SynchroCam: maak 3D-foto’s met twee iPhone-camera’s

12 mei 2012, 14:37 · Gonny van der Zwaag

synchrocam iphoneEr zijn al smartphones te koop die 3D-foto’s kunnen maken. Ze doen dat met twee camera’s die naast elkaar zijn geplaatst en die door speciale meegeleverde 3D-software worden samengevoegd. Op de iPhone was dat nog niet mogelijk, omdat er aan de achterkant maar één camera zit. maar gelukkig is er nu een app waarmee het wel kan: SynchroCam. Deze app gebruikt de camera’s van twee iOS-apparaten om een stereo-foto te maken. Beide foto’s worden samengevoegd tot een animated GIF, waardoor een grappig 3D-effect ontstaat. Je moet twee dezelfde iOS-apparaten gebruiken, bijvoorbeeld twee iPhone 4′s. Anders ontstaat er verschil in kleur en beeldkwaliteit, met als resultaat een 3D-foto die niet zo mooi gelukt is.

synchrocamOm een geslaagde foto met SynchroCam te maken houd je de twee iPhones naast elkaar, onder dezelfde hoek. De positie van waaruit het object gefotografeerd wordt verschilt een paar centimeter, net zoals twee ogen ook een paar centimeter van elkaar verwijderd zijn, zodat je ruimtelijk kunt zien. Synchrocam voegt de twee beelden samen, waarbij de ene iPhone het hoofdapparaat is en de andere iPhone als hulpje fungeert. De app is gratis, dus grappig om eens te proberen.

Downloaden: SynchroCam (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

15 reacties

 • Chris
  2 years

  iOS 5 only….

  Antwoord Quote

 • GmK
  2 years

  ios5 only? oh nooo! what will we do now???!?!

  Antwoord Quote

 • an1lo
  2 years

  Hmm that’s not fair for iOS 4. Maybe we should speak dutch right now :)

  Antwoord Quote

 • Erelid
  2 years

  Ja,….helemaal zinloos als het alleen maar OS5 ondersteund….

  Antwoord Quote

 • Stinger
  2 years

  Nutteloos omdat je 2 iDevices nodig hebt…

  Antwoord Quote

 • @Stinger: Ben ik niet helemaal met je eens. Een speciale 3D-telefoon met twee backcamera’s kopen om dit soort foto’s te maken is natuurlijk overkill. Dan kun je beter op momenten dat je 3D-foto’s wilt maken even samen met een vriend gaan zitten.

  Antwoord Quote

 • Raoul
  2 years

  Heeft het andere toestel ook deze app nodig?

  Antwoord Quote

 • lb
  2 years

  Ik heb het zojuist geprobeerd met 2x iphone 4 maar het 3d effect valt wel behoorlijk tegen. De app doet het verder prima.

  @Raoul: ja moet op beide apparaten staan maar het is gratis he ;-)

  Antwoord Quote

 • Saartje
  2 years

  Nou dan maar een reactie van iemand die het heeft uitgeprobeerd. Hihi. Valt een beetje tegen; je krijgt NIET een beeld dat er 3D uitziet. Maar een animated GIF van 2 foto’s die toevallig dicht bij elkaar zijn genomen. Zou je dus ook met 1 IOS device kunnen maken; je neemt 2 foto’s en maakt er een animated gif van. Voordeel je kunt dan maar dan 2 foto’s maken en dan wordt de animatie pas interessant. Nu 2 foto’s achter elkaar geplakt waar je de animatie snelheid nog van kan aanpassen.

  @Raoul: Yep! Wat wel grappig is, is dat je alleen op je host camera hoeft af te drukken. Andere foto wordt dan gemaakt via de koppeling die de app opzet met je 2e iOS device. Ik gebruikte een iPhone 4s en iPhone 4, allebei laatste IOS versie 5.1.1.

  Antwoord Quote

 • djofvrie
  2 years

  Resultaat Valt mij heel erg tegen! Erg jammer :( inderdaad gewoon twee foto’s die de na elkaar afspeelt in een plaatje. Weinig 3d idee aan!

  Antwoord Quote

 • plo
  2 years

  Helemaal niks nie 3d !!! Gewoon shit !

  Antwoord Quote

 • Laurens
  2 years

  Waardeloos resultaat!
  Bespaar je de moeite van het downloaden..!

  Antwoord Quote

 • Bart
  2 years

  Nou bij mij werkt het niet alle 2 de iPhone’s hebben ios 5 maar het lijkt niet eens op 3D.. Het lijkt bij mij meer op een foto met HELE slechte kwaliteit…!!!!!!!

  Antwoord Quote

 • evl
  2 years

  Just used it with 2 iphones 4s.it doest give a 3d effect. Was a waste of time

  Antwoord Quote

 • Anonymous
  2 years

  +100 voor iOS5 en hoger.
  Je kan toch gewoon upgraden.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.