SuperSafe voor iPhone: data beveiligd opslaan in Nederlandse kluis-app

15 april 2011, 20:11 · Gonny van der Zwaag

supersafeDe Nederlandse verzekeraar InShared heeft de app SuperSafe laten maken, die niet alleen voor eigen klanten is bedoeld Met SuperSafe kun je je vertrouwelijke gegevens opslaan in een digitale kluis. Je maakt een foto van je waardevolle spullen, zoals je rijbewijs of bankpassen en hebt daarna alles bij de hand. Alle informatie is versleuteld en wordt lokaal opgeslagen. Zonder je persoonlijke code krijgt niemand toegang tot je gegevens. Als je het teveel werk vindt om alle nummers in te voeren kun je ook foto’s maken van bankpassen of je paspoort. De gegevens die je maakt verschijnen niet in je fotorol, maar zijn alleen via de app te raadplegen. Ook gegevens die je lastig kunt terugvinden kun je makkelijk op deze manier opslaan, zoals je WOZ-waarde en je BSN-nummer.

De app bevat standaard al een aantal kluisjes, maar je kunt ook zelf een kluisje aanmaken voor een bepaald type gegevens, zoals je medische gegevens of wachtwoorden. Eventueel kun je een backup van de SuperSafe-gegevens maken en opslaan op de computer thuis, maar die gegevens zijn – in tegenstelling tot de app – niet beveiligd. Om toegang te krijgen tot de gegevens hoef je nog maar één code te onthouden.

supersafe iphoneSuperSafe is natuurlijk geen unieke app, want er zijn via de App Store al diverse wachtwoordapps te krijgen, zoals 1Password. Het verschil is dat SuperSafe gratis is en een grappige interface met kluisjes heeft. De app is gemaakt door Sharewire.

Downloaden: SuperSafe (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

21 reacties

 • Cris
  3 years

  Worden deze gegevens op een server opgeslagen?

  Antwoord Quote

 • Pamas
  3 years

  Ik gebruik DataInherit, zal deze ook ff proberen.

  Antwoord Quote

 • Peabz21
  3 years

  Origineel geplaatst door Cris
  Worden deze gegevens op een server opgeslagen?

  Als je eerst even alles leest voordat je vraagt.

  Antwoord Quote

 • Tom
  3 years

  Hij is gratis, heeft een grappige interface en is ook nog eens gratis! Beetje dubbelop, vind je niet?
  (Red.) Tekst aangepast.

  Antwoord Quote

 • Sjappie
  3 years

  Safe!? Dacht het niet. In ~5 minuten met iFile alle fototjes gevonden

  Antwoord Quote

 • Paul538
  3 years

  Tja, de gegevens worden (dus) ‘lokaal’ opgeslagen. Heb toch mijn bedenkingen. Vraag aan een systeembeheerder of hij toegang heeft tot je gegevens. Vermoedelijk zal hij ‘nee’ antwooden. JA dus. Systeembeheerders hebben overal toegang toe (is mijn ervaring). Ik houd het nog maar even bij m’n ‘eigen apps’…

  Antwoord Quote

 • @pple_nerd
  3 years

  Als het met iFile al toegankelijk is… Dan is het zeker niet safe.. Tis dan ongecodeerd

  Antwoord Quote

 • Peter
  3 years

  @Sjappie: Waarschijnlijk versleuteld, als in je hebt een (cijfer) sleutel nodig om de app te openen…

  Antwoord Quote

 • softijs
  3 years

  Je kan zowiezo niks bewaren wat je later terug wil zien op je iPhone want dan komt apple weer met hun eeuwige updates en dan ben je alles weer kwijt of je moet herstellen of whatever vroeger zo vaak meegemaakt begin er niet meer aan je raakt het gewoon kwijt punt

  Antwoord Quote

 • Rufus den Zeeperd
  3 years

  @Softijs
  Jouw verhaal klopt wellicht maar is dan wel een uitzondering – de meeste datapartities van apps overleven app-updates en restores.

  Antwoord Quote

 • R.K.
  3 years

  Zo heb ik al jaren een tekstblad gewoon opgeslagen in dropbox. Deze kan ik op mijn iphone ook in zien en dropbox is beveiligd met een pin code. Werkt perfect.

  Antwoord Quote

 • Bart
  3 years

  Bij mij al 4 x vastgelopen Verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Nu verwijderd.

  Antwoord Quote

 • 3 years

  @Sjappie: Zou je contact met ons kunnen opnemen op supersafe@sharewire.net? We zouden graag willen weten wat je precies bedoelt met je comment over iFile.

  Dank alvast!

  -Sharewire

  Antwoord Quote

 • Peter
  3 years

  Is er niet een video ergens over hoe die werkt?

  Antwoord Quote

 • @pple_nerd
  3 years

  Origineel geplaatst door Sharewire
  @Sjappie: Zou je contact met ons kunnen opnemen op supersafe@sharewire.net? We zouden graag willen weten wat je precies bedoelt met je comment over iFile.Dank alvast!-Sharewire

  Misschien ook interessant voor de rest: iFile kun je downloaden in de Cydia store, mits je een jailbreak hebt, en kan je zelf je bestanden beheren inclusief systeem bestanden.
  Als het met uw programma werkelijk eenvoudig opgeslagen wordt, zal dit ook eenvoudig te bekijken zijn zoals in iFile die alle afbeelding en tekstebestanden kan weergeve/bewerken. Dit is geen hack of illegaal content.

  Antwoord Quote

 • 3 years

  @@pple_nerd: Dank, maar dit is bekend. En ja, de foto’s kunnen als bestand worden opgevraagd. Maar deze bestanden zijn nog steeds encrypted, dus de foto kan niet worden bekeken zonder de decryptie sleutel. En deze sleutel is niet met iFile op te vragen. Alle teksten (bv passwords) worden overigens ook niet als apart bestand bewaard.

  Als het je wel lukt de foto’s buiten de app om te bekijken met een jailbroken device horen we dat graag via supersafe@sharewire.net.

  -Sharewire

  Antwoord Quote

 • 3 years

  Voor alle gebruikers. Sharewire kan bevestigen dat ook de foto’s veilig worden opgeslagen op de device. Ook voor jailbroken devices, ook via iFile. Bestanden zijn te zien, dat is normaal (alles is een bestand uiteindelijk). Maar de data in de bestanden is encrypted en veilig.

  Overigens moet je natuurlijk wel een foto maken vanuit de app. Als je een foto kiest uit de library en deze in je kluis zet staat ie logischerwijs nog wel in je library ;-)

  Mocht iemand toch beweren de gegevens te kunnen achterhalen (wat wij dus niet geloven), neem dan contact met ons op via supersafe@sharewire.net en vertel het ons. Je ontvangt (als je gelijk hebt) een fles champagne en wij zullen direct een update uitbrengen!

  -Sharewire

  Antwoord Quote

 • cris
  3 years

  @Peabz21 vriendelijkheid staat zeker niet in jouw agenda.

  Ik heb supersafe weer verwijderd omdat ik het niet vertrouw. De code om er in te komen is waardeloos en in mij
  ogen niet veilig genoeg!

  Antwoord Quote

 • Peter
  3 years

  Ik vind de leuke kluisjes onhandig. Met verschillende bankpassen moet ik raden in welk kluisje ik moet kijken 
  Da’s niet handig. Ik hou het bij 1Password.

  Antwoord Quote

 • Guillaume
  3 years

  Met veel enthousiatme gedownload maar helaas loopt alleen maar vast … Het enige wat werkt is uit en aanzetten ….. Dus werkt niet …. Jammer !!!!

  Antwoord Quote

 • kaatje
  3 years

  Het idee is leuk en handig,vooral als je op reis bent, beetje jammer dat hij vast loopt zonder klaar te zijn (*&(&*%^%^#^$#

  Iemand ervaring mee, moet ik weer opnieuw beginnen of blijft alles bewaard???

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.