Triodos Bankieren overtuigt met late maar goede iPhone-app

·

Triodos Bankieren iPhone iPad mobiel betalenDe iPhone-app van de Triodos Bank liet even op zich wachten nadat grotere banken als ING, ABN Amro, Rabobank en SNS al lange tijd een mobiel bankieren-applicatie uit hadden gebracht. Maar de bank heeft zich teruggevochten. Na al langer uit te zijn, beklimt de Triodos Bank nu een stevige positie in de top meest gedownloade apps en ook stromen de lovende recensies binnen in de App Store. Triodos Bankieren heeft als uitzonderlijke eigenschap dat je er niet alleen mobiel mee kan betalen, maar dat je er ook in ziet waar de bank zelf in investeert.

De lokale investeringen van de bank zijn vreemd genoeg niet inzichtelijk voor alle gebruikers van de app, terwijl dat juist misschien een reden kan zijn om over te stappen naar Triodos. In plaats daarvan is de informatie verborgen achter de muur die net zo stevig is als het mobiele bankieren in de applicatie. Daarvoor moet je eerst registreren met de Identifier van Triodos of met een gebruikersnaam en wachtwoord, om voorts enkele aanmeldstappen te doorlopen.

Triodos Mobiel Bankieren inloggenJe kan met een enkele 5-cijferige code inloggen in de applicatie. Daarna krijg je inzicht in het saldo van je verschillende rekeningen bij de bank. Overboeken tussen de rekeningen is eenvoudig, maar ook betalingen afhandelen naar anderen is een fluitje van een cent in de app. Dat kan namelijk zonder tussenkomst van de Identifier. In de app zie je uiteraard ook recente transacties en afschrijvingen op je rekeningen.

Er zijn nog wel puntjes te verbeteren aan de iPhone-app Triodos Bankieren. Zo zijn je rekeningnummers in de applicatie niet voorzien van persoonsnamen, wat ingewikkeld kan zijn als je meerdere rekeningen waaronder een gezamenlijke rekening open hebt staan. Een ander punt is dat je niet automatisch wordt uitgelogd als het scherm van de iPhone (of iPad) even op zwart valt. Leg je het apparaat weg zonder erover na te denken, dan staan al je gegevens nog open en bloot. Het zijn kleine smetten op een slechts maand oude applicatie, die lering heeft getrokken uit de gebruikerservaringen van mobiel bankieren met andere banken.

Downloaden: Triodos Bank (gratis, universeel, iOS 5.0+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

5 reacties

 1. door Martin

  Ik vind het juist wel handig dat de app niet gelijk uitlogt als het scherm op zwart gaat. De Rabobank app doet dat wel (zelfs als je ff naar een andere app switcht) wat echt heel onhandig is als je ff wat wil copy/pasten (bijvoorbeeld een rekeningnummer) uit een andere app, want dan is dus gelijk je half-aangemaakte betaling verdwenen. Gelukkig doet ABN-Amro app dat ook niet, en zowel Triodos en ABN Amro hebben een betere app dan de Rabobank vind ik (al ben ik nu al 2 maanden bij de Rabobank weg)

  Beantwoorden Quote

 2. door Peter

  Eens met wat @Martin zegt! Als er al vergrendeld moet, dan prima, maar graag zonder dat je je halve betaling weer kwijt bent.

  Misschien stap ik nu dan wel over naar de Triodos. Ik heb al wel langer idealen, maar een bank zonder app – nee, dat ging me nog te ver.

  Beantwoorden Quote

 3. door PLi

  Van de ASN bank is sinds vandaag ook een app uit in de AppStore. Heb ook in de beta meegedraaid en ik ben er heel content mee.
  Zie hier

  Beantwoorden Quote

 4. door PD

  Wáárom geen iOs4 ondersteuning
  :(

  Beantwoorden Quote

 5. door Alex

  Fantastisch, ben hier erg blij mee! Heb ze een paar maanden geleden nog gevraagd of er een app aankwam. Toen is dat uiteraard niet bevestigd, maar het is een erg mooie en gebruiksvriendelijke app geworden.

  Ook het inloggen met een vijfcijferige code is een grote vooruitgang op de identifier die nodig is voor de webapp!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.