Slodo’s app-tips: Sol Free Solitaire, Path Tracker, allRadio, iBlackout, Touch Reflex, Binary Clock, PapiJump

·

iBlackoutTipgever Slodo overstelpt ons graag met tips over nieuw verschenen applicaties. De lijst is inmiddels zo groot, dat we er een dagtaak aan zouden hebben om ze allemaal los te bespreken. Daarom een verzamelpost met interessante apps die door Slodo zijn geselecteerd. We zijn nog aan het bekijken of we op een makkelijke manier een dagelijks overzicht kunnen maken van nieuw toegevoegde App Store-apps en dat wordt dan natuurlijk wel iets anders dan de App Store-feeds en overzichten zoals je die bij Version Tracker al kunt vinden. Hoe dan ook: hier zijn eerst de tips van Slodo!

Sol Free SolitaireSol Free Solitaire (gratis) is in de App Store op nummer 3 binnengekomen. In de Amerikaanse App Store staat ‘ie al op nummer 1. Het is de gratis variant van Smallware’s betaalde solitairespel Solebon Solitaire (€7,99). Deze gratis variant bevat drie gratis games met onbeperkte functionaliteit: Klondike Deal 3, Demon en Baker’s Game.

Path TrackerPath Tracker (€0,79) is een applicatie waarmee je je afgelegde weg realtime op de kaart kunt vastleggen. Je ziet de afgelegde afstand, tijd, gemiddelde snelheid, lengte- en breedtegraad en hoogte. Voor wandelaars, joggers, fietsers en dergelijke. Binnenkort ook in het Nederlands. De ontwikkelaar heeft versie 1.1 al ingeleverd bij de App Store.

All RadioallRadio (€0,79) is een radio-applicatie voor de iPhone. Meer dan 2.000 streams in 35 genres zijn beschikbaar en de applicatie is er ook in het Nederlands. allRadio werkt via EDGE, 3G en Wi-Fi. In een zijbalk zie je de status en de kwaliteit van de stream (bitrate, verbindingssnelheid). In de VS is de vergelijkbare radio-applicatie Pandora Radio al erg populair.

iBlackoutiBlackout (€0,79) is een applicatie met drie functies: je kunt het gebruiken als zaklamp (witte achtergrond met maximale helderheid), maar het kan ook allerlei tinten en effecten afspelen op foto’s uit je fotorol. Een derde functie is het afspelen van een filmpje van een flakkerend haardvuur, vergelijkbaar met de haardvuur-DVD’s die je voor de tv kunt kopen.

TouchReflexTouch Reflex (gratis) kan je reflexen testen. De gemiddelde reactietijd van gebruikers is tussen de 220 en 250 milliseconden. Het idee is dat je het scherm aanraakt zodra de kleur verandert. Onderin beeld zie je wat je beste score was en hoeveel je de laatste keer hebt gescoord. De applicatie heeft net een eerste update met bugfixes gekregen. De reviewers zijn positief, maar raken na een tijdje wat verveeld.

Binary ClockBinary Clock (gratis) is een binaire klok waarmee je indruk kunt maken op je vrienden. De klok geeft de tijd in stippen aan, waaruit je gemakkelijk de tijd kunt aflezen als je het principe kent. Met een dubbeltap kun je wisselen tussen binair gecodeerde decimaal en echte binaire weergave. Ontwikkelaar Peter Elst heeft een blog, waarin hij over totaal andere zaken (Adobe-technologie) schrijft.

PapijumpPapiJump (gratis) is een gratis spelletje waar Touch Arcade al verslaafd aan is geraakt. In het spel moet je een rood balletje (Mr. Papi) omhoog laten stuiteren via groene balkjes. Je bedient het spel door je iPhone te kantelen waarbij je het stuiterende bolletje steeds op een hoger platform probeert op te vangen. In de laatste versie is een bugfix opgelost waarin de tiltsensor (accelerometer) niet goed werkte.

Nag-alert: onvoldoende beargumenteerde reacties met het woord ‘komkommer’ erin zullen we vanaf nu verwijderen.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

16 reacties

 1. door danielle

  papijump lijkt me erg leuk.. ff halen maar :D

  Beantwoorden Quote

 2. door marcooo

  Zitten weer leuke dingen tussen!! Leuke tips Slodo!!

  Beantwoorden Quote

 3. door Alex

  Vraagje bij allradio, werkt dit ook met normaal GPRS? Staat vaak alleen edge bij en wordt GPRS vergeten…

  Beantwoorden Quote

 4. door ben

  uhmm wie is slodo? :)

  Beantwoorden Quote

 5. Slodo is een forumlid, die vaak tips stuurt via het contactformulier.

  Beantwoorden Quote

 6. door Tommeydejager

  Ik vind zulk “komkommer” nieuws prima nieuws. Sommige van de eerder gedownloade gamepjes vervelen toch al snel. En dan is uitproberen van Papi en Reflex een prima nieuwigheidje!

  Beantwoorden Quote

 7. door W.D

  Papi geinstalleerd, en ja hoor, iPhone reboot spontaan, blijft in boot screen hangen en ben nu al een half uur bezig hem eruit te halen… Grrr…

  Beantwoorden Quote

 8. door benBEN

  Heb zelf de gekochte versie van solitaire maar met zeggen dat ik de versie uit installer destijds duidelijker vond dan deze, helaas. Werking zelf is wel mooier

  gaan nu de andere maar is testen

  En komkommertijd of niet, dit soort berichten mogen van mij blijven door het groter worden aantal apps in de store zie je zelf vaak niet alles.. Bij deze graag dit soort berichten

  Beantwoorden Quote

 9. door Griffin

  ik ben nu op vakantie en volg het nieuws een beetje op me ma’s blackberry maar wat is er gebeurt dan dat het woord konkommer niet meer welkom is? (Waarom eigenlijk iemand het woord konkommer zou schrijven beetje offtopic :P maarja misch is er wel een konkommer app weet ik veel:P)

  Beantwoorden Quote

 10. door The Quote

  Wtf hoeso is dit komkommer nieuws :S
  Ik ben juist altijd blij met dit soort nieuws..

  Beantwoorden Quote

 11. door danielle

  ik vindhet idd ook fijn om dit soort nieuws te krijgen..
  zelf zie ik door de bomen het bos niet meer wat betreft apps.. er zijn er nu zoveel..

  Beantwoorden Quote

 12. door batyka

  Sol Free Solitaire vind ik maar matig. Een betere is de Solitaire van MobilityWare

  Beantwoorden Quote

 13. door Robin

  Nag-alert: onvoldoende beargumenteerde reacties met het woord ‘komkommer’ erin zullen we vanaf nu verwijderen.

  Het valt me op dat jullie de positieve reacties over de komkommertijd laten staan, en de negatieve weghalen!! dat is niet helemaal eerlijk

  maar ik klaag niet hoor, dit is een geweldige site :P
  die openhaard op je iphone, dat is echt ontzettend handig
  lekker met je vriendin op de bank naar de iOpenhaard kijken, romantischer kan het niet

  Beantwoorden Quote

 14. door Nick

  Geweldig, romantisch met z’n tweeën in het pikkedonker je ogen helemaal kapot kijken naar zo’n minihaardvuurtje :P Kan echt heel romantisch zijn!
  Dat allRadio lijkt mij echter een veel nuttiger applicatie. Mocht ik toch een 3G kunnen bemachtigen en een niet al te duur abonnement mét internet tegenkomen, dan zal ik ‘m toch maar eens aanschaffen ;-)

  Beantwoorden Quote

 15. door nickos

  @ Iphone club

  misschien ook handig. om op een MAKKELIJKE manier de nieuwe (aantrekelijke) apps van installer4.0 en cydia op een lijstje te zetten.

  greetz

  Beantwoorden Quote

 16. door shroom

  Oh its the naggerguy

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.