Update voor GameBone, straks voor C64 en Amiga iPhone-games

·

gameboneDe Australische hardwaremaker 22Moo heeft een bijgewerkte versie van de GameBone gemaakt, een accessoire met console-knoppen voor de iPhone en iPod touch. Het gaat hierbij om een rendering en niet een officieel product. De GameBone is nog niet op de markt. Het accessoire werd in juni 2009 aangekondigd en is geschikt voor elke iPhone met OS 3.0 of hoger. Gameontwikkelaars zullen zelf moeten zorgen dat hun games de GameBone ondersteunen.

De knoppen kunnen een goed alternatief zijn voor de virtuele joysticks, die ze nu in hun games gebruiken, maar tegelijk zal niet iedere gebruiker geneigd zijn de GameBone aan te schaffen. Ontwikkelaar manomio heeft al aangegeven dat zijn Commodore 64-klassiekers en games in de Amiga-emulator geschikt zijn voor de GameBone.

Het accessoire heeft een omni-directionele microfoon, voor games waarbij je kunt chatten. Er zitten ook stereo-speakers en een lithium-ion-batterij in. In plaats van Bluetooth heeft de fabrikant nu gekozen voor een rechtstreekse aansluiting op de Dock-connector van de iPhone. De nieuwe versie heeft een D-pad die in acht richtingen kan bewegen, vier normale knoppen en twee knoppen aan de buitenkant (die gaan mogelijk verdwijnen in het uiteindelijke product).

De GameBone komt later dit jaar op de markt.
Meer info: 22Moo

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

10 reacties

 1. door Peter

  dit is wel superhandig voor spelletjes, al is het even afwachten hoe de kwaliteit (en prijs) uiteindelijk uitvallen. Ik vind dat hele on screen gebeuren echt niks. Bijvoorbeeld Driver is een geweldig spel, echter nauwelijks te gebruiken omdat je vingers de hele tijd op het scherm zitten (iig bij mij :) )

  Beantwoorden Quote

 2. door Daejji

  Eindelijk..dit is DE oplossing om tenminste normaal en fatsoenlijk en echt games te kunnen spelen.
  Spijt me zeer hoor, maar fifa of bepaalde andere spelletjes zijn echt ruk om op dit moment op de Iphone/touchscreen te spelen..echt bagger…

  Beantwoorden Quote

 3. door Coelers

  Hebbe hebbe hebbe!

  Beantwoorden Quote

 4. Wat een belachelijk lelijk ding. Ook wel cool; een bijgewerkte versei van een niet bestaand ding.
  Zit je met een halve meter apparaat in je handen.
  Ten opzichte van het schermpje ziet het er wel een beetje zielig uit zo.
  Zelfs een Atari Lynx ziet er nog moderner uit.

  En dan is het nog steeds geen echt product. En hoe groot is de kans dat alle software-ontwikkelaars dit gaan ondersteunen? (Zal ik antwoord geven? Kans: nul. Nou ja, oké, behalve voor die oude emu-speletjes dan).

  Beantwoorden Quote

 5. door Daejji

  @karel-willem:
  Kan wel zijn, en die dingen zullen wel steeds mooier worden.
  Maar als je een beetje serieus wilt gamen en normaal wilt gamen zul je zoiets toch moeten hebben en als het populair wordt dan zullen de ontwikkelaars er ook rekening mee houden.
  Natuurlijk dikke bagger sommige spelletjes op de Iphone.

  Beantwoorden Quote

 6. door Ryme

  Dit zou een hele mooie toevoeging zijn.

  Vooral omdat ik vaak het probleem heb dat ik net naast de knoppen op t scherm druk, omdat ik ze niet voel onder mn vingers.

  Als het op veel spellen toepasbaar word, ga ik er zeker één halen!!!

  Beantwoorden Quote

 7. door Kars81

  Zullen een aantal mensen hier wel een GameBoner van krijgen?

  Ik vinnem lelijk..

  Beantwoorden Quote

 8. door Daejji

  Buiten of je hem lelijk vind of niet Kars81, het gaat er in eerste instantie om of het handig is of niet..en ik vind van wel..jij niet?

  Beantwoorden Quote

 9. door Raôul

  Haha die naam LOL

  Beantwoorden Quote

 10. Tuurlijk is dat niet handig.

  Het hele voordeel van je alles-in-één en alles-bij-de-hand systeem wordt compleet teniet gedaan.

  Of heb je die boner altijd in je broekzak als je ergens heen gaat. Volgens mij kan je niet eens meer lopen of fietsen dan.

  Ze maken ook hele mooie videobrillen.Misschien kan je dat leuk combineren? Dan loop je pas echt goed voor schut i.i.g.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.