Tafels oefenen HD: leren vermenigvuldigen op de iPad

· Bart Breij

Tafels oefenen HD header tafels leren iPadHet is stampwerk, maar je moet het wel even onder de knie krijgen. De nieuwe iPad-app Tafels oefenen HD van ontwikkelaar Junior Einstein zorgt ervoor dat kinderen de tafels uiteindelijk kunnen stampen. Of anders gewoon het antwoord op een vraag weten. De applicatie geeft les tot de tafel van 12 en heeft maar liefst acht verschillende soorten oefeningen per tafel. Wie goed scoort, wordt beloond met een prijzenkast vol stickers.

Het stamp- en leerwerk kom je tegen in het tabblad Leren, maar het zijn echt de oefeningen waarin Tafels oefenen HD uitblinkt. De acht soorten opdrachten zijn verdeeld in vijf categorieën moeilijkheden, aangeduid met één tot vijf groen-gele bolletjes. De makkelijkste opgave omvat meerkeuzevragen, daarna moeten kinderen invullen wat er in de vlek staat, moet een tafelsom worden bedacht bij een resultaat en de moeilijkste: moet een tafel bij een deeltafel worden gezocht. De applicatie geeft op allerlei manieren feedback dat het goed gaat. Bij tien goede antwoorden achter elkaar, is de beloning meteen een sticker voor de prijzenkant, waar een apart scherm voor wordt getoond.

Tafels oefenen HD leren met vlekkenDe überopgave dan Tafels oefenen HD schuilt in het hoofdmenu in het vak van gekleurde blokjes achter de 1 tot en met 12. Die gooit alle geleerde tafels bij elkaar via opnieuw de verschillende soorten opgaven. Als alle oefeningen op dat niveau zijn gehaald, kan je daadwerkelijk stellen dat je tafels onder de knie hebt. Iets om naartoe te werken.

Tafels oefenen HD is een verzorgde en leuke iPad-app met al haar opdrachten die je met een beetje goede wil ook kan betitel als spelletjes. Maar het is natuurlijk niet de enige app in zijn soort. Met de artikeltag Tafels stuit je op in ieder geval drie alternatieven die we eerder hebben besproken.

Downloaden: Tafels oefenen HD (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.