Twitter-app breidt push-notificaties uit

· Michel Lusthof

TwitterTwitter heeft zijn officiële iOS-applicatie vanavond voorzien van een update. Na de introductie van een volledig vernieuwde app kreeg Twitter veel kritiek over onder meer de uitgeklede interface en het weglaten van veel functies. Met deze update probeert Twitter een aantal van deze kritiekpunten te verhelpen en enkele eisen van gebruikers in te willigen. De focus ligt op eenvoudiger ontdekken wat er op Twitter allemaal gebeurt.

Bij de introductie van de nieuwe versie introduceerde Twitter de Ontdek-tab om eenvoudiger te ontdekken wat er zoal op Twitter gebeurt. In deze laatste update gaat het bedrijf nog een stapje verder met de toevoeging van zogenaamde Activiteiten. Hierin vind je terug wie de mensen die jij volgt volgen, welke tweets zij retweeten of als favoriet markeren. Verhalen binnen de Ontdek-tab zijn ook verbeterd. Voortaan kun je met één tap op verhalen of trending topics de bijbehorende tweets lezen en daarop reageren.

Zoeken naar tweets is vereenvoudigd. Je krijgt suggesties voor verschillende spellingen en gerelateerde zoektermen. Door middel van auto-aanvullen in de Verbind-tab kun je ook eenvoudiger naar personen zoeken door hun voor- of achternaam in te vullen. Voor de iPhone heeft Twitter nog een specifieke verbetering. Bij het zoeken naar hashtags of zoektermen binnen Ontdek worden voortaan recente zoekacties getoond en je kunt vanuit de tab rechtstreeks naar het profiel wanneer je op zoek bent naar een gebruikersnaam. Gek genoeg is het nog altijd niet mogelijk om zoekopdrachten op te slaan, een basisfunctie in veel Twitter-apps.

Tot slot heeft Twitter de pushnotificaties uitgebreid met functies die in veel alternatieve Twitter-clients al geruime tijd mogelijk waren. Als gebruiker kun je nu aangeven of je meldingen wilt ontvangen als je tweets geretweet of als favoriet gemarkeerd worden of wanneer je er een nieuwe volger bij krijgt. Opvallend is wel dat Twitter, een kleine vier maanden na de introductie van een compleet vernieuwde app, nog steeds geen gelijkwaardige update voor de iPad-applicatie heeft uitgebracht.

Downloaden: Twitter (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Begon in 2010 voor iCulture te schrijven. Verdient sinds september '14 zijn brood met social media bij het Groningse Crowdynews, maar is nog altijd betrokken bij de site. Is tevens actief Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef tijdens zijn studie ook voor andere techsites en -tijdschriften.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.