Sega werkt aan virtuele console Ultimate Genesis voor de iPhone

·

sonic hedgehogSega gaat op korte termijn een ultieme virtuele console voor de iPhone en iPod touch uitbrengen. Het platform krijgt de naam Ultimate Genesis en is te downloaden als een app. Via In App Purchases kun je daarna originele games installeren, die oorspronkelijk zijn gemaakt voor de Sega Genesis-console. De prijs van de diverse games verschilt: Sonic the Hedgehog kost €4,99, Golden Axe gaat €3,99 kosten en minder bekende games als Shining Force en Ecco the Dolphin gaan voor €2,99 over de virtuele toonbank. Om spelers niet meteen met lege handen te laten zitten wordt er één game gratis meegeleverd: Space Harrier II.

Het is niet de eerste en enige manier om Sega-games op de iPhone te spelen. Tot nu toe bracht Sega de games als losse applicaties uit, ook al was de onderliggende codebasis hetzelfde. Apple was tot nu toe niet zo happig om virtuele consoles in de App Store toe te staan, omdat ze de deur openzetten voor het spelen van eigen games en niet-officiële content.

Vanaf begin februari is Ultimate Genesis gratis te downloaden uit de App Store. Misschien is Ultimate Console ook de reden waarom Apple game-reviewers heeft uitgenodigd voor de Apple-bijeenkomst op 27 januari. Het kan echter ook simpelweg betekenen dat er tijdens de presentatie wat nieuwe games worden gedemonstreerd, zoals tot nu toe bij elke nieuwe iPhone of iPod touch is gebeurd.

Sega heeft in de Nederlandse App Store niet eens zoveel games beschikbaar: Golden Axe (€3,99) en Sonic the Hedgehog (€4,99) zijn al wel als losse games te downloaden en kosten net zoveel als ze straks in Ultimate Genesis zouden gaan kosten.

Via: Macworld

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Anna

  Te duur. Verkoop dan 4 of 5 klassiekers als pakket van 3.99 of zo…

  Beantwoorden Quote

 2. door Raoul

  VET! Space Harrier! Vroeger veel gespeeld in de Hommerson!

  Beantwoorden Quote

 3. door Paul

  Inderdaad veel te duur. Die zijn op het internet gratis te vinden en te spelen.

  Beantwoorden Quote

 4. door Vincent

  Shining force is echt te kick, deze game wilde ik graag op de iPhone zien verschijnen. En shining force gaat dus ook zeker op mijn iPhone geinstalleerd worden :)

  Beantwoorden Quote

 5. door marcoooo

  Volgens mij is de kracht van de app store de lage prijzen. Deze titels zijn bijna duurder dan toen ze op de console zelf verschenen.
  Ik vind persoonlijk dat dit het downloaden wel enigszins in de hand werkt.

  Beantwoorden Quote

 6. door Jasper

  Lol duurder Dan toen op de console wat een onzin op eBay betaal je nu nog steeds 10 euro voor een genesis game

  Beantwoorden Quote

 7. door Kaassoufle

  haha, idd. Die spellen kocht je vroeger voor 150 gulden…

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.