SimplePlay: muziek op je iPhone zetten zonder iTunes

·

SimplePlay iPhone iPod touch muziekspeler zonder iTunesSnel muziek overal bij de hand hebben op de iPhone, zonder iTunes daarvoor in te schakelen? Die handigheid biedt de nieuwe app SimplePlay. Je downloadt de applicatie, vraagt een webadres op en vervolgens upload je razendsnel geselecteerde muziek naar de app. Die muziek komt niet terecht in je algemene iPod-bibliotheek, maar is wel vanuit SimplePlay te benaderen. In de app zelf kan je afspeellijsten aanmaken om je muziek snel te ordenen.

De afspeelweergave van SimplePlay heeft in het midden van het beeld een afbeelding van een simpel, ouderwets mp3-spelertje. Die staat misschien wel symbool voor het gemak waarmee je de app bedient. SimplePlay iPhone playerMet het rechter tabblad Upload haal je met één knop een adres op dat je op je browser kan invoeren. Als je computer en iPhone of iPod touch op een WiFi-netwerk zitten, worden de bestanden die je vanaf de browser uploadt, meteen op je toestel gezet.

Afspeellijsten aanmaken is eveneens een fluitje van een cent in SimplePlay. Nadat je de Add-knop hebt ingedrukt, selecteer je nummers, geef je de lijst een naam en heb je al een nieuwe lijst. Door daarna nog eens op de Edit-knop te drukken, kan je nummers uit een playlist verwijderen en van volgorde verwisselen.

Helemaal vlekkeloos werkt SimplePlay niet. De applicatie liep bij ons al eens vast toen er een nieuw nummer ingeladen moest worden, en toen we vanuit een playlist naar het huidige nummer in de player wilde gaan. Daar staat dan weer tegenover dat er geen snellere offline manier lijkt te zien om je muziekcollectie te beheren op de iPhone – al worden momenteel alleen nog MP3-bestanden ondersteund.

Downloaden: SimplePlay (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

12 reacties

 1. door sinusfiction

  Wow, je moet wel een erge hekel aan iTunes hebben om deze wat omslachtige methode te gebruiken. Daarvoor werkt iTunes (voor muziek) te gemakkelijk. En in combinatie met iTunes Match is het helemaal een eitje, dan hoeft er niets meer ge-upload te worden (en heb je altijd een goede kwaliteit).

  En als je dan om iTunes heen wil, dan is Spotify toch echt de aangewezen route.

  Maar goed, toch lef om met een alternatief te komen. En gratis zorgt in ieder geval voor voldoende volk die het wil proberen…

  Beantwoorden Quote

 2. door Eseltje

  Denk dat het hele verhaal een beetje afgelopen is met al die apps die zogenaamd wat toevoegen. Ben van mening dat aangezien de mogelijkheden en updates mensen toch wel de iTunes blijven gebruiken. Het is tegenwoordig ook met een handomdraai gebeurd.
  Mij zelf lijkt het totaal niet handig, eerst deze app opstarten dan kan je zoeken en kan je je muziek spelen.

  Beantwoorden Quote

 3. door Jewcookie

  Jailbreak je telefoon en installeer PWNTunes. Gewoon je iPhone aan het kabeltje en ouderwets zoals bij je oude MP3 speler de MP3’s in een mapje op je telefoon gooien. Even de je iPod app openen en alles staat er netjes in. Ohja, je kan ook alles makkelijk er vanaf halen. ;)

  Beantwoorden Quote

 4. door William

  Eindelijk iets beters dan ITunes!!!! Man wat ben ik toch elke keer aan het vechten met dat £>¥%}, programma. Zo erg dat ik nu niets meer op mijn IPhone heb staan. Ik dacht dat Apple/Mac stond voor eenvoud? Misschien kan Bill ze nog iets leren?

  Beantwoorden Quote

 5. door Jasper

  Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen problemen hebben met iTunes.. Ja je kan niet van elke willekeurige pc liedjes er op zetten maar verder..

  Beantwoorden Quote

 6. door Stephan

  Lijkt wel heel erg op Google Music, maar dan slechter…

  Beantwoorden Quote

 7. door misterrr

  @Jewcookie: Weet je toevallig of dit ook werkt met een Mac?

  Beantwoorden Quote

 8. door civmanc

  Alleen mp3? in welk tijdperk leven de makers?
  Laat maar, blijf wel bij mijn flac player, doet het zelfde alleen via ftp.

  Beantwoorden Quote

 9. door Pistache

  Een extra aanvulling op je iPod is :
  BSOSOFT : Gratis Muziek…

  Heeft betere functies dan de iPod, zoals:
  Swipe functies
  Albumilllustraties toevoegen
  Muziekteksten toevoegen…

  Voor meer info.

  Beantwoorden Quote

 10. door Petertje

  Als linux gebruiker ben ik hier heel blij mee, hoezo omslachtig?

  Beantwoorden Quote

 11. door Justsome

  Voor de ‘nay-sayers': zo’n app is bijv handig als je gaat backpacken en de pc’s in internet cafe’s software installeren niet toelaten. En ja dat komt uit ervaring nog vaak genoeg voor.

  Beantwoorden Quote

 12. door arend

  Ik hoef geen gratis muziek, wil gewoon betalen aan de rechthebbenden zoals het hoort. Ben redelijk tevreden met itunes, snap het probleem niet zo. Koop tot 100 cd’s per jaar, veel daarvan zet ik op mn iphone, af en toe omwisselen, heerlijk. Hopelijk krijgt de volgende iphone wel een grotere hardere schijf, zou handig zijn voor mijn muziek

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.