Taxi-app Uber komt naar Amsterdam

· Gonny van der Zwaag

uber appAmsterdam krijgt een primeur: het is de eerste Europese stad op het vasteland waar de taxidienst Uber van start gaat. Nu is Uber alleen nog operationeel in de VS en in Londen. De app maakt het mogelijk om snel een auto met privéchauffeur te bestellen, waarbij de kwaliteit beter zou moeten zijn dan wanneer je in een willekeurige taxi stapt. In Amsterdam waren al meerdere alternatieven voor taxi-apps zoals TaxiID en TXXI. Het meest recente initiatief was van Connexxion, die met de app Cabster ook een landelijke taxidienst met app is begonnen. Dit zijn echter lokale initiatieven, terwijl Amerikaanse toeristen misschien wat sneller geneigd zullen zijn om de Uber-app te gebruiken omdat ze die al kennen uit hun eigen stad.

uber taxiUber is een Amerikaanse start-up die een jaar geleden een vierde financieringsronde afrondde en daarmee 37 miljoen dollar binnenhaalde. In tien grote Amerikaanse steden kun je al in de Uber-taxi stappen. Wel is Uber in een aantal steden in de problemen gekomen, wegens het aanbieden van taxi’s zonder vergunning. In San Francisco is de dienst echter zeer succesvol en zijn de gebruikers niet zomaar klant, maar dragen ze hun enthousiasme ook uit als fan.

De komst van Uber is af te leiden uit een Twitter-bericht en een vacature voor een Operations & Logistics Manager, die gevestigd zal zijn in Amsterdam. Een tijdstip wordt nog niet genoemd.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.