Rovio’s nieuwste game Tiny Thief dit voorjaar verwacht

· Gonny van der Zwaag

tiny-thief-rovioGaat Rovio ooit het succes van Angry Birds evenaren? Originele ideeën voor opvolgers lijken vooral afkomstig van externe partijen. Rovio kocht ooit de game Casey’s Contraptions en bracht het uit onder de naam Amazing Alex. De volgende titel ligt alweer klaar en is gemaakt door een kleine ontwikkelstudio uit Barcelona, FiveAnts. Het heet Tiny Thief en wordt neergezet als een ‘mind boggling adventure’. Het zit vol met missies, waarbij je items moet stelen. Tiny Thief staat op de planning om dit voorjaar in de App Store te verschijnen. Vorig jaar werd op de gamebeurs GDC al een preview gegeven.

Nu zijn er wel meer games waarbij je moet stelen, zoals Grand Theft Auto. Maar de stoere stijl van dit soort games past niet bij Rovio, die het vooral moet hebben van de casual puzzelgamers. Tiny Thief kiest daarom voor een lieve stijl, met grappige karakters. Rovio kennende is er al rekening mee gehouden dat de karakters straks ook als knuffels te koop zijn en er leuk uitzien als opdruk voor t-shirts.

In Tiny Thief ben je een dief, die allerlei creatieve oplossingen moet verzinnen om een level op te lossen. Je moet daarbij obstakels omzeilen en valkuilen zetten. In onderstaand promofilmpje zien we kleine, bolle mannetjes in een middeleeuws decor. Er schijnen ook robots en snoepwinkels in de game voor te komen.

Rovio zal de game vermoedelijk niet onder eigen naam uitbrengen, maar eerder fungeren als suikeroom of uitgever. Het bedrijf heeft eerder aangegeven dat ze uitgever voor games van derden willen worden, zodat kleine partijen kunnen meeliften op de naamsbekendheid. Rovio kan daarbij games onderling promoten: spelers van Tiny Thief krijgen in de game banners van Angry Birds te zien, en omgekeerd. Een specifieke releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar het zou dit voorjaar of begin van de zomer uit kunnen komen. Oorspronkelijk was de game gepland voor release in 2012, met 5 verhalen, 30 missies, 35 unieke karakters en meer dan 100 items die je moet stelen.

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!