Superbrothers: Sword & Sworcery 1 jaar oud, tijdelijk afgeprijsd

·

Sword & SworceryDe indie-game Sword & Sworcery wist een jaar geleden veel iPhone-bezitters te verbazen. Om het 1-jarige jubileum van het spel te vieren, heeft de ontwikkelaar zowel de iPhone-versie als de universele variant tijdelijk flink in prijs verlaagd. Op de website van de makers wordt ook gehint naar een mogelijke Retina-versie voor op de iPad.

Sword & Sworcery combineert beeld en muziek om je een soms erg abstract avontuur te laten beleven. Je loopt door een wereld, draait je iPhone om tegen vijanden te vechten en kunt ieder gesproken woord in de game met een druk op een knop op Twitter delen. Op sommige punten moet je het spel zelfs een paar dagen opzij leggen, omdat de maan goed in de lucht moet staan. Deze bijzondere benadering zorgde ervoor dat het iPhone-spel in prijzen werd beladen.

Eigenlijk is Sword & Sworcery pas op 23 maart een jaar oud. Toch heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen om het vandaag alvast te vieren. Wij vermoeden dat dit alles te maken heeft met de derde generatie iPad, die op de 23e in onder andere Nederland te koop is. Het zal rond die datum moeilijk zijn om nog in de schijnwerpers te staan.

Downloaden: Superbrothers: Sword & Sworcery EP Micro (€0,79, normaal €2,39)
Downloaden: Superbrothers: Sword & Sworcery EP (universeel, €1,59, normaal €3,99)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

4 reacties

 1. door Frank

  Helaas al (2x) uitgespeeld want het was echt een heel tof spel om te spelen.

  Kan natuurlijk ook omdat vanaf de 22ste Angry Birds Space uitkomt en dat zal deze aanbieding misschien onder sneeuwen. Waar de dev. natuurlijk niet op hoopt.

  Beantwoorden Quote

 2. door D-vid

  wat is het verschil tussen de twee versie’s ? Ik lees dat er bij de eerste link MICRO staat en nu € 0,79 kost en de andere staat niks en is € 1,59?

  Beantwoorden Quote

 3. door iMe

  Origineel geplaatst door D-vid
  wat is het verschil tussen de twee versie’s ? Ik lees dat er bij de eerste link MICRO staat en nu € 0,79 kost en de andere staat niks en is € 1,59?

  De micro versie is alleen voor de iPhone terwijl de duurdere versie een universeel app is. Dus mocht je het spelletje ook op je iPad spelen dan zou ik voor de universele versie gaan.

  Beantwoorden Quote

 4. door Patrick

  Zo he, die aanbieding was dan wel heel erg kort, de HD versie kost nu alweer 3,99
  To bad, geen uren op de bank voor mij.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.