Studybuddy is eerste gefinancieerde app van SellanApp

· Gonny van der Zwaag

studybuddyStudybuddy is de eerste app die de financiering via SellanApp rond heeft gekregen. Voor het maken van de app was maar $1825 nodig, die door 11 mensen bijeen is gebracht. Studybuddy zal de komende weken worden gebouwd en is gericht op het beter kunnen studeren voor examens. Aan de hand van foto’s en teksten kun je de stof erin stampen. Vorige week publiceerden we op iPhoneclub nog een interview met SellanApp, toen de dienst in betafase van start ging.

Sindsdien hebben zich meer dan 1.000 gebruikers aangemeld voor de publieke beta. Het visuele studiehulpmiddel zal voor €0,89 zonder in-app aankopen en zonder reclame worden aangeboden. Bij Studybuddy is het niet meer mogelijk om op de rijdende trein te springen. Maar er zijn bij SellanApp nog genoeg andere ideeën waarin je kunt investeren, bijvoorbeeld een app om de kwaliteit van koffie te bepalen (Good Coffee) of een app die automatisch het noodnummer belt als je een ongeval in de auto krijgt (iSave). Het idee van SellanApp werkt als volgt: je doet als investeerder mee voor een bepaald bedrag, waarbij je ook 5 dollar kunt inleggen. De bedenker heeft een bepaald aantal dagen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zodra er een ontwikkelaar is gevonden die het idee wil uitvoeren gaat het project van start. Vind je de ideeën die tot nu toe zijn aangedragen nog wat matig, dan ligt de bal bij jou: je kunt zelf ook ideeën aandragen en via SellanApp laten realiseren. Investeerders zorgen dat het idee gerealiseerd kan worden en krijgen ook nog een percentage van de omzet als de app een succes wordt.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.