TV Gids iPhone-applicatie krijgt update naar 2.0 (preview)

·

tvgids.tvDe iPhone-applicatie van TVGids.tv krijgt binnenkort een update naar versie 2.0. Wij kregen alvast een preview van deze app. Meteen bij het opstarten zie je dat de TV Gids een nieuw uiterlijk heeft gekregen, dat beter aansluit op de huidige standaarden. Het logo is gewijzigd en de app is aangepast voor het Retina Display van de nieuwste iOS-apparaten. In deze vernieuwde app bepaal je voortaan zelf de knoppen van de tabbladen onderin het scherm. Ook de homepageknop kun je zelf instellen, net als de volgorde van de zenders: allemaal naar eigen inzicht aan te passen.

tvgids-openingsschermMaar eerst even een huishoudelijke mededeling: de TV Gids-applicatie zal als volledig nieuwe applicatie in de App Store verschijnen, waarbij de huidige Pro-versie tot november 2011 blijft functioneren. Na die datum kun je de applicatie blijven gebruiken, maar er zullen geen updates in functionaliteit meer komen. Ook voor de huidige Lite-versie komen geen updates meer.


Update 1: De huidige Pro-gebruikers krijgen tot november 2011 toegang tot alle features in de nieuwe applicatie. Dit gebeurt op basis van je unieke toestel-ID (UDID). Excuses voor het eventueel ontstane misverstand.
Update 2: De applicatie is imiddels verkrijgbaar: TVGids.tv Pro (gratis)

Het standaard openingsscherm ‘Nu & Straks’ is voortaan vervangen door een nieuw scherm ‘Vandaag’ (zie hiernaast) waarop je direct naar de belangrijkste informatie kunt bladeren: kijktips, de 5 meest populaire programma’s die nog moeten beginnen, de eerstvolgende 5 actuele programma’s, een film van de dag met trailer en IMDb-informatie en een optie om direct naar je favorieten en herinneringen van vandaag te gaan.

Natuurlijk is ook het scherm Nu & Straks nog aanwezig in de app, maar deze heeft wel een iets ander uiterlijk gekregen, met compactere lijstjes waardoor er meer informatie op één scherm past. Zoals je hieronder kunt zien, krijg je niet langer de 6 eerstvolgende programma’s op een zender te zien, maar de eerstvolgende drie. De voortgangsbalkjes van de programma’s zijn ook smaller gemaakt.

tvgids-nu-straks
Nu & Straks: links het oude scherm en rechts het nieuwe scherm in versie 2.0

Open je de detailinformatie voor een programma, dan zie je dat daar de informatie voortaan ook compacter is weergegeven:

programma-informatie
Detailinformatie bij een programma: links de oude situatie, rechts de nieuwe app

Bij populaire programma’s krijg je voortaan ook de hashtag te zien, die je op Twitter kunt gebruiken. De database bevat nu de hashtags voor de 500 meestbekeken programma’s. Maar er is meer: je krijgt filmposters te zien, die klikbaar zijn naar een schermvullende weergave, je ziet de officiële homepage- en Twitter-link bij populaire programma’s, een linkje naar IMDb bij film en linkjes naar Google en YouTube-filmpjes. Kijkwijzer-iconen geven aan voor welke leeftijdscategorie een tv-programma geschikt is en als het programma in HD te bekijken is, zie je ook daarvan een icoontje.

tvgids-programma-acties
Acties bij een tv-programma: links de oude situatie, rechts de opties in de nieuwe app 2.0

Vanuit de app stuur je met één klik een sms-bericht met de programmagegevens, direct vanuit de app naar een vriend. Ook is het mogelijk om vanuit de app meteen een Twitter- of Facebook-post te maken over je kijkervaringen of een agenda-item aan te maken wanneer je een programma in de toekomst wilt zien.

Favoriete tv-programma’s

De app biedt de mogelijkheid om voor elk programma favorieten in te stellen. De bedoeling is dat je favoriete programma’s markeert door een hartje aan te tikken. Ze verschijnen dan in het overzicht op de voorpagina.

Herhalende alerts

Met de introductie van TV Gids 2.0 is het gebruik van herhalende alerts sterk verbeterd. Er wordt niet langer gecontroleerd of een programma op een bepaalde avond wordt uitgezonden, maar het is gekoppeld aan een tijdstip en tijdsspanne. Komt bijvoorbeeld Top Gear 15 minuten later dan gepland op tv, dan krijg je ook 15 minuten later een herhalende alert binnen. De applicatie houdt rekening met herhalingen van tv-programma’s: als een herhaling twee uur later op tv te zien is, krijg je niet alsnog een alert.

In de TV Gids kun je nu ook herhalende alerts invoeren op basis van tags. Op die manier kun je bijvoorbeeld alle Champions League-wedstrijden als herhalende alert instellen, ook als de naam van het programma steeds anders is. Dat geldt ook voor programma’s zoals The Voice of Holland: TVOH Live, TVOH Results en TVOH Real Live kun je in één keer regelen via een alert.

Het instellen van herhalende alerts is te regelen in het menu Meer, dat in de nieuwe versie (rechts) veel meer gevuld is:

tvgids-menu-meer

Overige vernieuwingen

Tot slot nog een viertal punten die hierboven nog niet aan de orde zijn geweest:

 • De snelheid van de app is sterk verbeterd op 3G/GPRS. De trailer van een film wordt dan bijvoorbeeld niet direct geladen en alles wat niet noodzakelijk is wordt achterwege gelaten.
 • Er is extra videocontent beschikbaar, zoals de bestbekeken YouTube-filmpjes en het NOS Journaal en actualiteitenprogramma’s zoals DWDD, Pauw & Witteman en EenVandaag. Binnenkort komen er nog meer videokanalen bij.
 • Het primetime-overzicht loopt vanaf nu van 19:00 uur tot 23:30 uur.
 • Op veel meer plaatsen in de app kun je swipen. In vrijwel alle weergaves blader je door te swipen door de gids heen, bijvoorbeeld bij het bladeren naar de volgende film of naar de volgende zender.

Voor versie 2.1 staan er ook alweer nieuwe plannen op stapel. De makers willen de voorpagina van de app ook instelbaar maken, zodat je zelf kunt kiezen welke genres je wilt zien. De update naar versie 2.0 komt binnenkort in de App Store beschikbaar.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

46 reacties

 1. door HIphone

  Dát zijn de previews! Hulde!

  Beantwoorden Quote

 2. door ed

  Mijn fav app…maar helaas nog steeds niet echt geschrikt voor Ipad…

  Beantwoorden Quote

 3. door kokkie

  Dus dit is een nieuwe app die je opnieuw moet kopen ipv een update van de recente Pro versie?!

  Opnieuw betalen dus.

  Beantwoorden Quote

 4. door Eric

  Is de layout nog aanpasbaar naar de huidige layout? Vind die zwarte kleur niet mooi.

  Beantwoorden Quote

 5. door Bram

  Ziet er inderdaad al stukken beter uit!

  Beantwoorden Quote

 6. door Rene Nieuwenhuis

  Origineel geplaatst door kokkie: Dus dit is een nieuwe app die je opnieuw moet kopen ipv een update van de recente Pro versie?!

  Opnieuw betalen dus.

  Ik vind dit wel wat meer dan een update. Tot oktober 2011 blijven er updates komen voor de huidige versie. Hierna blijft ie gewoon werken. Natuurlijk download je de nieuwe versie als je nog geen gebruik maakt van deze app. Ik ben tevreden met de huidige versie dus zie voorlopig geen reden de nieuwe aan te schaffen. Maar wat niet is kan nog komen…

  Beantwoorden Quote

 7. door Nico

  Kan niet wachten!!

  Beantwoorden Quote

 8. door Calinero

  Mooie review, iPad versie zou ook fijn zijn!

  Beantwoorden Quote

 9. door Reqlex

  Update Ipad ?

  Beantwoorden Quote

 10. door SjaccoPopino

  Duidelijke preview! Wat gaat de app kosten eigenlijk? Gebruik nou de gratis Veronica TV-Gids app, ben ik best tevreden over, vooral omdat ik eigenlijk toch niet vaak tv kijk. Maar dit ziet er wel allemaal als een mooie en duidelijk app uit, dus voor een mooi prijsje zou ik deze opzich wel aanschaffen!

  Beantwoorden Quote

 11. door zubi

  Haha verleden is tmobile en toekomst is vodafone :P wel grappig

  Beantwoorden Quote

 12. door Wesley

  Ik veronderstel dat de belgische ook gewoon geupdate/uitgebracht wordt?

  Beantwoorden Quote

 13. door Dick

  Is er al bekend of er ook weer een lite versie van komt?

  Beantwoorden Quote

 14. door B3rt

  Tsja, wat ik ook in deze versie/gids weer mis zoals in alle TV gidsen is een timeline optie, wellicht niet zo vaak gebruikt voor de iphone maar wel voor de ipad.

  Download de grap maar eens TV guide (uk tv gids), zo zou een goede gids moeten werken!

  Beantwoorden Quote

 15. door D

  Heb recentelijk de Pro versie gekocht.
  Wat een geldwolven zijn het zeg..

  Beantwoorden Quote

 16. door jasper

  Wat een geldklopperij.. Die app was 2,40 ofzo en dan krijg je niet eens een gratis update? Doe dan op zn minst korting..

  Apple moet een regel gaan maken dat ze moeten vermelden als updates niet gratis beschikbaar komen..

  Beantwoorden Quote

 17. door Mc. Case

  gebruik maar EPG

  Beantwoorden Quote

 18. door Sjoerd

  Ik vind de oude prettiger, jammer van de update..

  Beantwoorden Quote

 19. door Bones

  Belachelijk, oude werkt niet meer straks. vervolgens betalen voor een update.

  Ik zeg massaal boycotten de app…..

  Beantwoorden Quote

 20. door DutchClick

  Origineel geplaatst door jasper
  Wat een geldklopperij.. Die app was 2,40 ofzo en dan krijg je niet eens een gratis update? Doe dan op zn minst korting..Apple moet een regel gaan maken dat ze moeten vermelden als updates niet gratis beschikbaar komen..

  Bij het kopen van de eerste versie is dat door de makers ook helemaal uit de doeken gedaan. Ze moeten flink betalen voor die programmagegevens en hebben dat toen al aangekondigd dat een volgende versie weer betaald zou worden.
  VPRO, KRO en die zitten in de flink gespekte omroep-pool en hebben dat probleem niet…
  Ik ben aan het spelen met de verschillende gids-apps, maar zeker met de nieuwigheden klinkt dit opnieuw als een winner! Wanneer komt ie?!

  Beantwoorden Quote

 21. door jasper

  @DutchClick: Ik zie t niet staan in de app store.. Staat zelfs bij dat er nog wel updates komen.. Beetje jammer, ze hadden het gewoon net als ipc moeten doen.. Paar euro voor jaar abo en dan de pro functies, nu wekken ze de schijn dat je gewoon gratis updates krijgt.

  Beantwoorden Quote

 22. door Dick

  Origineel geplaatst door jasperWat een geldklopperij.. Die app was 2,40 ofzo en dan krijg je niet eens een gratis update? Doe dan op zn minst korting.. Apple moet een regel gaan maken dat ze moeten vermelden als updates niet gratis beschikbaar komen..

  Updates zijn gratis geweest bij tv gids alleen komt er een nieuwe applicatie. De oude is gewoon te gebruiken alleen komen er geen updates meer.

  Beantwoorden Quote

 23. door Thommes

  Dit is goed nieuws, ik vond het al een fijne app maar dat zal nu alleen maar beter worden :)

  Beantwoorden Quote

 24. door 020

  Voor de mensen die dit niet mooi vinden, update dan niet :O

  Beantwoorden Quote

 25. door Patty Brard

  Beetje jammer, net gekocht en nu alweer betalen voor een update??? zo superschokkend zijn die nieuwe “functies” nou ook weer niet.

  Beantwoorden Quote

 26. door Jesse

  Deze app/update wordt gratis aangeboden met eventuele aankopen binnen de app.

  Beantwoorden Quote

 27. door Rens

  Origineel geplaatst door DutchClick:

  Ik ben aan het spelen met de verschillende gids-apps, maar zeker met de nieuwigheden klinkt dit opnieuw als een winner! Wanneer komt ie?!

  Hmm, mijn oren gaan trillen en dat betekent doorgaans: WC eend warning….. Je weet wel: Wij van WC eend adviseren WC eend…

  Beantwoorden Quote

 28. door John de Mol

  Waarom gebruikt die app je GPS???

  Beantwoorden Quote

 29. door Dutchclick

  !Hmm, mijn oren gaan trillen en dat betekent doorgaans: WC eend warning….. Je weet wel: Wij van WC eend adviseren WC eend…

  Klets! Heb 0,0% met deze app van doen. het is zoals het schrijf. Een onafhankelijke maker, met een mooi product, die steun ik graag!

  Beantwoorden Quote

 30. door Bert

  Ik persoonlijk vind het programmaoverzicht zoals in de NU HD app voor de iPad beschikbaar is meest overzichtelijk.
  Alleen jammer dat je deze niet rechtstreeks kunt openen, maar altijd via de NU HD app (klinkt als een kans… )

  Beantwoorden Quote

 31. door Dannydekr

  Belachelijk, heb 2 euro 40 voor deze applicatie betaald en nu updaten ze hem eindelijk, moet je er opnieuw voor gaan betalen? Van mij mogen ze hem houden..

  Beantwoorden Quote

 32. Voor de duidelijkheid:

  A. Het is geen update, maar een nieuwe app!
  B. De oude apps blijven gewoon werken!

  Er komt dus een totaal nieuwe GRATIS app. Omdat het een nieuwe app is, kun je de oude apps dus gewoon blijven gebruiken.
  In de nieuwe app zitten alle features en content gewoon in voor iedereen. Er zijn echter twee dingen die je als optie “in de app” kunt aanschaffen:

  -1- Geen banners en
  -2- Herhalende Alerts.

  De oude TVGiDS.tv (Pro en Lite versie 1) blijven dus gewoon bestaan. Iedereen die kan dus de oude Lite en Pro versie gewoon blijven gebruiken. Maar omdat we onze betalende gebruikers ook tegemoet willen komen, zullen zij een jaar lang GRATIS gebruik kunnen maken van de 2 bovengenoemde extra features in deze nieuwe app.

  Daarnaast zitten er nog veel meer dingen in die Gonny niet genoemd heeft in bovenstaand bericht.
  De app is nu al een lange tijd in review, dus we verwachten dat hij binnen aantal dagen goedgekeurd wordt. Je zult dus handmatig de app moeten downloaden. Er verschijnt dus niks in je update sectie van de app store. Volg daarom iPhoneclub of bijvoorbeeld ons twitter account
  twitter.com/tvgidsTV

  Stijn van TVGiDS.tv

  Beantwoorden Quote

 33. door Dutchclick

  Origineel geplaatst door Bert
  Ik persoonlijk vind het programmaoverzicht zoals in de NU HD app voor de iPad beschikbaar is meest overzichtelijk. Alleen jammer dat je deze niet rechtstreeks kunt openen, maar altijd via de NU HD app (klinkt als een kans… )

  Ja, maar dat is een peer en dit is een programa voor appels. ;-)

  Beantwoorden Quote

 34. door abc

  Wat een achteruitgang qua design…

  Beantwoorden Quote

 35. door Jacob

  mikro gids in app.store…geheel gratis en vreselijk overzichtelijk

  Beantwoorden Quote

 36. door Wouter

  Wat een ongelofelijk gezanik over over een luizige 2,5 euri! Voor de prijs van een bakje koffie kan je onbeperkt je programma’s opzoeken. Ik heb de app nu een jaar, dat is 20 cent per maand, pakweg 0,6 cent per dag…
  En dat bakje koffie slaan we binnen een paar minuten bijna achteloos naar binnen!
  Stop met dat gezanik!

  Beantwoorden Quote

 37. Ik heb het artikel aangepast om duidelijk te maken dat de huidige betalende gebruikers ook in de nieuwe versie toegang krijgen tot alle geavanceerde functies, tot oktober november 2011.

  Beantwoorden Quote

 38. Ter verduidelijking:
  Het is dus zo dat alle huidige gebruikers van de TVGiDS.tv Pro in de NIEUWE APP tot november 2011 GRATIS gebruik kunnen maken van de extra features in de app. We hebben alle UDID’s (toetsel-id’s) van de pro gebruikers en kunnen op basis daarvan dus ervoor zorgen dat zij weer geen banners krijgen te zien en de herhalende alerts kunnen gebruiken. De huidige Pro en Lite versie blijven ook gewoon werken, dus je kunt ook de oude app blijven gebruiken.

  Beantwoorden Quote

 39. door Arne

  Wow Stijn, je kunt dus wél reageren op e-mails of berichten! NIW: gefeliciteerd met deze v2.0!

  Groeten
  Hebikietsgemist.nl ;-)

  Beantwoorden Quote

 40. door Tim

  Origineel geplaatst door ArneWow Stijn, je kunt dus wél reageren op e-mails of berichten! NIW: gefeliciteerd met deze v2.0!Groeten
  Hebikietsgemist.nl

  Stijn heeft mij altijd goed geholpen!

  Beantwoorden Quote

 41. door Mikey

  Ik hou het op ‘mijn TV gids’. En het is nog gratis ook.

  Beantwoorden Quote

 42. door Rene

  Ik ga hem zeker downloaden. ;-). Hoop dat ie er snel is

  Beantwoorden Quote

 43. door Yvvvv

  Perfekt!de oude versie chraste bij mij ben klaar voor de nieuwe app 

  Beantwoorden Quote

 44. door Nick

  Het belangrijkste wordt niet vermeld:
  Gratis of betaald?

  Als het betaald wordt houd ik het bij mijn nu.nl tv gids of de lite versie.

  Beantwoorden Quote

 45. Deze app zal gratis zijn! Er zal wel wat reclame in voorkomen.

  Als je geen banners wilt zien in je app, dan kun je dat afkopen.

  Daarnaast kun je ook als optie herhalende alerts aanschaffen, dat is de enige feature waar je vor moet betalen.

  Beantwoorden Quote

 46. door Daniël

  @Stijn Veeger,

  Zijn de herhalingen en geen banners voor bv. 1 jaar (abbo) of is dat voor altijd?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.