Rovio-game Amazing Alex loopt vast door Game Center-berichten

12 juli 2012, 11:09 · Bastiaan Vroegop

Amazing Alex foutmeldingRovio heeft vandaag Amazing Alex uitgebracht in de App Store. In dit spel moet je gecompliceerde kettingreacties maken, om bijvoorbeeld een bal van Punt A naar B te krijgen. De game heeft op het moment last van een groot probleem: een constant terugkomende foutmelding zorgt ervoor dat je levels soms helemaal niet kunt spelen.

De foutmelding “This game is not recognized by Game Center” verschijnt bij een aantal spelers constant in beeld. Druk je op de OK-knop, dan verschijnt hetzelfde bericht een korte tijd daarna weer. Omdat het bericht heel vaak wordt getoond, is het in veel gevallen niet mogelijk om een level te spelen.

Amazing AlexHoe grootschalig het probleem voorkomt is nog niet duidelijk. Wij kwamen de error tegen op drie verschillende iPhones. Op het Touch Arcade-forum worden ook diverse mensen door de problemen geplaagd. Het euvel wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem binnen de App Store. Amazing Alex maakt wel gebruik van Game Center, maar de functionaliteit staat niet bij het spel vermeld op de App Store-pagina.

Door de app volledig af te sluiten en opnieuw op te starten hadden wij voor korte tijd geen last van de foutmelding. Dit is echter geen permanent oplossing: een paar levels later kwamen de vaak verschijnende berichten weer terug.

Amazing Alex laat je gecompliceerde machines bouwen en tweaken om puzzels op te lossen. De game leent veel van de oude klassieker The Incredible Machine, waarin je Rube Goldbergmachines moest bouwen. Eerder verscheen het spel in de App Store als Casey’s Contraptions, maar hij werd verwijderd en opgepoetst toen de rechten werden overgenomen door Rovio.

14:05 Verschillende lezers zeggen dat je het spel werkend kunt krijgen door je iPhone in vliegtuigmodus te zetten. Ondertussen heeft Rovio het probleem erkend en wordt er aan een oplossing gewerkt.

Downloaden: Amazing Alex (€0,79)
Downloaden: Amazing Alex HD (iPad, €2,39)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

12 reacties

 • Joost de Meij
  2 years

  spel werkt hier prima, behalve dat ik gewoonweg niet kan aanmelden voor gamecenter. maar dit zou misschien aan iOS6 kunnen liggen.

  Antwoord Quote

 • nick
  2 years

  wat ik gewoon heb gedaan: game afsluiten dan vliegtuigmodus aan en dan de game weer opstarten:D

  Antwoord Quote

 • Jan
  2 years

  Ziet er erg mooi uit, maar is dit niet gewoon The Incredible Machine…? (“tim.exe” zovaak opgestart!)

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Bij de eerste keer opstarten van het spel kreeg ik de beruchte melding gelijk over mijn hoofdmenu heen. Ik heb hem weggeklikt en kon daarna spelen.

  Vervolgens krijg je na ieder voltooid level een oproep om je aan te melden bij Game Centre. Dat heb ik dus niet gedaan. Tot nu toe heb ik de beruchte melding nog niet weer gehad.

  Mogelijk is de workaround, behalve het inschakelen van de vliegtuigmodus zoals Nick zegt, om het spel te deïnstalleren, inclusief verwijderen van Game Centre gegevens, daarna opnieuw installeren en de Game Centre voorlopig niet meer aan te zetten.

  Antwoord Quote

 • eiskoud
  2 years

  Ze zijn er mee bezig

  We’re working on it, the rest of the game should run but we’re working to fix the Game Center problem

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Te vroeg gejuicht. Als ik het spel afsluit en later weer start, krijg ik inderdaad de melding continu over m’n scherm. Het enige wat helpt is hard afsluiten en dan weer opnieuw starten.

  Ook na een slaapstand krijg je continu die melding.Hopelijk komt die fix gauw.

  Antwoord Quote

 • Dekon
  2 years

  Phfff… Alweer niet universeel,typisch het geldwolf gedrag van Rovio

  Antwoord Quote

 • Braindead
  2 years

  Je internet van je ipad afsluiten.. Werkt bij mij..

  Antwoord Quote

 • ultimasnake
  2 years

  @Dekon: Buiten universeel of niet. Waarom moet de ‘HD’ versie zo veel duurder zijn dan die van de iphone? De graphics zijn denk ik hoe dan ook wel indentiek gok ik zo…

  Antwoord Quote

 • Hans
  2 years

  Even uitgelogd in de gamecenter app: nergens last van, werkt perfect.

  Antwoord Quote

 • Alex
  2 years

  En de 1e update is een feit. Het gamecenter-probleem moet nu verholpen zijn.

  Antwoord Quote

 • yuri
  2 years

  Er is een update voor de game center

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.