Street View-app maakt straatbeelden toegankelijk via Apple Maps

· Gonny van der Zwaag

street viewApple’s eigen kaartenapp heeft geen Steet View. De los verkrijgbare Google Maps-app heeft het wel, maar heeft de functie wat verstopt: je moet eerst een locatie opzoeken, daarna op een pin tappen, een detailpagina bekijken, op een foto tappen en als je geluk hebt krijg je daarna de Street View-weergave te zien. Dat kan makkelijker, via een apart verkrijgbare app Street View, die dit weekend verscheen.

Toch vergt ook deze app nogal wat stappen, voordat je de straat in kwestie te zien krijgt. Vanuit de Apple Maps-applicatie tap je op de routenavigatieknop (rechtsboven). Je tikt bij de bestemming het adres in dat je via Street View wilt bekijken. Daarna tik je op de knop om een OV-route te plannen en vervolgens tik je op de knop om een route te plannen (rechtsboven). De app laat nu een lijst met apps van derden zien, waarmee je routes kunt plannen. Street View staat ertussen, als je de app voor €0,89 hebt gekocht. Nog eenmaal op de routeknop tikken en je krijgt de locatie via de app Street View te zien. Toegegeven, dat zijn nogal wat stappen. Maar het is de enige manier om op dit moment Apple Maps met Street View te combineren.

De app Street View biedt overigens ook integratie met de app Waarheen?, een app waarmee je allerlei handige locaties in de buurt kunt zoeken. Je kunt ook locaties opzoeken op basis van adressen uit je contactenlijst. Street View is ook te gebruiken op ruim 300 locaties binnenshuis, bijvoorbeeld in musea en winkelcentra die met Google-technologie in kaart zijn gebracht. Voordat er echter misverstanden over ontstaan: de app Street View is géén officieel product van Google, het heeft alleen dezelfde naam als Google’s straatweergave en het maakt er ook gebruik van.

Downloaden: Street View (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.