The Secret of Monkey Island: Special Edition voor iPad uitgebracht

· Gonny van der Zwaag

monkey islandMonkey Island 2 Special Edition is momenteel in de aanbieding voor half geld (€3,99 in plaats van €7,99) zoals we gisteren al twitterden. Daarnaast is er nu een nieuwe game van LucasArts voor de iPad verschenen: The Secret of Monkey Island Special Edition. Die kost ook €3,99 en bevat eigenlijk twee games: je kunt in klassieke modus spelen met de originele graphics. Of je kunt kiezen voor de verbeterde graphics, die beter aansluiten op de verwachtingen van hedendaagse spelers.

LucasArts heeft de game helemaal laten aanpassen, met graphics in HD-kwaliteit. Je kunt tijdens het spelen op elk moment overschakelen naar de andere spelweergave. De game heeft ook een voice-over gekregen, waarbij de castleden van de oorspronkelijke Monkey Island-game weer hun medewerking hebben verleend. Deze voice-over is in beide versies van de game (Classic en Special Edition) beschikbaar.

monkey islandIn de game ben je piraat-in-spé Guybrush Threepwood. Je probeert de meest beruchte piraat van de Caribische eilanden te worden en krijgt daarbij te maken met avonturen en mislukkingen en je vindt apen en andere piraten op je weg. De game heeft compleet vernieuwde, live ingespeelde muziek en een hintsysteem voor als je vastloopt.

Downloaden: The Secret of Monkey Island (€3,99)
Ook verkrijgbaar: Monkey Island 2 Special Edition (tijdelijk €3,99)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!