Twitter kondigt videodienst Vine aan, iPhone-app meteen beschikbaar

· Gonny van der Zwaag

vine iphoneTwitter heeft zojuist Vine officieel aangekondigd, een nieuwe manier om video direct te delen via tweets. Eerder vandaag schreven we al dat Twitter de nieuwe videodienst zou lanceren. De Vine-app is per direct beschikbaar in de App Store. Vine kan worden gezien als een antwoord op Instagram, maar dan voor video. Het is een concurrent voor bestaande diensten zoals Viddy en Socialcam. Het bleek dat Twitter al langer nadacht over een eigen videodienst: afgelopen oktober namens ze Vine Labs over, die al een app hadden ontwikkeld waarmee je video’s kon delen. De app is losstaand te gebruiken, waarbij gemaakte video’s direct kunnen worden ingebed in Twitter-berichten. Ze spelen automatisch af als je iemands berichtenstroom bekijkt. De filmpjes zijn eigenlijk niet meer dan animated gifs, die zich steeds herhalen.

Vine-video’s zijn ook te bekijken op een aparte Vine-webpagina. Dick Costolo, CEO van Twitter, deelde als eerste een videoclipje via Vine, waarin hij laat zien hoe je steak tartare maakt. Het verschil met de meeste andere video-apps is dat je bij Vine steeds korte stukjes video opneemt en die samenvoegt tot een 6-seconden durende video. Bewerken is niet nodig. Het levert filmpjes op die leuk zijn om te delen, maar geen Oscar zullen winnen.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!