SimplePlay: muziek op je iPhone zetten zonder iTunes

· Bart Breij

SimplePlay iPhone iPod touch muziekspeler zonder iTunesSnel muziek overal bij de hand hebben op de iPhone, zonder iTunes daarvoor in te schakelen? Die handigheid biedt de nieuwe app SimplePlay. Je downloadt de applicatie, vraagt een webadres op en vervolgens upload je razendsnel geselecteerde muziek naar de app. Die muziek komt niet terecht in je algemene iPod-bibliotheek, maar is wel vanuit SimplePlay te benaderen. In de app zelf kan je afspeellijsten aanmaken om je muziek snel te ordenen.

De afspeelweergave van SimplePlay heeft in het midden van het beeld een afbeelding van een simpel, ouderwets mp3-spelertje. Die staat misschien wel symbool voor het gemak waarmee je de app bedient. SimplePlay iPhone playerMet het rechter tabblad Upload haal je met één knop een adres op dat je op je browser kan invoeren. Als je computer en iPhone of iPod touch op een WiFi-netwerk zitten, worden de bestanden die je vanaf de browser uploadt, meteen op je toestel gezet.

Afspeellijsten aanmaken is eveneens een fluitje van een cent in SimplePlay. Nadat je de Add-knop hebt ingedrukt, selecteer je nummers, geef je de lijst een naam en heb je al een nieuwe lijst. Door daarna nog eens op de Edit-knop te drukken, kan je nummers uit een playlist verwijderen en van volgorde verwisselen.

Helemaal vlekkeloos werkt SimplePlay niet. De applicatie liep bij ons al eens vast toen er een nieuw nummer ingeladen moest worden, en toen we vanuit een playlist naar het huidige nummer in de player wilde gaan. Daar staat dan weer tegenover dat er geen snellere offline manier lijkt te zien om je muziekcollectie te beheren op de iPhone – al worden momenteel alleen nog MP3-bestanden ondersteund.

Downloaden: SimplePlay (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.