Socialcam en Viddy in korte tijd miljoenen keren gedownload

· Bastiaan Vroegop

SocialCamDe video-applicatie Socialcam zou in het afgelopen weekend vier miljoen nieuwe gebruikers hebben gekregen. Dit lieten de ontwikkelaars weten via Hacker News, waar ze gelijk ook een vacature aanbieden om de grote groei bij te houden. Het aantal nieuwe gebruikers dat zich in zo’n korte tijd registreerde is opmerkelijk hoog, vooral omdat de app al langer in de App Store beschikbaar is. Ook de iPhone-app Viddy, met soortgelijke mogelijkheden, werd in een aantal dagen miljoenen keren gedownload.

Socialcam is een iPhone-app van de makers van Justin.tv. Door opgenomen video’s in Socialcam te openen, kun je ze delen met vrienden op verschillende sociale netwerken, of met andere gebruikers van de app. De app laat je ook filters over je gemaakte video’s plakken. Hierdoor lijkt de app op een video-variant van het bekende Instagram.

Niet alleen Socialcam probeert het makkelijker te maken om video’s via sociale netwerken te delen. Een soortgelijke app genaamd Viddy doet iets soortgelijks en werd in elf dagen 5,5 miljoen keer gedownload. Hiermee kun je ook video’s delen via sociale netwerk of het netwerk binnen de app, nadat je er een filter overheen hebt geplakt.

Downloaden: Socialcam (gratis)
Ook genoemd: Viddy (gratis)

Via The Next Web.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.