Spelers teleurgesteld over Puzzle Quest op de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

puzzle_questAls je denkt dat de makers van Aurora Feint iets origineels hebben bedacht door een blokjespuzzel te combineren met met RPG-elementen, dan ken je Puzzle Quest nog niet. Deze game bestaat al langer op Nintendo DS/PSP en is op hetzelfde idee gebaseerd: een rollenspel, gecombineerd met een bordspel in Bejeweled-stijl waarmee je ervaringspunten kunt verzamelen. Maar de nieuw gelanceerde iPhone-versie roept vooral kritiek op.

Sinds afgelopen week is Puzzle Quest voor de iPhone verkrijgbaar in de App Store. Fans die de game nog kennen van andere platformen zijn teleurgesteld: de graphics zien er niet uit.

De iPhone-versie heeft de titel Puzzle Quest: Chapter 1 gekregen en lijkt de eerste helft van de game te bevatten, zoals deze op de Nintendo DS is verschenen. Chapter 1 is het eerste deel van een trilogie en kost $10, goed voor zo’n 20 uur spelplezier. Mensen die het spel al hebben gekocht klagen over de onscherpe graphics, te lage framerate en onleesbare teksten in een soort Keltisch/Gotisch lettertype. Een ernstiger probleem is dat spelers hun spelkarakter plotseling zijn kwijtgeraakt. Transgaming heeft beloofd er iets aan te doen.

Via: Touch Arcade

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.