Tweetbot 2.3 krijgt nieuwe lay-outs en vingerbewegingen

30 april 2012, 18:07 · Gonny van der Zwaag

TweetbotTweetbot kreeg een maand geleden nog een update, met iCloud-synchronisatie en een mute-filter. Nu is er alweer een nieuwe update beschikbaar, die een nieuwe detailweergave bevat. Veeg je met je vinger van rechts naar links over een tweet, dan krijg je het vernieuwde scherm te zien met conversaties en antwoorden. Op dit scherm kun je met een nieuwe vingerveeg (van links naar rechts) weer teruggaan naar de tijdlijn. De conversatieweergave heeft ook een ander uiterlijk gekregen, waarbij je een conversatie en de bijbehorende antwoorden kunt zien.

tweetbot nieuwe layoutDaarnaast zijn er nog een hoop kleine verbeteringen, zoals ondersteuning van Arabisch en uploaden van hoge resolutiefoto’s wanneer je op een Wi-Fi-netwerk zit. Nog een paar andere voorbeelden: druk je je vinger een paar seconden op de knop om een nieuwe tweet te maken, dan verschijnt de laatste geopende draft. Staan er Vimeo-linkjes in de berichtenstroom, dan krijg je voortaan een miniatuur-preview te zien. En gebruik je Droplr, dan ondersteunt Tweetbot die dienst nu ook. Heel wat kleine veranderingen dus, waaraan je zult moeten wennen. Maar tegelijk zitten er geen grote nieuwe functies in. Dat je retweets van bepaalde gebruikers nu kunt uitschakelen, is een leuke toevoeging, maar meer ook niet.

Downloaden: Tweetbot voor iPhone (€2,39)
Tweetbot voor iPad (€2,39)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

6 reacties

 • Gastonw
  2 years

  Retweets van gebruikers uitschakelen alleen een leuke toevoeging? Toch subjectief, want voor mij is het erg welkom!

  Antwoord Quote

 • Walter
  2 years

  Een leuke update van veruit de beste Twitter app!

  Antwoord Quote

 • Geert
  2 years

  @Gastonw: Anders voor mij wel. Ik heb op het moment erg veel mensen die complimentjes aan hen aan het retweeten zijn. Je mag dan wel ijdel zijn, maar de rest van de wereld hoeft het niet altijd te weten. In zo’n geval moest ik elke keer een browser zoeken om van zo’n iemand de retweets uit te zetten.

  Antwoord Quote

 • *bear*
  2 years

  fijne update! wordt steeds beter :-)

  Antwoord Quote

 • Rens
  2 years

  Retweets uitschakelen? Die had ik nog niet gevonden, even zoeken waar dat zit…

  Antwoord Quote

 • Wallie
  2 years

  Sinds deze updat krijg ik geen notificaties meer. Iemand ‘n oplossing?

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.