Strike Knight: gratis bowlinggame voor de iPhone

· Gonny van der Zwaag

strike knight iphoneBackflip Studios heeft de game Strike Knight uitgebracht, een bowlinggame dat wel een beetje op sjoelen lijkt. In plaats van een bowlingbal gebruik je een platte schijf. In de jaren ’80 en ’90 waren dit soort mini-bowlingbanen in speelhallen te vinden (een voorbeeld is hier te zien). Backflip Studios werd eerder bekend door de game Paper Toss, waarbij je propjes papier in een prullenmand moet gooien.

Net als bij een echte bowlingbaan gaat het erom een strike te maken. Het gaat daarbij niet alleen erom zoveel mogelijk kegels om te gooien, maar je moet dit ook op het juiste moment doen.

strike knight

In de game is gezorgd voor een sfeer alsof je in een bar bent. Behalve de Strike Knight-bowlingbaan is er op het startscherm ook een dartbord te zien. Er zijn twee spelvarianten: single player of multiplayer met maximaal 4 mensen (via Pass & Play). In beide gevallen moet je proberen een strike of spare te maken op het moment dat de hoogste nummers boven het speelveld zichtbaar zijn. Lukt het niet om alles in één keer om te gooien, dan krijg je alleen punten uitgekeerd voor het aantal kegels dat je hebt omgegooid. Dankzij Plus+ kun je je scores online publiceren.

Strike Knight is gratis verkrijgbaar, voorzien van advertenties. Via een In App Purchase kun je voor $0,99 de advertenties laten weghalen.

Downloaden: Strike Knight (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.