The World by National Geographic is tijdelijk gratis

03 februari 2013, 19:49 · Gonny van der Zwaag

the-world-national-geographicThe World is eigenlijk een experimenteel project van de National Geographic Society. Maar tegelijk is het iets vertrouwd: een wereldkaart op een globe. Je kunt eraan draaien, kaarten bekijken, bladeren door foto’s en allerlei informatie over landen opvragen. Een maand geleden werd de app The World by National Geographic al afgeprijsd van €3,59 naar €0,89 maar nu is de app helemaal gratis binnen te hengelen op je iPad, ook op de eerste generatie iPad.

De 3D-globe werkt met multitouch en zit bomvol informatie. Maar let op: je hebt voor alle functies een internetverbinding nodig. De globe geeft je toegang tot honderden foto’s van National Geographic en de My Shot Community-fotografen. De regionale kaarten zijn gebaseerd op de atlassen van National Geographic, met lagen in hoge resolutie. Voor het eerst krijg je ook een gedetailleerde kaart van de poolregio’s. Interessante plekken op de kaart kun je delen via Facebook, Twitter en e-mail. Een aanrader voor iedereen die van kaarten houdt. National Geographic is goed bezig: in december kon je nog een app met mooie natuurfoto’s gratis downloaden en de wereldatlas van National Geographic werd in januari aangepast voor de iPhone.

Dit soort kortingsacties zijn vaak tijdelijk en duren meestal niet langer dan een dag, dus wacht niet te lang!

Downloaden: The World by National Geographic (tijdelijk gratis, normaal €0,89, iPad, iOS 3.2+)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

3 reacties

 • Timosha
  1 year

  Heel hartelijk bedankt voor deze prachtige tip.

  Antwoord Quote

 • Irene
  1 year

  Ziet er prachtig uit met veel mogelijkheden. Maar de namen van de landen, oceanen enz. corresponderen niet met de plek waar ze horen. Echt jammer. Want op deze manier is deze mooie app niet te gebruiken!

  Antwoord Quote

 • Akoni2011
  1 year

  Zojuist nog steeds gratis gedownload, met NG kun je in ieder geval op mooie foto’s rekenen.!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.