The Homework App: huiswerk maken met nieuwe iPhone-app

· Gonny van der Zwaag

the homework appThe Homework App is een nieuwe iPhone-app voor scholieren en studenten. De app is bedoeld om je huiswerk en opdrachten op een rijtje te zetten, zodat je kunt zien welke klussen er nog liggen. Je vult het onderwerp, de taak, einddatum en classificatie in en bent klaar. Eventueel kun je ook notities toevoegen. Ben je klaar met een bepaalde huiswerktaak, dan veeg je er overheen om als afgerond te markeren. Je kunt vanuit de app ook taken naar vrienden sturen via sms of e-mail, om ze bijvoorbeeld te herinneren aan een groepsopdracht. Uiteindelijk is The Homework App natuurlijk niet veel anders dan een takenlijst-app, maar dan helemaal ingesteld op een bepaalde context: huiswerk.

Reminders zorgen ervoor dat je niet vergeet om bepaalde huiswerkopdrachten te maken. En een voortgangsbalk geeft aan hoe ver je al gevorderd bent met je werkstuk, het leren van je tentamen of een andere taak. Je kunt eventueel het kleurenschema van de app veranderen aan je eigen smaak, maar je zult er wel rekening mee moeten houden dat alles Engelstalig is. De vakken en opdrachten kun je natuurlijk wel gewoon in het Nederlands invullen.

Downloaden: The Homework App (gratis, universeel, iOS 5.1 of hoger)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.