Spotify-app voor iPhone krijgt vernieuwd uiterlijk en lokale afspeellijst

· Michel Lusthof

SpotifyVandaag is er een update voor de Spotify-applicatie voor de iPhone en iPod touch in de App Store verschenen. De applicatie is bijgewerkt naar versie 0.4.11 en introduceert daarin allereerst een vernieuwde interface, die er niet alleen mooier uitziet maar ook overzichtelijker is. De iPod-integratie die in voorgaande versies nogal wat problemen had is in de laatste update geschrapt. Deze is vervangen door een Local Files-afspeellijst waarin alle nummers staan die je via Wi-Fi vanaf je computer hebt gesynchroniseerd.

Andere verbeteringen zijn een vertaling naar het Frans en Spaans (geen Nederlandse vertaling) en de terugkeer van de Edit-knop om afspeellijsten te maken, verwijderen en te markeren voor offline gebruik. Om de gratis Spotify-applicatie te kunnen gebruiken heb je een betaald account à €9,99 per maand nodig op de gelijknamige streaming-muziekdienst. Hiermee krijg je bovendien onbeperkte toegang tot de dienst. Hoewel de Spotify-app ook op de iPad te gebruiken is, is er nog altijd geen aangepaste versie voor het grotere scherm van de iPad.

Downloaden: Spotify (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Begon in 2010 voor iCulture te schrijven en werkt na enige omzwervingen weer als freelancer voor de site. Doet daarnaast vanaf september een pre-master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is tevens actief Twitteraar en ook geïnteresseerd in tv-series, journalistiek en media. Schreef ook voor andere techsites en -tijdschriften.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.