Rolling Stone Magazine op iPad verschenen (update)

·

rolling stone coverEen legendarisch muziektijdschrift is op de iPad verschenen. Rolling Stone hield tot nu toe de boot af om een iPad-versie van het magazine te maken, nadat een eerdere versie twee jaar geleden mislukte. Via de Kiosk kun je de benodigde tijdschrift-app gratis downloaden, zodat je niet meer naar de boekwinkel hoeft om voor veel geld een geïmporteerd exemplaar te halen. Het eerste nummer is bovendien ook gratis. Daarna kosten nummers €1,79 per maand of €17,99 voor een jaarabonnement. Kies je voor een los nummer zonder een abonnement af te sluiten, dan betaal je €4,49. Rolling Stone heeft het slim aangepakt, met muzieknummers die je als iTunes-preview kunt beluisteren en meteen kunt aanschaffen.

Eerder was Rolling Stone Magazine alleen via de Zinio-app verkrijgbaar. Met de stap naar Apple’s Kiosk komt het digitale magazine bij veel meer mensen op de radar en werd het ook mogelijk om meer interactieve functies toe te voegen. Elk album of muzieknummer dat wordt genoemd kun je meteen beluisteren. Mensen die al een abonnement op de papieren versie van Rolling Stone hebben, mogen het digitale magazine niet gratis downloaden. Rolling Stone bestaat al 40 jaar als papieren magazine. Op de Kindle Fire, Nook en in Zinio was alleen een replica-versie van het magazine te vinden.

In juni 2011 zei de uitgever van Rolling Stone nog, dat je wel gek moest zijn om een iPad-tijdschrift te maken.

Downloaden: Rolling Stone Magazine (gratis, iPad, iOS 4.3+)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

12 reacties

 1. door Pete

  Mooi, kan die Zinio app van mijn iPad af,dit is veel beter.

  Beantwoorden Quote

 2. door Mark

  Ik weet niet waar jullie een gratis editie zien, maar ik zie niks…

  Beantwoorden Quote

 3. door psvu2

  Ziet er goed uit! Gebruik nu de Zinio app ook, maar die gebruik ik ook voor meerdere tijdschriften. Dus even wachten totdat abbo afloopt op Zinio die kun je niet meenemen?

  Beantwoorden Quote

 4. door Ron

  Niet beschikbaar in de Nederlandse winkel?

  Beantwoorden Quote

 5. door AlbertTCB

  De prijs is gewoonweg super en een voorbeeld voor alle Nederlandse uitgevers van eMagazines.

  Ook het feit dat Rolling Stone een nette mix heeft kunnen behouden tussen de layout van de papieren versie en de mogelijkheden van een tablet is iets waar de Nederlandse uitgevers van kunnen leren.

  Jammer dat Rolling Stone niet lekker leest op de iPad mini. Allemaal net iets te klein.

  Beantwoorden Quote

 6. door John

  @Gonny Zou je met ons misschien willen delen hoe je dat gedaan hebt dan?
  Als ik op de link in of onder het artikel klik krijg ik de melding dat hij momenteel niet beschikbaar is in de nederlandse store.

  Beantwoorden Quote

 7. door Pete

  Werkt echt fantastisch, muziek beluisteren direct uit het magazine is echt te gek.
  En hopelijk leren NL uitgevers nu eindelijk eens dat digitaal echt veel goedkoper kan en moet zijn, ook de kranten uitgevers……

  Beantwoorden Quote

 8. door Donald

  Krijg de boodschap dat het artikel momenteel niet in de Nederlandse app store verkrijgbaar is… (via jullie link)

  Beantwoorden Quote

 9. @Donald: Ja, dat klopt. Toen ik het artikel schreef stond hij nog wel in de NL App Store (speciaal nog gecontroleerd, omdat het vaak bij dit soort internationale partijen niet zo is). Daardoor weet ik ook de Nederlandse prijzen. Geen idee waarom ze het hebben weggehaald. Weer een licentiekwestie, dat het alleen op Amerikaans grondgebied verkocht mag worden? Ik kan nu alleen maar aanraden om een Amerikaans iTunes-account te openen, als je ‘m echt graag wil hebben (en iTunes-tegoedbon op internet kopen, om te kunnen afrekenen).

  Beantwoorden Quote

 10. door Donald

  Bedankt Gonny. Ik ga op zoek…

  Beantwoorden Quote

 11. door N1mber

  Het is mij wel gelukt om hem te downloaden via de Nederlandse store ( ik was op tijd). Ik heb ook een abonnement afgesloten. Blijft deze dan gewoon lopen? Ondanks dat hij niet meer verkrijgbaar is in de Nederlandse store?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.