TomTom Places voor iPhone in de Nederlandse App Store verschenen

16 augustus 2011, 18:18 · Gonny van der Zwaag

tomtom placesNaast Google Places en Facebook Places is er sinds vandaag ook TomTom Places. Deze gratis locatie-app van TomTom werd afgelopen juni al aangekondigd. We schreven er toen op iPhoneclub ook een artikel over. TomTom Places geeft je informatie over dichtstbijzijnde winkels, restaurants en andere bedrijven. De informatie is gebaseerd op content van ilocal, dat anderhalf jaar geleden voor TomTom werd overgenomen. Momenteel is alleen de Nederlandse versie in de App Store te vinden. In september komt de app ook in andere landen en in meerdere talen beschikbaar. Tegen het einde van het jaar moet de dienst in het grootste deel van West-Europa beschikbaar zijn.

Bij het opstarten van de app moet je eerst een pagina met juridische informatie wegklikken. Daarna meldt de app dat hij je locatie wil bepalen. Je huidige locatie verschijnt als een groen icoontje op de kaart. Je hebt daarna de mogelijkheid om een zoekopdracht in te voeren, of één van de voorgedefinieerde categorieën te gebruiken, zoals ‘restaurant’ of ‘pinautomaat’. De zoekresultaten verschijnen als oranje icoontjes op de kaart. Bij elk resultaat kun je extra informatie opvragen, zoals telefoonnummer en adres. Deze informatie is afkomstig uit de Telefoongids.

tomtom places verkeerJe kunt ook een route plannen naar het aangegeven adres. Daarbij heb je de keuze uit navigeren via de app (zonder gesproken aanwijzingen) of navigeren via TomTom. In dat laatste geval moet je natuurlijk wel beschikken over TomTom voor iOS. De app zelf kan de route voor je bepalen met de auto of te voet. Het handige van deze app is dat je niet vastzit aan termen als ‘pizza’ of ‘postkantoor’. Je kunt ook merken als ‘Douglas’ of ‘Chanel’ invullen als je voorkeur hebt voor een bepaald merk. Verder is het zo, dat je je eigen taal kunt gebruiken: dus ben je in Frankrijk en zoek je een bakkerij, dan kan je gewoon zoeken met de term ‘bakker’. De app werkt ook in België en daarbuiten: ook in Frankrijk verschijnen gewoon resultaten als je een restaurant zoekt.

Verder is het handig dat de app ook file-informatie toont: je ziet op de kaart aan de hand van rode lijnen en rode auto-icoontjes waar het verkeer vaststaat en waar (eventuele) ongevallen zijn gebeurd. De app ondersteunt ook IQ Routes en HD Traffic. Andere extra’s: reviews bij restaurants en opslaan van favoriete zoekopdrachten.

Downloaden: TomTom Places (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

19 reacties

 • Ruben.cc
  3 years

  Ik begrijp uit het artikel niet precies wat deze app biedt boven de TomTom app. Zo wilde ik vandaag naar de Media Markt en die kan je dan ook in de Tom Tom app intikken en kiezen of je de dichtstbijzijnde wil, of ik een bepaalde plaats of op je route ergens naartoe. Ik zal wel iets verkeerd begrijpen, maar wat? :-)

  Antwoord Quote

 • Zotheid
  3 years

  @Ruben.cc: De prijs? Als gratis app is dit een marketingapp voor de volwaardige TomTomapp die veel mensen die dit normaal gesproken te duur vinden. Ik neem aan dat TomTom hoopt dat een gedeelte van de gebruikers van deze app er zo over te spreken is dat ze daarna de volwaardige app kopen waar goede navigatie bij zit.

  Antwoord Quote

 • afirestorm
  3 years

  Ik kan alleen nergens opmerken of deze app offline of online gebruik maakt van de kaarten

  Antwoord Quote

 • eiskoud
  3 years

  In 2,8 MB past volgens mij niet veel kaartmateriaal..

  Antwoord Quote

 • MarcQ
  3 years

  @afirestorm: Is offline
  Werkt wel erg snel.

  Antwoord Quote

 • fgeer
  3 years

  Ik begrijp waarom deze app gratis is. Vrij summier, Poi’s zijn al zeker een jaar oud. Klopt op sommige plaatsen hier in de buurt niets meer van.

  Antwoord Quote

 • Gio
  3 years

  Je hebt geen internetverbinding nodig voor deze app het werkt namelijk ook via de gps satelieten… Alleen deze is nog niet verkrijgbaar in de belgische App store

  Antwoord Quote

 • mhoutman
  3 years

  ziet er grafisch echt niet uit ! Het is echt een vervanger voor je Google kaarten app, maar dan zijn we wel betere alternatieven zoals Waarheen?:

  @afirestorm: wat dacht je van online :)

  Antwoord Quote

 • Jarik
  3 years

  Aangezien de applicatie maar 2.8 MB is lijkt het me een online map… Ook kan hij dan beter up to date blijven.

  Antwoord Quote

 • Klaas
  3 years

  Iets met mosterd en maaltijd

  Antwoord Quote

 • marcq
  3 years

  @gio: Tuurlijk heeft deze app internet nodig waarom denk je dat hij maar een paar MB groot is, de kaarten staan online.

  Antwoord Quote

 • luc
  3 years

  @fgeer: De points of interest komen gewoon uit een deal met goudengids. Dus net zo actueel als goudengids.nl

  Antwoord Quote

 • Dennis
  3 years

  @mhoutman: zijn er dan betere gratis alternatieven dan deze app? Waarheen kost toch weer 2,39 euro…

  Antwoord Quote

 • Lambertdus
  3 years

  @Dennis: Als jij 1x in je leven niet om hoeft te rijden heb je dat er dubbel dwars uit.
  (niet teveel kraanwater drinken !)

  Antwoord Quote

 • Bob de Graaf
  3 years

  Leuke functionaliteit, maar echt absurd dat TomTom niet even wat retina-designs kan regelen.. zelfs het icoon is niet retina!

  Antwoord Quote

 • Dennis
  3 years

  Retina display ondersteuning zal in de volgende update toegevoegd worden heb ik begrepen…

  Antwoord Quote

 • mhoutman
  3 years

  @Dennis:

  tja, niet alles is helaas gratis op deze wereld. Kijk anders eens naar AroundMe

  http://itunes.apple.com/nl/app/aroundme/id290051590?mt=8

  Antwoord Quote

 • Gio
  3 years

  Origineel geplaatst door marcq
  @gio: Tuurlijk heeft deze app internet nodig waarom denk je dat hij maar een paar MB groot is, de kaarten staan online.

  Ah oké wist ik niet maar ja dat geef toch niet heb toch TomTom Europa op mijn iPhone en daar kan je ook instellen te voet dus waarom zou ik deze eigenlijk dan moete hebben

  Antwoord Quote

 • mhoutman
  3 years

  @Dennis: hey Dennis het is jouw dag vandaag :)

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.