoppen kunnen een goed alternatief zijn voor de virtuele joysticks, die ze nu in hun games gebruiken, maar tegelijk zal niet iedere gebruiker geneigd zijn de GameBone aan te schaffen. Ontwikkelaar manomio heeft al aangegeven dat zijn Commodore 64-klassiekers en games in de Amiga-emulator geschikt zijn voor de GameBone.

Het accessoire heeft een omni-directionele microfoon, voor games waarbij je kunt chatten. Er zitten ook stereo-speakers en een lithium-ion-batterij in. In plaats van Bluetooth heeft de fabrikant nu gekozen voor een rechtstreekse aansluiting op de Dock-connector van de iPhone. De nieuwe versie heeft een D-pad die in acht richtingen kan bewegen, vier normale knoppen en twee knoppen aan de buitenkant (die gaan mogelijk verdwijnen in het uiteindelijke product).

De GameBone komt later dit jaar op de markt.
Meer info: 22Moo

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.