The Secret of Monkey Island: Special Edition voor iPad uitgebracht

·

monkey islandMonkey Island 2 Special Edition is momenteel in de aanbieding voor half geld (€3,99 in plaats van €7,99) zoals we gisteren al twitterden. Daarnaast is er nu een nieuwe game van LucasArts voor de iPad verschenen: The Secret of Monkey Island Special Edition. Die kost ook €3,99 en bevat eigenlijk twee games: je kunt in klassieke modus spelen met de originele graphics. Of je kunt kiezen voor de verbeterde graphics, die beter aansluiten op de verwachtingen van hedendaagse spelers.

LucasArts heeft de game helemaal laten aanpassen, met graphics in HD-kwaliteit. Je kunt tijdens het spelen op elk moment overschakelen naar de andere spelweergave. De game heeft ook een voice-over gekregen, waarbij de castleden van de oorspronkelijke Monkey Island-game weer hun medewerking hebben verleend. Deze voice-over is in beide versies van de game (Classic en Special Edition) beschikbaar.

monkey islandIn de game ben je piraat-in-spé Guybrush Threepwood. Je probeert de meest beruchte piraat van de Caribische eilanden te worden en krijgt daarbij te maken met avonturen en mislukkingen en je vindt apen en andere piraten op je weg. De game heeft compleet vernieuwde, live ingespeelde muziek en een hintsysteem voor als je vastloopt.

Downloaden: The Secret of Monkey Island (€3,99)
Ook verkrijgbaar: Monkey Island 2 Special Edition (tijdelijk €3,99)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

5 reacties

 1. door Bartje

  Ook leuk! Al wacht ik nog op Maniac Mansion 2: Day Of The Tentacle :D

  Beantwoorden Quote

 2. door Roy

  Het is weer heel jammer dat de iPhone app niet gewoon Universal is gegaan. Hou het zelf dus bij de iPhone versie.

  Beantwoorden Quote

 3. Oke, ik had afgelopen week al de iPhone versie in de aanbieding gekocht, maar deze kon ik dan toch ook weer niet laten liggen. :)

  Ik heb deel 1 op de iPhone uitgespeeld, maar volgens mij gaat dat op een iPad veel aangenamer. Hopelijk gaan ze inderdaad ook alle andere oude games van Lucasart omzetten. Dat zal wel, want volgens mij is het wel een succes!

  Beantwoorden Quote

 4. door WM

  Bij mij zit er geen geluid bij The Secret Of Monkey Island :s

  Beantwoorden Quote

 5. door Barry

  Ik heb m voor 79 cent :)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.