Tennis Slam: eerste tennisgame voor de iPhone geïnspireerd op Wii Sports

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

tennis slamOntwikkelaar FinBlade vergelijkt Tennis Slame graag met Wii Sports, waar je ook een tennisgame hebt met grappige poppetjes. iPhone Slam is het eerste tennisspel voor de iPhone, waarbij je over de schouder van het sportfiguurtje meekijkt. Kleine poppetjes zonder benen bewegen over het speelveld. Een realistisch uiterlijk stond bij iPhone Slam niet voorop en audio ontbreekt ook nog. Langs de randen van het tennisveld zijn reclameborden te zien voor applicaties van dezelfde ontwikkelaar.

In Tennis Slam heb je drie spelvarianten tot je beschikking: Single Game, Best of 3 Games en Best of 5 Games. Het spel is een vereenvoudigde variant, waarbij je alleen het serveren en terugslaan van de bal zelf hoeft te doen. Om te serveren tik je met je vinger op het scherm of beweeg je de iPhone zelf in een bepaalde richting. Het terugslaan van de bal werkt op dezelfde manier. Hierbij is natuurlijk wel een verschil met de Wiimote, die je wild kan rondbewegen terwijl je nog steeds het spel kan volgen. Op de iPhone is dat niet het geval: daar zul je na het slaan van de bal door een handbeweging te maken weer snel je hand moeten stilhouden zodat je op het scherm kunt kijken. Ander nadeel: de poppetjes zijn nogal groot of het tennisveld is nogal klein, ’t is maar van welke kant je het bekijkt. Touch Arcade meldt dan ook terecht dat Tennis Slam een nogal claustrofobisch effect geeft.

Installeren: Tennis Slam ($4,99/€3,99)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.