Tennis Slam: eerste tennisgame voor de iPhone geïnspireerd op Wii Sports

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

tennis slamOntwikkelaar FinBlade vergelijkt Tennis Slame graag met Wii Sports, waar je ook een tennisgame hebt met grappige poppetjes. iPhone Slam is het eerste tennisspel voor de iPhone, waarbij je over de schouder van het sportfiguurtje meekijkt. Kleine poppetjes zonder benen bewegen over het speelveld. Een realistisch uiterlijk stond bij iPhone Slam niet voorop en audio ontbreekt ook nog. Langs de randen van het tennisveld zijn reclameborden te zien voor applicaties van dezelfde ontwikkelaar.

In Tennis Slam heb je drie spelvarianten tot je beschikking: Single Game, Best of 3 Games en Best of 5 Games. Het spel is een vereenvoudigde variant, waarbij je alleen het serveren en terugslaan van de bal zelf hoeft te doen. Om te serveren tik je met je vinger op het scherm of beweeg je de iPhone zelf in een bepaalde richting. Het terugslaan van de bal werkt op dezelfde manier. Hierbij is natuurlijk wel een verschil met de Wiimote, die je wild kan rondbewegen terwijl je nog steeds het spel kan volgen. Op de iPhone is dat niet het geval: daar zul je na het slaan van de bal door een handbeweging te maken weer snel je hand moeten stilhouden zodat je op het scherm kunt kijken. Ander nadeel: de poppetjes zijn nogal groot of het tennisveld is nogal klein, ‘t is maar van welke kant je het bekijkt. Touch Arcade meldt dan ook terecht dat Tennis Slam een nogal claustrofobisch effect geeft.

Installeren: Tennis Slam ($4,99/€3,99)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!