Smule brengt MadPad-app uit om eigen soundboard te maken

·

smule-ipadSmule heeft al een aantal apps uitgebracht die meteen een succes waren. Ocarina is de meest bekende: hiermee kun je muziek maken door te blazen in de microfoon van de iPhone. Voor de iPad brachten ze Magic Piano en Magic Fiddle uit. Nu hebben ze weer een nieuw app: MadPad. Deze is beschikbaar voor iPhone en Ipad en is bedoeld om een eigen soundboard te maken. Je kunt daarbij allerlei geluiden opnemen, zoals een voorbij rijdende politieauto, een dichtslaande deur of tappen op je bureau. Tegelijk neemt de app beelden op van je camera, terwijl je een geluid opneemt.

smule-ipad-muziekBij het dichtslaan van een autodeur zie je meteen een foto van de auto en druk je op de claxon, dan zie je een hand die op de claxonknop drukt. Smule heeft zelf een filmpje gemaakt op basis van een Honda Accord uit 1991. Als je onderstaand filmpje bekijkt, wordt de bedoeling van de app je meteen duidelijk. Het soundboard wordt een rooster met foto’s die gemaakt zijn, terwijl je het geluid opnam. Daardoor is het makkelijker om de foto meteen met een bepaald geluid te associëren. Dit is een app om komend weekend eens mee te gaan experimenteren. De iPhone-versie kost 79 cent, voor de iPad-versie moet je €2,39 neertellen.

Downloaden: MadPad voor iPad (€2,39)
Ook verkrijgbaar: MadPad voor iPhone (€0,79)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

11 reacties

 1. door Theo

  Machtig lijkt me dit !

  Beantwoorden Quote

 2. door Patrick

  Dit is echt wel heel origineel gevonden !

  Beantwoorden Quote

 3. door Tom

  Ah, dit verklaart hoe MysteryGuitarMan zijn nieuwste Youtube video heeft gemaakt! http://www.youtube.com/watch?v=2_sNpaboK_g

  Heel cool!

  Beantwoorden Quote

 4. door jthk

  Gebruik Cambox al een tijdje op de iPhone, doet ongeveer het zelfde. Erg leuk, de eerste week.

  Beantwoorden Quote

 5. door Glenn

  Hoe werkt deze app dan op een ipad 1 ? Of werkt ie daar niet op?

  Beantwoorden Quote

 6. door Woutert

  Origineel geplaatst door

  Vast wel maar wss zonder foto’s

  Beantwoorden Quote

 7. door Robert

  Origineel geplaatst door Tom
  Ah, dit verklaart hoe MysteryGuitarMan zijn nieuwste Youtube video heeft gemaakt! http://www.youtube.com/watch?v=2_sNpaboK_gHeel cool!

  Heel cool idd… ken deze jongen al sinds het begin, heel origineel… toen wat saai, maar nu! GREAT

  Beantwoorden Quote

 8. door Glenn

  Ik heb hem ff gekocht.. Het werkt wel op de ipad1 maar je kan zelf geen geluiden opnemen, je kan wel in de databank waar er aarig wat is staan een leuke zoeken en die gebruiken… Waaronder ook mysteryguitarman…. ;)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.