Twittelator Neue heeft nu auto-refresh en toont foto’s op achtergrond

02 november 2011, 12:20 · Bart Breij

Twittelator Neue iPhone iPod touch iOS 5Twittelator Neue, een app die de strijd met Tweetbot aangaat om de strakst vormgegeven Twitter-cliënt op de iPhone, heeft een paar belangrijke verbeteringen gekregen in een nieuwe update. De belangrijkste wijziging is dat de app nu automatisch en snel nieuwe tweets laadt bij het openen. Een tijdelijk zwart statusbalkje geeft aan hoeveel nieuwe berichten er zijn geladen. Er is ook een andere verbetering in het uiterlijk van de app aangebracht.

Foto’s die nu in je Twitter-timeline laden, hebben hetzelfde effect als foto’s op de profielpagina. Ze worden nog steeds met een horizontale balk voorgetoond tussen de tweets in, maar de tijdlijn staat nu als het ware op de voorgrond van de foto. De tijdlijnberichten scrollen eigenlijk dus over de foto heen, wat je terugziet in de onderstaande schermafbeeldingen.

Andere verbeteringen aan Twittelator Neue zijn dat campl.us-foto’s ook in de tijdlijn worden getoond en dat je een gat tussen nieuwe en oude tweets kunt opvullen met de tweets uit die periode. De beste verandering is misschien nog wel dat de applicatie nu merkbaar sneller en soepeler loopt. Op onze iPhone 4s is het verschil in de snelheid van de app aanzienlijk.

Twittelator Neue heeft helaas geen eigen pushnotificaties, maar je kunt daar bijvoorbeeld wel een gratis dienst als Boxcar voor inschakelen.

Downloaden: Twittelator Neue (€1,59)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

5 reacties

 • 2 years

  Heel tof effect met die foto’s!

  Ik ben meer van @echofon, maar dit ziet er wel mooi uit!

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Moet toch nog steeds wennen aan Neue, gebruik ‘m nog naast Twittelator Pro.

  Iemand enig idee of Pro nog ondersteund wordt qua nieuwe updates?

  Antwoord Quote

 • iH3nk
  2 years

  Gave app! Maar gebruik toch nog Tweetlogix er naast. Die is toch nog steeds beter!

  Antwoord Quote

 • Vanstra
  2 years

  Ik heb voorheen altijd Twittelator Pro gebruikt en nu sinds een half jaar Tweetbot.
  Maar ik moet zeggen dat Twittelator Neue er heel goed uit ziet en ook redelijk goed werkt. Het mist nog een aantal functies maar Andrew Stone kennende zullen die snel ingebouwd worden.

  Antwoord Quote

 • ripwater
  2 years

  En gelukkig is de oerlelijke link die je kreeg bij berichten plaatsen op Facebook ook verdwenen met deze update. Nu heel subtiel. App wordt steeds beter!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.