SuperSafe voor iPhone: data beveiligd opslaan in Nederlandse kluis-app

supersafeDe Nederlandse verzekeraar InShared heeft de app SuperSafe laten maken, die niet alleen voor eigen klanten is bedoeld Met SuperSafe kun je je vertrouwelijke gegevens opslaan in een digitale kluis. Je maakt een foto van je waardevolle spullen, zoals je rijbewijs of bankpassen en hebt daarna alles bij de hand. Alle informatie is versleuteld en wordt lokaal opgeslagen. Zonder je persoonlijke code krijgt niemand toegang tot je gegevens. Als je het teveel werk vindt om alle nummers in te voeren kun je ook foto’s maken van bankpassen of je paspoort. De gegevens die je maakt verschijnen niet in je fotorol, maar zijn alleen via de app te raadplegen. Ook gegevens die je lastig kunt terugvinden kun je makkelijk op deze manier opslaan, zoals je WOZ-waarde en je BSN-nummer.

De app bevat standaard al een aantal kluisjes, maar je kunt ook zelf een kluisje aanmaken voor een bepaald type gegevens, zoals je medische gegevens of wachtwoorden. Eventueel kun je een backup van de SuperSafe-gegevens maken en opslaan op de computer thuis, maar die gegevens zijn – in tegenstelling tot de app – niet beveiligd. Om toegang te krijgen tot de gegevens hoef je nog maar één code te onthouden.

supersafe iphoneSuperSafe is natuurlijk geen unieke app, want er zijn via de App Store al diverse wachtwoordapps te krijgen, zoals 1Password. Het verschil is dat SuperSafe gratis is en een grappige interface met kluisjes heeft. De app is gemaakt door Sharewire.

Downloaden: SuperSafe (gratis)

Door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het pas verschenen boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in januari dagelijks over een andere sport- of gezondheidsapp op Fithacking.nl

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Fout ontdekt? Meld het ons!