Sculpteo: zet je eigen gezicht op een 3D-mok met iPhone-app

17 januari 2012, 16:35 · Bastiaan Vroegop

SculpteoDe iPhone-app van het Franse bedrijf Sculpteo maakt het voor iedereen makkelijk om met een 3D-printer een eigen beker of vaas te maken. Door vanuit de app een foto van de zijkant van je gezicht te maken, kun je deze in drie dimensies op een stuk servies plaatsen en via de website van de dienst bestellen.

Sculpteo screenshotOp het moment zijn er vijf serviesstukken vanuit Sculpteo te bestellen: drie bekers en twee vazen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voorwerpen verkrijgbaar, zoals een zelf aan te passen iPhone-case of een kunstvoorwerp, maar hierbij kun je niet de contouren van je gezicht gebruiken om het ontwerp aan te passen.

Je maakt vanuit de app een foto van de zijkant van je gezicht, waarna de lijnen automatisch door de app worden gedetecteerd. Vervolgens moet je aangeven waar je wenkbrauwen en je kin precies beginnen. Dit moet je wel doen bij een neutrale achtergrond: bevindt er zich iets op de achtergrond, dan pikt de app dit soms op als de contouren van je gezicht. Vervolgens krijg je een 3D-model van het resultaat te zien, die je kunt bestellen op het gekozen voorwerp.

De goedkoopste beker kost je 39 dollar, terwijl je voor een vaas minstens 300 dollar kwijt bent. Daar wordt ongeveer 16 dollar aan verzendkosten bovenop gerekend. De app uitproberen kost je niks.

Downloaden: Sculpteo (gratis)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

3 reacties

 • iCarlo
  2 years

  Vooral een verspilling van geld. Wie wilt er nou serieuze zo’n mok? Laat staan een vaas van zichzelf?

  Antwoord Quote

 • 020
  2 years

  Origineel geplaatst door iCarlo
  Vooral een verspilling van geld. Wie wilt er nou serieuze zo’n mok? Laat staan een vaas van zichzelf?

  Mensen met geld teveel.

  Antwoord Quote

 • T020
  2 years

  Volgens mij gaat het hier niet om de functionaliteit van het product maar het vernieuwende design. Ik snap dat 3D printen niet geheel nieuw is en volledig in ontwikkeling, maar juist daarom is het leuk om als consument met je iPhone je eerste 3D print te kunnen “ontwerpen” en bestellen. Dan vind ik 40 dollar niet belachelijk veel, en origineler dan de HEMA mok met een slecht geprinte foto.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.