SynchroCam: maak 3D-foto’s met twee iPhone-camera’s

· Gonny van der Zwaag

synchrocam iphoneEr zijn al smartphones te koop die 3D-foto’s kunnen maken. Ze doen dat met twee camera’s die naast elkaar zijn geplaatst en die door speciale meegeleverde 3D-software worden samengevoegd. Op de iPhone was dat nog niet mogelijk, omdat er aan de achterkant maar één camera zit. maar gelukkig is er nu een app waarmee het wel kan: SynchroCam. Deze app gebruikt de camera’s van twee iOS-apparaten om een stereo-foto te maken. Beide foto’s worden samengevoegd tot een animated GIF, waardoor een grappig 3D-effect ontstaat. Je moet twee dezelfde iOS-apparaten gebruiken, bijvoorbeeld twee iPhone 4’s. Anders ontstaat er verschil in kleur en beeldkwaliteit, met als resultaat een 3D-foto die niet zo mooi gelukt is.

synchrocamOm een geslaagde foto met SynchroCam te maken houd je de twee iPhones naast elkaar, onder dezelfde hoek. De positie van waaruit het object gefotografeerd wordt verschilt een paar centimeter, net zoals twee ogen ook een paar centimeter van elkaar verwijderd zijn, zodat je ruimtelijk kunt zien. Synchrocam voegt de twee beelden samen, waarbij de ene iPhone het hoofdapparaat is en de andere iPhone als hulpje fungeert. De app is gratis, dus grappig om eens te proberen.

Downloaden: SynchroCam (gratis)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!