Spotify laat Facebook-verplichting in Nederland vallen

·

SpotifyJe hebt niet langer een Facebook-account nodig om je bij muziekdienst Spotify aan te melden. Dit na ophef in onder andere Duitsland en de Verenigde Staten, waar eerder al de Facebook-verplichting werd gedropt in navolg van protesten.

Het opheffen van de Facebook-verplichting werd ontdekt door NU.nl. Registreren via Facebook is wel nog steeds prominent in beeld op de registratiepagina. Om zonder je Facebook-account te registreren moet je onderaan de pagina op de link ‘Maak een account aan met mijn e-mailadres’ drukken, terwijl daarboven uitgebreid de optie om met Facebook te registreren wordt beschreven. In de Nederlandse voorwaarden van Spotify zou Facebook nog steeds als verplichting staan vermeld.

Het registreren voor Spotify via Facebook was een bezwaar voor veel mensen, omdat Spotify automatisch toegang krijgt tot persoonlijke informatie. Daarnaast wordt afgespeelde muziek automatisch gedeeld via de tijdlijn van gebruikers.

Veel iPhone-applicaties laten je ook registreren via je Facebook-account. Niet iedere gebruiker is daar even blij mee, omdat het niet altijd duidelijk is wat een ontwikkelaar doet met de door Facebook gedeelde informatie. Daar staat tegenover dat een registratie via Facebook vaak veel sneller is. Je hoeft immers niet met de hand je accountinformatie in te vullen.

Downloaden: Spotify (gratis)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

16 reacties

 1. door Daejji

  Gelukkig maar, natuurlijk ook belachelijk dat dat moest.

  Beantwoorden Quote

 2. door Dennis

  Idd belachelijk je kan iemand niet verplichten om van een sociaal netwerk lid te worden, Zijn zat mensen die dit niet willen ik heb er geen problemen mee maar ken er paar die het nog niet willen.

  Beantwoorden Quote

 3. door Rob

  Dat was voor mij als muziekliefhebber DE reden om het niet te doen. Ik vind dat mensen veel te makkelijk denken over het delen van allerlei persoonlijk info terwijl dat voor de dienst geen enkel nu heeft anders dan commerciele doeleinden.
  Informatie is geld waard, je zou denken dat na de opkomst van Google mensen dat wel beseffen maar niets is minder waar.

  Beantwoorden Quote

 4. door Mike

  Gebruik gewoon grooveshark, veel beter geen reclame en net zoveel muziek :)

  Beantwoorden Quote

 5. door Dennis

  @Mike: En nog een plus punt niet betalen ik heb geen zin om voor online muziek te betalen, Ik luister of radio of me eigen muziek die toch op me ipod al staat 1433 nummers ik heb dit niet nodig :P.
  Verder heb ik liever me muziek uit itunes dan dat ik zelf moet verzinnen wat ik ga luisteren, Ik ben geen expert met namen van nummers/artiesten onthouden :P

  Beantwoorden Quote

 6. door Errornl

  @Dennis: Oh ja, want in je itunes bibliotheek kwam alles aanvlieg en vond je het ook mog leuk? Je hebt daar toch ook gekozen welke nummers je erin wilt?

  Beantwoorden Quote

 7. door Edwin ®

  Ik begrijp het probleem niet helemaal. (Prima dat facebook niet hoeft, helemaal voor)
  Heb zelf spotify zonder facebook. Al een hele tijd. Dan moet dat voor anderen toch ook kunnen?
  #hebikietsgemist?

  Beantwoorden Quote

 8. door Johan

  Muziek delen kan je ook uitzetten…

  Beantwoorden Quote

 9. door SnijdeA

  Origineel geplaatst door Mike
  Gebruik gewoon grooveshark, veel beter geen reclame en net zoveel muziek

  The iOS application is only available on Jailbroken phones. We apologize for the inconvenience.

  Beantwoorden Quote

 10. door Mook

  Ik maak al een hele lange tijd gebruik van spotify zonder FB.

  Beantwoorden Quote

 11. door andres

  Hoe kun je streamen?:)

  Beantwoorden Quote

 12. door Whistler

  Spotify was altijd beschikbaar zonder Facebook account. Na de intensieve samenwerking met Facebook werde een FB pas verplicht. Iedereen die al een account had kon/kan daar nog steeds mee inloggen

  Beantwoorden Quote

 13. door benBen

  Zou mooi zijn als mensen die aan de FB inlog vastzitten… nu ook zonder een account aan kunnen maken? kan er niets over vinden

  Beantwoorden Quote

 14. door *BEAR*

  @Dennis: volgens mij snap jij het niet helemaal kerel :-(

  Beantwoorden Quote

 15. door Privacy

  @benBen: Ja ik wil ook ont FB’en

  Beantwoorden Quote

 16. door Snr

  Geldt dit ook voor Belgie?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.