Superbrothers: Sword & Sworcery 1 jaar oud, tijdelijk afgeprijsd

· Bastiaan Vroegop

Sword & SworceryDe indie-game Sword & Sworcery wist een jaar geleden veel iPhone-bezitters te verbazen. Om het 1-jarige jubileum van het spel te vieren, heeft de ontwikkelaar zowel de iPhone-versie als de universele variant tijdelijk flink in prijs verlaagd. Op de website van de makers wordt ook gehint naar een mogelijke Retina-versie voor op de iPad.

Sword & Sworcery combineert beeld en muziek om je een soms erg abstract avontuur te laten beleven. Je loopt door een wereld, draait je iPhone om tegen vijanden te vechten en kunt ieder gesproken woord in de game met een druk op een knop op Twitter delen. Op sommige punten moet je het spel zelfs een paar dagen opzij leggen, omdat de maan goed in de lucht moet staan. Deze bijzondere benadering zorgde ervoor dat het iPhone-spel in prijzen werd beladen.

Eigenlijk is Sword & Sworcery pas op 23 maart een jaar oud. Toch heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen om het vandaag alvast te vieren. Wij vermoeden dat dit alles te maken heeft met de derde generatie iPad, die op de 23e in onder andere Nederland te koop is. Het zal rond die datum moeilijk zijn om nog in de schijnwerpers te staan.

Downloaden: Superbrothers: Sword & Sworcery EP Micro (€0,79, normaal €2,39)
Downloaden: Superbrothers: Sword & Sworcery EP (universeel, €1,59, normaal €3,99)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.