Swing King van Chilligo: rondslingeren en sterren verzamelen

· Gonny van der Zwaag

swing king ipad
Ben je uitgespeeld met games als Cut The Rope en Angry Birds, dan is de nieuwe game Swing King van Chillingo misschien net wat je nodig hebt. Dit puzzelspel met zwaartekracht bevat 92 levels waarbij je steeds een ander probleem moet oplossen. Op de achtergrond speelt een liefdesverhaal over een koning en een kikkerkoningin. Een boosaardig monster steelt de sterren, waarna de koningin verdrietig wordt en de koning erop uittrekt met zijn vliegende eenhoorn om de sterren weer terug te halen.

Het brengt hem naar vier werelden, elk met zo’n 20 levels. In elk level is een eindbaasgevecht aanwezig, maar voordat je daaraan toekomt zul je eerst voldoende sterren in elk level moeten verzamelen. De koning hangt in elk level aan een touwtje en moet op een bepaalde manier naar het eindpunt komen, waarbij hij alle sterren meepakt. Je moet daarbij rekening houden met de zwaartekracht. Het klinkt op het eerste gezicht een beetje als Cut The Rope, omdat er iets aan een touwtje bungelt. Maar in dit geval moet je niet op tijd touwen doorsnijden of hulpmiddelen aantikken, maar trek je een lijn met je vinger op het scherm. Op dat punt lijkt de game wat meer op Angry Birds, waarbij je ook met je vingers vooraf het traject tekent. Toch is de speelwijze bij Swing King weer heel anders, want de koning kan alleen bepaalde punten vastpakken. Ondertussen komen er plakkerige balletjes, schuivende panelen en kanonnen langs. Je hebt te maken met roze wolken, donkere wouden en knalgroene jungles. Je pakt regelmatig de bokshandschoen op om een gat in de muur te slaan, zodat je verder kan. Swing King heeft grappige wezens met kleurrijke achtergronden en toont z’n scores op Game Center.

Downloaden: Swing King (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

swing king

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.