SWARM: nieuwe iPad-game combineert Super Monkey Ball met spannend verhaal

25 november 2012, 12:40 · Gonny van der Zwaag

swarm-ipadSWARM is een nieuwe game van E4, een onafhankelijke groep gameontwikkelaars uit het Amerikaanse Maryland. Twee YouTube-filmpjes leggen uit wat we kunnen verwachten, als de game later dit jaar beschikbaar komt. Het draait om een rollende bal, die je over een parcours moet sturen. Zoiets hebben we sinds Super Monkey Ball wel eens vaker gezien, maar E4 denkt er wat nieuws aan toe te hebben gevoegd. Ze combineren de traditionele balrollers die je met de accelerometer bedient met een karakter-platformspel en achtervolgingen.

Hoofdfiguur HotRod is een balletje, die door een misverstand met de politie van BALL-timore wordt achtervolgd door een zwerm robo-cops. Hoofdfiguur HotRod moet de stad zien te redden en gaat daarvoor op avontuur in verschillende omgevingen, zoals een stad en een jungle. Ondertussen heb je te maken met meerdere karakters, probeer je zo snel mogelijk een parcours af te lopen en los je zwaartekrachtpuzzels op. Je gaat bijna denken dat ze iets teveel spelideeën erin hebben willen stoppen.

In de praktijk betekent het dat je de iPad moet kantelen om de rollende bal door een parcours te sturen. Je pakt ondertussen muntjes mee en probeert de zwerm vijanden te ontlopen. Je springt naar verschillende niveau’s, komt diverse halfpipes tegen die aan een skateboard-game doen denken en moet zorgen dat je op tijd bij de finish bent.

In bijgaande YouTube-filmpjes geeft E4 een preview van de game. SWARM komt in december van dit jaar beschikbaar op iPad en Android. Liever Super Monkey Ball spelen op je iPad? Die kun je nu al vinden in de App Store.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

1 reactie

 • 1 year

  Gonny,

  Thank you very much for your great article and especially your interest in SWARM! It has absolutely been a labor of love sometimes hate ;) over the past several months as we’ve striven to bring the vision to life. We are soooooo close!

  We are REALLY LOOKING forward to seeing people play it!

  Cheers!

  Bill

  E4 Software
  @e4software

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.