Rolling Stone Magazine op iPad verschenen (update)

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

rolling stone coverEen legendarisch muziektijdschrift is op de iPad verschenen. Rolling Stone hield tot nu toe de boot af om een iPad-versie van het magazine te maken, nadat een eerdere versie twee jaar geleden mislukte. Via de Kiosk kun je de benodigde tijdschrift-app gratis downloaden, zodat je niet meer naar de boekwinkel hoeft om voor veel geld een geïmporteerd exemplaar te halen. Het eerste nummer is bovendien ook gratis. Daarna kosten nummers €1,79 per maand of €17,99 voor een jaarabonnement. Kies je voor een los nummer zonder een abonnement af te sluiten, dan betaal je €4,49. Rolling Stone heeft het slim aangepakt, met muzieknummers die je als iTunes-preview kunt beluisteren en meteen kunt aanschaffen.

Eerder was Rolling Stone Magazine alleen via de Zinio-app verkrijgbaar. Met de stap naar Apple’s Kiosk komt het digitale magazine bij veel meer mensen op de radar en werd het ook mogelijk om meer interactieve functies toe te voegen. Elk album of muzieknummer dat wordt genoemd kun je meteen beluisteren. Mensen die al een abonnement op de papieren versie van Rolling Stone hebben, mogen het digitale magazine niet gratis downloaden. Rolling Stone bestaat al 40 jaar als papieren magazine. Op de Kindle Fire, Nook en in Zinio was alleen een replica-versie van het magazine te vinden.

In juni 2011 zei de uitgever van Rolling Stone nog, dat je wel gek moest zijn om een iPad-tijdschrift te maken.

Downloaden: Rolling Stone Magazine (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.