Spotify laat Facebook-verplichting in Nederland vallen

07 september 2012, 11:33 · Bastiaan Vroegop

SpotifyJe hebt niet langer een Facebook-account nodig om je bij muziekdienst Spotify aan te melden. Dit na ophef in onder andere Duitsland en de Verenigde Staten, waar eerder al de Facebook-verplichting werd gedropt in navolg van protesten.

Het opheffen van de Facebook-verplichting werd ontdekt door NU.nl. Registreren via Facebook is wel nog steeds prominent in beeld op de registratiepagina. Om zonder je Facebook-account te registreren moet je onderaan de pagina op de link ‘Maak een account aan met mijn e-mailadres’ drukken, terwijl daarboven uitgebreid de optie om met Facebook te registreren wordt beschreven. In de Nederlandse voorwaarden van Spotify zou Facebook nog steeds als verplichting staan vermeld.

Het registreren voor Spotify via Facebook was een bezwaar voor veel mensen, omdat Spotify automatisch toegang krijgt tot persoonlijke informatie. Daarnaast wordt afgespeelde muziek automatisch gedeeld via de tijdlijn van gebruikers.

Veel iPhone-applicaties laten je ook registreren via je Facebook-account. Niet iedere gebruiker is daar even blij mee, omdat het niet altijd duidelijk is wat een ontwikkelaar doet met de door Facebook gedeelde informatie. Daar staat tegenover dat een registratie via Facebook vaak veel sneller is. Je hoeft immers niet met de hand je accountinformatie in te vullen.

Downloaden: Spotify (gratis)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

16 reacties

 • Daejji
  1 year

  Gelukkig maar, natuurlijk ook belachelijk dat dat moest.

  Antwoord Quote

 • Dennis
  1 year

  Idd belachelijk je kan iemand niet verplichten om van een sociaal netwerk lid te worden, Zijn zat mensen die dit niet willen ik heb er geen problemen mee maar ken er paar die het nog niet willen.

  Antwoord Quote

 • Rob
  1 year

  Dat was voor mij als muziekliefhebber DE reden om het niet te doen. Ik vind dat mensen veel te makkelijk denken over het delen van allerlei persoonlijk info terwijl dat voor de dienst geen enkel nu heeft anders dan commerciele doeleinden.
  Informatie is geld waard, je zou denken dat na de opkomst van Google mensen dat wel beseffen maar niets is minder waar.

  Antwoord Quote

 • Mike
  1 year

  Gebruik gewoon grooveshark, veel beter geen reclame en net zoveel muziek :)

  Antwoord Quote

 • Dennis
  1 year

  @Mike: En nog een plus punt niet betalen ik heb geen zin om voor online muziek te betalen, Ik luister of radio of me eigen muziek die toch op me ipod al staat 1433 nummers ik heb dit niet nodig :P.
  Verder heb ik liever me muziek uit itunes dan dat ik zelf moet verzinnen wat ik ga luisteren, Ik ben geen expert met namen van nummers/artiesten onthouden :P

  Antwoord Quote

 • Errornl
  1 year

  @Dennis: Oh ja, want in je itunes bibliotheek kwam alles aanvlieg en vond je het ook mog leuk? Je hebt daar toch ook gekozen welke nummers je erin wilt?

  Antwoord Quote

 • Edwin ®
  1 year

  Ik begrijp het probleem niet helemaal. (Prima dat facebook niet hoeft, helemaal voor)
  Heb zelf spotify zonder facebook. Al een hele tijd. Dan moet dat voor anderen toch ook kunnen?
  #hebikietsgemist?

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Muziek delen kan je ook uitzetten…

  Antwoord Quote

 • SnijdeA
  1 year

  Origineel geplaatst door Mike
  Gebruik gewoon grooveshark, veel beter geen reclame en net zoveel muziek

  The iOS application is only available on Jailbroken phones. We apologize for the inconvenience.

  Antwoord Quote

 • Mook
  1 year

  Ik maak al een hele lange tijd gebruik van spotify zonder FB.

  Antwoord Quote

 • andres
  1 year

  Hoe kun je streamen?:)

  Antwoord Quote

 • Whistler
  1 year

  Spotify was altijd beschikbaar zonder Facebook account. Na de intensieve samenwerking met Facebook werde een FB pas verplicht. Iedereen die al een account had kon/kan daar nog steeds mee inloggen

  Antwoord Quote

 • benBen
  1 year

  Zou mooi zijn als mensen die aan de FB inlog vastzitten… nu ook zonder een account aan kunnen maken? kan er niets over vinden

  Antwoord Quote

 • *BEAR*
  1 year

  @Dennis: volgens mij snap jij het niet helemaal kerel :-(

  Antwoord Quote

 • Privacy
  1 year

  @benBen: Ja ik wil ook ont FB’en

  Antwoord Quote

 • Snr
  1 year

  Geldt dit ook voor Belgie?

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.