Taxi-app Uber komt naar Amsterdam

26 oktober 2012, 12:20 · Gonny van der Zwaag

uber appAmsterdam krijgt een primeur: het is de eerste Europese stad op het vasteland waar de taxidienst Uber van start gaat. Nu is Uber alleen nog operationeel in de VS en in Londen. De app maakt het mogelijk om snel een auto met privéchauffeur te bestellen, waarbij de kwaliteit beter zou moeten zijn dan wanneer je in een willekeurige taxi stapt. In Amsterdam waren al meerdere alternatieven voor taxi-apps zoals TaxiID en TXXI. Het meest recente initiatief was van Connexxion, die met de app Cabster ook een landelijke taxidienst met app is begonnen. Dit zijn echter lokale initiatieven, terwijl Amerikaanse toeristen misschien wat sneller geneigd zullen zijn om de Uber-app te gebruiken omdat ze die al kennen uit hun eigen stad.

uber taxiUber is een Amerikaanse start-up die een jaar geleden een vierde financieringsronde afrondde en daarmee 37 miljoen dollar binnenhaalde. In tien grote Amerikaanse steden kun je al in de Uber-taxi stappen. Wel is Uber in een aantal steden in de problemen gekomen, wegens het aanbieden van taxi’s zonder vergunning. In San Francisco is de dienst echter zeer succesvol en zijn de gebruikers niet zomaar klant, maar dragen ze hun enthousiasme ook uit als fan.

De komst van Uber is af te leiden uit een Twitter-bericht en een vacature voor een Operations & Logistics Manager, die gevestigd zal zijn in Amsterdam. Een tijdstip wordt nog niet genoemd.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • Joop Passchier
  1 year

  Ah, net zoiets als http://www.cabster.nl dus…

  Antwoord Quote

 • @Joop Passchier: volgens mij is het niet vergelijkbaar. Waar het Uber om gaat is een vaste Quality of Service te leveren, tegen een vooraf onbekende prijs. Dus als het regent om 5 uur ‘s middags op vrijdag en je moet naar Schiphol, krijg je nog steeds binnen een paar minuten een taxi, alleen ligt de prijs dan hoger. Dus eerder een black-cab dan een yellow-cab service om in US termen te spreken.

  Antwoord Quote

 • Berry
  1 year

  Mooi kan ik eindelijk mijn $20 uber ride credits uitgeven!

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Is Parijs geen vasteland dan ? ;)

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.