Runmeter 9.0: hardloop-app krijgt grote hoeveelheid verbeteringen

·

Runmeter GPS Track Running iPhone 9.0Door de constante vernieuwing van de ren-apps Nike+ Running, Endomondo Sports Tracker, Runtastic en Runkeeper, is de oudgediende iPhone-app Runmeter de laatste tijd misschien een beetje onder de voeten gelopen. Nu heeft de app een grote update naar versie 9.0 gekregen. De app is universeel geworden, heeft iCloud-ondersteuning en gebruikt de iPad om de workouts aan te passen die je met de iPhone-app wil doen.

Dankzij iCloud komen je aangepaste trainingen door in de iPhone-app. Zo is de iPad eigenlijk het management-instrument geworden voor de iPhone, al kan je een 3G-iPad met GPS ook gebruiken om mee te lopen. Mocht dat fout gaan, dan slaat iCloud dus in ieder geval nog de gegevens op.

Runmeter iPhone app bijgewerkt versie 9.0Qua het beheren van je workouts, gaat Runmeter nog verder. Je kan workouts online terugkijken en delen en net als je gedeelde workouts op Facebook vanaf versie 9.0, worden de gegevens daarin constant ververst. Om de paar minuten krijgen de online platformen waarop je een workout deelt, bijgewerkt. Likes en reacties van vrienden via Facebook hoor je ingesproken in de app terwijl je bezig bent. Denk er daarbij wel aan dat de app is ingesteld op de Engelse taal. In je eigen online workouts zie je nu ook markers voor intervallen, grafieken van snelheid, je hartslag en kracht.

Verder geniet de app nu ondersteuning voor power meters, wat vooral handig is voor het fietsen – iets wat je ook gewoon kan doen met Runmeter. De app wordt niet voor niets ook verkocht wordt onder de namen Cyclemeter en Walkmeter. Dankzij de ondersteuning zie je tijdelijke kracht, gemiddelde kracht en kan je stopwatch-tijden meten zonder er zelf voor een knop te hoeven indrukken. Mededelingen in je oor melden je hoe het gaat. Je kan de data exporteren als TCX-bestand. Op de website van ontwikkelaar Abvio zie je een lijst van de ondersteunde Power Meters.

Downloaden: Runmeter (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

8 reacties

 1. door Peer

  hmmm, Runkeeper ziet er mooier uit en heeft denk ik toch net iets meer functionaliteit en kost minder (niets dus) :)

  Beantwoorden Quote

 2. door david

  Runtastic FTW

  Beantwoorden Quote

 3. door Jordi

  Ik gebruik al heel lang Cyclemeter. Fantastisch spul!

  Beantwoorden Quote

 4. door Niels

  Ik gebruik sinds april vorig jaar runmeter en ik vind het geweldig.
  Dankzij deze app (en gezond eten) ben ik 20 kilo afgevallen! (Van 93 naar 73).

  Beantwoorden Quote

 5. door Rens

  Ik gebruik al heel lang m’n verstand. Welke je op nul moet zetten en blik op oneindig. Lekker rennen in de weilanden rond Boerenhol zonder hulpmiddelen. Een aanrader!

  Beantwoorden Quote

 6. door Arie

  Ik gebruik al tijden Runkeeper. Toch altijd leuk om na een fiets-/wandeltochtje te zien hoe je nu eigenlijk hebt gelopen en wat willekeurige statistieken te bekijken. Ik geloof trouwens niet dat ik vier en een halve euro neer wil tellen voor die functionaliteit.

  Beantwoorden Quote

 7. Runkeeper is inderdaad heel fijn.
  En gebruik ik al heel lang met veel plezier.
  Mooier nog: het is helemaal gratis.

  Beantwoorden Quote

 8. door Dm

  Ook Runkeeper voor mij, goede app maar ik vind de gps-resultaten wel onder de maat. Scheelt op langere afstanden zo een halve kilometer bij mij. Ik loop wel veel in de stad.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.