Tennis Slam: eerste tennisgame voor de iPhone geïnspireerd op Wii Sports

·

tennis slamOntwikkelaar FinBlade vergelijkt Tennis Slame graag met Wii Sports, waar je ook een tennisgame hebt met grappige poppetjes. iPhone Slam is het eerste tennisspel voor de iPhone, waarbij je over de schouder van het sportfiguurtje meekijkt. Kleine poppetjes zonder benen bewegen over het speelveld. Een realistisch uiterlijk stond bij iPhone Slam niet voorop en audio ontbreekt ook nog. Langs de randen van het tennisveld zijn reclameborden te zien voor applicaties van dezelfde ontwikkelaar.

In Tennis Slam heb je drie spelvarianten tot je beschikking: Single Game, Best of 3 Games en Best of 5 Games. Het spel is een vereenvoudigde variant, waarbij je alleen het serveren en terugslaan van de bal zelf hoeft te doen. Om te serveren tik je met je vinger op het scherm of beweeg je de iPhone zelf in een bepaalde richting. Het terugslaan van de bal werkt op dezelfde manier. Hierbij is natuurlijk wel een verschil met de Wiimote, die je wild kan rondbewegen terwijl je nog steeds het spel kan volgen. Op de iPhone is dat niet het geval: daar zul je na het slaan van de bal door een handbeweging te maken weer snel je hand moeten stilhouden zodat je op het scherm kunt kijken. Ander nadeel: de poppetjes zijn nogal groot of het tennisveld is nogal klein, ‘t is maar van welke kant je het bekijkt. Touch Arcade meldt dan ook terecht dat Tennis Slam een nogal claustrofobisch effect geeft.

Installeren: Tennis Slam ($4,99/€3,99)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

9 reacties

 1. door giel van af de iPhone

  okee. Fff kijken of het wat is.

  Beantwoorden Quote

 2. door Batumulia

  Duidelijk heeft het spel nog wat verbetering nodig. Ik ga hier geen 3.99€ aan uitgeven. De ontwikkelaar moet de poppetjes wat kleiner maken en er geluid in stoppen dan is het spel al veel aantrekkelijker om te kopen.

  Beantwoorden Quote

 3. door vox

  tja heb te net gekocht maar word nog niet blij. Geen geluid en te grote poppetjes

  Beantwoorden Quote

 4. door Dejive

  lijkt me sowieso niks om te spelen..

  Beantwoorden Quote

 5. door Bacillus

  Ik zie de overeenkomst met het Wii tennisspel niet (ik neem tenminste aan dat je niet als een wilde met je iPhone moet rondmaaien) of zijn het dezelfde teletubbie’s die over het veld rondhobbelen ?

  Beantwoorden Quote

 6. door iFreek

  De iPhone zou prima als Wii Remote kunnen functioneren, waarbij de software voor het beeld ook op de iPhone draait. De verbinding moet dan via Wi-Fi met een kabel van computer naar TV scherm lopen, of rechtstreeks van de iPhone naar de TV. Het zou me niets verbazen als ze daar intern al mee expirimenteren.

  Beantwoorden Quote

 7. door Bacillus

  En dan met een ding van €700 rondzwiepen.
  Hoop dat de gasten op tijd bukken!

  Beantwoorden Quote

 8. ziet er best saai uit eigenlijk :P

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.