Tapewijzer: leer je enkel tapen met een iPhone-app

· Gonny van der Zwaag

tapewijzerDoor preventief je enkel te tapen, heb je minder kans op sportblessures. De app Tapewijzer legt uit hoe dat moet. Nu denk je misschien: een rol verband om mijn enkel wikkelen lukt iedereen, maar Tapewijzer heeft een sportfysiotherapeut van het Sportmedisch Centrum van de KNVB ingehuurd om het voor eens en altijd goed uit te leggen. Er zijn namelijk twee methoden die je kunt gebruiken. Beide worden uitgelegd in een stappenplan met foto’s en in video’s.

Voor het omwikkelen van je enkel krijg je natuurlijk het advies om Leukotape van BSN Medical te gebruiken, de opdrachtgever van de app. Maar met een rol verband of sporttape van de voordeeldrogist lukt het ook. BSN maakte eerder de app Wondwijzer uit, met allerlei informatie over wondverzorgingsproducten en uitleg welk product je bij een bepaald soort wond moet gebruiken.

Downloaden: Tapewijzer (gratis)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!