Terug naar de prehistorie met Secret of the Lost Cavern

·

secret-of-the-lost-cavernDe Franse Mac-ontwikkelaars Coladia zijn van plan om een iPhone-versie van Secret of the Lost Cavern te maken. Het gaat hierbij om een prehistorisch avonturenspel dat zich 15.000 jaar voor Christus afspeelde. In het Stenen Tijdperk ga je bezig met het oplossen van puzzels en mysteries. Je beleeft het avontuur door de ogen van Arok en komt onderweg fascinerende karakters tegen, terwijl je ondertussen probeert te overleven. Observeren is belangrijk, maar ook het leren van je mentor, terwijl je ondertussen bezig gaat een sjamaan-ceremonie, vissen, jagen en grotschilderen.

De 3D-graphics zijn aangepast voor de iPhone. Wil je alvast kijken of het wat is? Er is een gratis demoversie voor de Mac verkrijgbaar op de website van Coladia. Ook kun je een review lezen van de pc-versie bij Gamespot. Zij vonden het een unieke insteek en een gevarieerde collectie puzzels in een consistente visuele stijl, maar klaagden ook over de gedateerde graphics, vreemd taalgebruik en een te kort spel. De iPhone-versie van Secret of the Lost Cavern komt in het eerste kwartaal van 2009 beschikbaar.

Via: Touch Arcade

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

3 reacties

 1. door Nms

  Het filmpje geeft hopelijk, voor de uitgever, een saaiere indruk dan het uiteindelijke product, maar ik ben bang dat dit niet het geval zal zijn..

  Beantwoorden Quote

 2. door san

  Demo is ook te downloaden op macgamefiles.com

  Beantwoorden Quote

 3. door Piet

  Grappig om te zien dat de grot van Lascaux in een spel voorkomt, ik ben er zelf dit jaar nog geweest. Het spel zelf lijkt me een beetje saai maar ik ben wel benieuwd. Ik merk wel één grote blunder op in bovenstaand plaatje. De grot is nog geen honderd jaar geleden uitgegraven zodat mensen er rechtop in kunnen lopen. Op dit plaatje zie je een prehistorische vrouw die nog bezig is met het maken van de muurschilderingen, terwijl ze zit. Die ‘zit-rand’ was er 15000 jaar geleden dus niet :-)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.