Sega werkt aan virtuele console Ultimate Genesis voor de iPhone

· Gonny van der Zwaag

sonic hedgehogSega gaat op korte termijn een ultieme virtuele console voor de iPhone en iPod touch uitbrengen. Het platform krijgt de naam Ultimate Genesis en is te downloaden als een app. Via In App Purchases kun je daarna originele games installeren, die oorspronkelijk zijn gemaakt voor de Sega Genesis-console. De prijs van de diverse games verschilt: Sonic the Hedgehog kost €4,99, Golden Axe gaat €3,99 kosten en minder bekende games als Shining Force en Ecco the Dolphin gaan voor €2,99 over de virtuele toonbank. Om spelers niet meteen met lege handen te laten zitten wordt er één game gratis meegeleverd: Space Harrier II.

Het is niet de eerste en enige manier om Sega-games op de iPhone te spelen. Tot nu toe bracht Sega de games als losse applicaties uit, ook al was de onderliggende codebasis hetzelfde. Apple was tot nu toe niet zo happig om virtuele consoles in de App Store toe te staan, omdat ze de deur openzetten voor het spelen van eigen games en niet-officiële content.

Vanaf begin februari is Ultimate Genesis gratis te downloaden uit de App Store. Misschien is Ultimate Console ook de reden waarom Apple game-reviewers heeft uitgenodigd voor de Apple-bijeenkomst op 27 januari. Het kan echter ook simpelweg betekenen dat er tijdens de presentatie wat nieuwe games worden gedemonstreerd, zoals tot nu toe bij elke nieuwe iPhone of iPod touch is gebeurd.

Sega heeft in de Nederlandse App Store niet eens zoveel games beschikbaar: Golden Axe (€3,99) en Sonic the Hedgehog (€4,99) zijn al wel als losse games te downloaden en kosten net zoveel als ze straks in Ultimate Genesis zouden gaan kosten.

Via: Macworld

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.