SkySafari voor iPad: reisgids voor de sterrenhemel met korting

· Gonny van der Zwaag

skysafariSkySafari is een app waarmee je de sterrenhemel kunt ontdekken. De ontwikkelaar van deze app geeft de Lite-versie (normaal €2,39) de komende dagen gratis weg en de volledige versie (normaal €11,99) is met een leuke korting te krijgen. SkySafari is bedoeld als professionele astronomiesoftware voor de iPad. Je krijgt informatie over 300.000 sterren en 30.000 objecten aan het firmament. In de Lite-versie vind je informatie over bijna 120.000 sterren en 220 sterrenclusters, sterrenwolken en sterrenstelsels.

Alle belangrijke planeten en manen van het zonnestelsel staan erin, voorzien van foto’s die door de NASA en door de Hubble Space Telescope zijn gemaakt. Verder vind je in de app een uitgebreide database met informatie over asteroïden, kometen en satellieten. Vanaf elke plaats op aarde kun je kijken hoe de sterrenhemel eruit ziet, tot 100 jaar terug in de tijd en 100 jaar vooruit in de toekomst. Heb je een iPhone of iPad met kompas, dan kan de app ook een live beeld geven van de sterrenhemel, afgestemd op de richting waarin je kijkt. Door je iOS-toestel te schudden activeer je het kompas en de accelerometer. De interface van de app is aanpasbaar met verschillende thema’s, zoals de Classic-look, het zwarte Onyx-thema of het Night Vision-thema.

Voor geavanceerde gebruikers is zelfs een aansluiting op je telescoop mogelijk. Als je een GoTo-telescoop hebt kun je via Wi-Fi je telescoop op een bepaalde ster richten. De aangegeven kortingen gelden tot 9 mei.

Downloaden: SkySafari (van €11,99 voor €7,99) en SkySafari Lite (van €2,39 voor gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.