Uit in de Heuvelrug: dagje uit rondom de Utrechtse Heuvelrug

· Gonny van der Zwaag

heuvelrug iphone appWat valt er op de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken? Dat vertelt de onlangs verschenen app ‘Uit in de Heuvelrug’. De app geeft je wandel-, fiets- en autoroutes waarmee je langs de mooiste plekjes op de Utrechtse Heuvelrug komt. Ter plaatse kun je luisteren naar bijzondere verhalen. Dit gebeurt aan de hand van je actuele gps-locatie. Voorafgaand aan de tocht kun je zien hoe lang deze is en wat er onderweg te zien is. Zie je iets wat in de smaak valt, dan download je de route en plan je meteen een route naar het startpunt. Dat kan op twee manieren: met Google Maps of met de OV Planner, voor het geval je met bus of trein wilt reizen.

Bij elke route zie je een kaartje met start- en eindpunt en genummerde tussenpunten op plekken waar iets te zien of te beleven valt. De gesproken audio start automatisch zodra je op een bepaald punt komt, zodat je even kunt pauzeren om te luisteren. Het gaat daarbij om verhalen over de Heuvelrug (dus geen navigatiestem). Je krijgt ook wat geschreven achtergrondinformatie met foto’s zien.

Downloaden: Uit in de Heuvelrug (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.