Unreal 3 engine werkend op de iPhone 3GS en iPod Touch

· Edward Neve

Mark Rein, vice president van game-ontwikkelaar Epic, heeft een demo laten zien van de Unreal 3 engine werkend op een iPod touch (3rd gen). Deze engine is ook de basis geweest voor computerspellen als Bioshock, Gears of War en Mass Effect. De engine maakt gebruik van OpenGL ES 2.0 en werkt dus niet op de oudere iPhone- of iPod Touch-modellen. De demo bevat een aangepast level van Unreal Tournament en er is te zien hoe je kunt schieten en door het level heen kunt vliegen.

Epic heeft voorlopig nog geen concrete plannen om een spel dat hier gebruik van maakt uit te brengen, maar het laat wel duidelijk de gamepotentie zien van een 3GS of iPod Touch. Mark laat weten eerst nog te willen schaven aan de besturing van dergelijke games. De demo maakt momenteel gebruik van een virtuele joystick, maar er wordt ook geëxperimenteerd met tilten en andere manieren om de controls zo makkelijk mogelijk te maken.

Het verschil dus de oude iPhone en iPod en de nieuwe iPhone 3GS of iPod Touch 3rd gen zat hem tot nu toe in de weergave van de graphics of snelheid van de framerate. Dergelijke ontwikkelingen laten zien dat binnenkort helaas toch niet meer alle spellen speelbaar zullen zijn op deze oudere toestellen.

Bekijk een korte demonstratie van het level hieronder:

Via: Gizmodo
Tipgevers: Simon, Bart en Jeroen

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Edward Neve (1979) was vaste blogger op iPhoneclub.nl van maart 2009 tot februari 2010. Al van kinds af aan bezig met computers, gadgets, en alles waar zoveel mogelijk knopjes op zitten. Nadat hij in 2007 voor het eerst in aanraking kwam met een iPod Touch volgde er niet lang daarna zijn eerste iPhone 3G. Sindsdien is hij helemaal verknocht aan het apparaat en probeert hij al het nieuws bij te houden wat hierover langskomt. Hij was al een vaste lezer van iPhoneclub en kwam via Twitter in contact met Gonny en Jean-Paul, die hem destijds vroegen om zijn nieuws voortaan ook hier op te schrijven. Edward schrijft onder meer ook voor PCM en Computer Idee. Nauwlettend hield hij voor ons de AppStore en Cydia in de gaten op zoek naar de beste tweaks, programma's en spellen. 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.