Spelers teleurgesteld over Puzzle Quest op de iPhone

·

puzzle_questAls je denkt dat de makers van Aurora Feint iets origineels hebben bedacht door een blokjespuzzel te combineren met met RPG-elementen, dan ken je Puzzle Quest nog niet. Deze game bestaat al langer op Nintendo DS/PSP en is op hetzelfde idee gebaseerd: een rollenspel, gecombineerd met een bordspel in Bejeweled-stijl waarmee je ervaringspunten kunt verzamelen. Maar de nieuw gelanceerde iPhone-versie roept vooral kritiek op.

Sinds afgelopen week is Puzzle Quest voor de iPhone verkrijgbaar in de App Store. Fans die de game nog kennen van andere platformen zijn teleurgesteld: de graphics zien er niet uit.

De iPhone-versie heeft de titel Puzzle Quest: Chapter 1 gekregen en lijkt de eerste helft van de game te bevatten, zoals deze op de Nintendo DS is verschenen. Chapter 1 is het eerste deel van een trilogie en kost $10, goed voor zo’n 20 uur spelplezier. Mensen die het spel al hebben gekocht klagen over de onscherpe graphics, te lage framerate en onleesbare teksten in een soort Keltisch/Gotisch lettertype. Een ernstiger probleem is dat spelers hun spelkarakter plotseling zijn kwijtgeraakt. Transgaming heeft beloofd er iets aan te doen.

Via: Touch Arcade

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

2 reacties

 1. door Giel

  slechte zaak. Ze moeten is wat meer testen dan iets gelijk maar in de verkoop te zetten. Heb wel vaker het idee dat spellen en applicaties waar makkelijk een update voor kan worden gemaakt veel sneller wordt uitgeven. Spellen voor gameboys en dergelijke zijn niet meer te updaten en daar nemen ze veel minder risico’s

  Beantwoorden Quote

 2. door Thaurin

  Erg jammer. Persoonlijk vind ik het wel meevallen en het spel is zeker te spelen met de erg moeilijk te lezen tekst en lage framerate in battles, maar erg comfortabel is het niet. Verder zijn er een aantal bugs waarbij de muziek plotseling meermaals veranderd. Dat je je character kwijt kunt raken was mij nog niet bekend, maar dit is natuurlijk een onvergeeflijke bug.

  Al met al, potentieel een van de absolute top games in de App Store; helaas hebben ze een eerste indruk achter gelaten die wat te wensen overlaat. Ik zou echter deze game niet te snel laten liggen en het een goede kans te geven, want ondanks alles is het nog steeds Puzzle Quest en dus harstikke leuk en verslavend.

  Waar ik me wel aan stoor is dat ze er een trilogie van hebben gemaakt. Ik neem aan dat hier een technische reden voor is. Tenminste, dan zou ik het nog kunnen begrijpen. Maar wie wil er nou voor een spel als dit met enorme replay value straks drie verschillende iconen hebben? Ik wil gewoon Puzzle Quest, klaar, niet Puzzle Quest chapter 1, 2 en 3.

  Voordeel is wel dat hier de content van de expansion ook bij zit.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.