Twitter-app breidt push-notificaties uit

·

TwitterTwitter heeft zijn officiële iOS-applicatie vanavond voorzien van een update. Na de introductie van een volledig vernieuwde app kreeg Twitter veel kritiek over onder meer de uitgeklede interface en het weglaten van veel functies. Met deze update probeert Twitter een aantal van deze kritiekpunten te verhelpen en enkele eisen van gebruikers in te willigen. De focus ligt op eenvoudiger ontdekken wat er op Twitter allemaal gebeurt.

Bij de introductie van de nieuwe versie introduceerde Twitter de Ontdek-tab om eenvoudiger te ontdekken wat er zoal op Twitter gebeurt. In deze laatste update gaat het bedrijf nog een stapje verder met de toevoeging van zogenaamde Activiteiten. Hierin vind je terug wie de mensen die jij volgt volgen, welke tweets zij retweeten of als favoriet markeren. Verhalen binnen de Ontdek-tab zijn ook verbeterd. Voortaan kun je met één tap op verhalen of trending topics de bijbehorende tweets lezen en daarop reageren.

Zoeken naar tweets is vereenvoudigd. Je krijgt suggesties voor verschillende spellingen en gerelateerde zoektermen. Door middel van auto-aanvullen in de Verbind-tab kun je ook eenvoudiger naar personen zoeken door hun voor- of achternaam in te vullen. Voor de iPhone heeft Twitter nog een specifieke verbetering. Bij het zoeken naar hashtags of zoektermen binnen Ontdek worden voortaan recente zoekacties getoond en je kunt vanuit de tab rechtstreeks naar het profiel wanneer je op zoek bent naar een gebruikersnaam. Gek genoeg is het nog altijd niet mogelijk om zoekopdrachten op te slaan, een basisfunctie in veel Twitter-apps.

Tot slot heeft Twitter de pushnotificaties uitgebreid met functies die in veel alternatieve Twitter-clients al geruime tijd mogelijk waren. Als gebruiker kun je nu aangeven of je meldingen wilt ontvangen als je tweets geretweet of als favoriet gemarkeerd worden of wanneer je er een nieuwe volger bij krijgt. Opvallend is wel dat Twitter, een kleine vier maanden na de introductie van een compleet vernieuwde app, nog steeds geen gelijkwaardige update voor de iPad-applicatie heeft uitgebracht.

Downloaden: Twitter (gratis)

door Michel Lusthof

Studeerde tot november 2013 Communicatie, maar is al sinds 2010 actief voor iCulture. Schrijft momenteel vooral 's avonds. Is een actieve Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef tijdens zijn studie ook voor andere techsites en -tijdschriften.

11 reacties

 1. door vuurvreter

  Eens kijken of die push notaties echt werken, toch te gek voor woorden dat je een andere app nodig hebt (airgram) om die push berichten binnen te krijgen.

  Beantwoorden Quote

 2. door Martijn

  Onder het kopje ‘Ik’ staat er wel een kopje ‘Opgeslagen zoekopdrachten’ hoor? (:

  Beantwoorden Quote

 3. door Niels

  Lijsten aanmaken of aanpassen nog altijd niet ingevoerd na de update!

  Beantwoorden Quote

 4. door Jesper

  Ik heb nog steeds de oude versie van twitter. Kga mooi niet updaten :)

  Beantwoorden Quote

 5. door f3d4r

  Zoekopdrachten opslaan is al langer mogelijk hoor

  Beantwoorden Quote

 6. door HIphone

  En nou wat mij betreft zsm van die irritante drietoon af. De enige reden waarom ik ‘m niet gebruik!

  Beantwoorden Quote

 7. door mart

  Sinds kort overgestapt naar Tweetbot. Wat een topapp! Kost wel wat, maar werkt stukken beter!

  Beantwoorden Quote

 8. door Donavan

  Ik blijf deze gwn gebruiken, ookal hebben ze soms wat (drastisch) veranderende updates.
  Ik ben zo iemand die perse de ‘officiële’ apps gebruikt.

  Van uitbreiding van pushnotificaties ben ik wel blij, heb ik Boxcar niet meer nodig.

  Beantwoorden Quote

 9. door jiggy1965

  Leuk die recente zoekacties, maar nergens een optie om die lijst te wissen?

  Beantwoorden Quote

 10. door Wil

  Sinds update problemen met aantikken van links in de tweets, wie nog meer?!

  Beantwoorden Quote

 11. door Enrico

  Krijg helaas nog steeds geen pushbericht als iemand die ik volg twittert ook al wordt mijn naam niet genoemd.
  Sinds vanmorgen doet Airgram het niet meer helaas kan geen nieuw te volgen account invoeren.
  Verwijderen en opniew installeren helpt ook niet.
  Iemand een andere optie ??

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.